10 причини за липса на интимност във връзката

Ниско самочувствие
10 сеп 2024 22:30, Михаела Лазарова
24
10 причини за липса на интимност във връзката
Снимка: Istock

Интимността е много важна за връзката или брака. Без секс и физическа близост отношенията започват да стават трудни и в емоционален план. Интимността е съвкупност между физическа и сексуална връзка, от една страна, и емоционална и духовна близост, от друга. Когато единият от аспектите на тази интимност започне да страда, връзката е изправена пред предизвикателство. Интимността може да изчезне заради много различни фактори. Първоначално може да не ви се струва особено важен проблем, но ако не се справите с причините, които предизвикват отдалечаване в интимен план, отношенията ви ще продължават да се влошават.

Какви могат да са причините за липса на интимност във връзката или брака?

1. Голям стрес.

Стресът може да има множество измерения и да е причинен от различни фактори. Не е задължително стресът да е предизвикан от проблеми в отношенията ви. Възможно е напълно странични фактори, като претоварване в работата, проблеми с колеги, близки или друг вид стрес да афектира сексуалния ви живот. Откриването на причината за натрупване на стрес и неутрализирането ѝ е от съществено значение за връщането на интимността във връзката.

2. Ниско самочувствие.

Една от възможните причини за липса на интимност в една връзка е ниското самочувствие. Ако единият от партньорите има проблеми с тялото си или страда от ниска самооценка по някакъв параграф, това може да повлияе зле на интимността.

Източник: 10 причини за липса на интимност във връзката 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от За да се разбираме
Как да спрете да попивате чуждите емоции?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
При по-младите и нераждали жени, особено ако са по-дребнички на ръст, в смисъл не са огромни женища, доста често е лесно да се разбере дали е цепена от друг наскоро. То онова си е мускул, ако не се ползва 2-3 седмици се свива. Ако дребна жена не е пълна paзпоретина, всеки нормален мъж ще разбере дали му е слагала рога. А те са толкова проcтииии, че дори и не си дават сметка, че хората не пасат трева.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако мацката я поpи тайно друг зад гърба ви, възниква липса на желание за интимност. Женската сексуалност е така създадена от природата, че на тях им трябва просто да си отворят краката, т.е. има един елемент на безкрайност и ненаситност. Докато мъжът във връзка обикновено се задоволява само с една жена и спира да се оглежда. Ако жената е проклетия, много ясно ще я зареже. А жените първо си намират друг, тестват го и ако става, тогава си тръгват с гръм и трясък.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Единият е веган или има други умствени разстройства свързани с храненето.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Приятни сънища!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вероятно на някой не му се полага!
11
7
 
11
 
! Отговори
Генади преди 6 дни
Като го чета тоя долу, та да споделя моя опит... Ебаххх 2 пъти балдъзата преди години, но решихме да не продължаваме с това, че да не стане фал. Някой месец по-късно си поисках пак, но тя категорично ми отказа - не било редно повече и т.нат. така че пробвайте да си поискате, ама леко и с хумор. Усетите накъде отиват нещата, да не стане бау.
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Правил съм тройка с жена ми и сестра й. Малката беше тогава на 21 години яко цепеняче. Сега вече е женена и като седнем да пием с баджанака ме напушва смях само ако знае как съм я копал тази градинка преди него. Освен това Сега се еббе с един мазен чичак за пари деееба тоя минндил скапън протрит!
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Защото като ви целува орига на сперрма!
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Защото има любовник и той редовно й се празннни в пуутката и после тя 3 дена се отича. А като се отече от сперрмата отива пак при него да я пълни като шаран за Никулден!
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Причината е, че на комшията хуйа му е 23 санта и й е разпукал шунндата като майска роза и оная я боли 2 седмици, защото досега е била тясно цепеняче дето е поемало само 15 санта куууур!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако сте ебббали сестра й и сте и се източили на голямите цицииии на масата в хола, а жена ви е видяла!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Яко сте й изтърбушилли пуууутката с 19 санта хюдж кок оня ще е протъркана 3 дни и няма да иска интимност!
4
3
 
18
 
! Отговори
Asd преди 6 дни
Жените взеха да изкарват прилипни доходи и решиха да се правят на самодостатъчни. То трябва малко интелект човек да се осъзнае и да си овладее първосигналните и хормонално дисбалансирани мозъци.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сп*рмоядът е плосък отпред, отзад не дава, а отгоре е кух. Безизходица отвсякъде.
2
5
 
19
 
! Отговори
11та причина преди 6 дни
Един слепец минавал покрай рибен магазин, поспрял се, подушил и казал: здравейте момичета!
1
3
 
18
 
! Отговори
Т преди 6 дни
Ако коването продължава над час, дъската почва да се дърпа и да не иска утре.