Какво да ядете преди и след спорт?

Правилното хранене води до оптимални резултати
13 авг 2024 20:20, Дарена Найденова
7
Какво да ядете преди и след спорт?
Снимка: iStock

Когато става въпрос за цялостното ви здраве и трансформирането на тялото ви, храненето и тренировките са два от най-важните фактора. Тъй като те вървят ръка за ръка, захранването на организма с правилните продукти е от ключово значение за постигане на вашите фитнес цели.

Вземането на здравословен избор преди и след фитнес може да ви помогне да поддържате повече енергия по време на тренировка, да се представите по-добре, да се възстановите по-бързо, да изградите сила и издръжливост и да предотвратите наранявания. Но това, че дадена храна се смята за „здравословна“, не означава, че е най-добрата за захранване на тялото ви преди и след тренировка.

В тази статия сме изброили идеалните храни, които да приемате преди и след фитнес, за да увеличите сесията си на трениране и да постигнете оптимални резултати.

Какво да ядем преди тренировка

Храната е важен източник на гориво за тялото, така че това, което приемате преди тренировка, може да ви помогне да си осигурите повече енергия за по-интензивни сесии, през които да се чувствате добре. Проучванията показват, че храненето преди фитнес може да ви помогне да се справите по-добре по време на тренировката, което ви позволява да тренирате по-дълго време или с по-висока интензивност.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: фитнес
Още от За да се разбираме
Заблуди за връзките, в които необвързаните вярват
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Каквото и да ядете все ще го изхвърлите.
6
3
 
2
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 седмици
Пържени кюфтаци и чипс...Накрая с една тортичка по възможност преди лягане.В никакъв случай плодове , ядки и салатки!!!Само киселини ще се образуват и няма да може да спите цяла нощ!
5
0
 
10
 
! Отговори
Главен редактор преди 4 седмици
Госпожице Найденова много хубаво, че се грижите за красивите ни тела, но как може да говорите за гръцко кисело мляко в България??? Не се занимавайте повече с диетология, а се пренасочете към сиртаки, мицутаки, териаки и тем подобни гръцки аки-та щом сте голям фен!
4
2
 
1
 
! Отговори
Как какво преди 4 седмици
Сочно стегнато женско допе , а жените знаят най - добре
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Читателките от територията повече ги интересува какво да ядат преди и след аборт.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Такива от картинката ядат бахур... за другите не знам.
1
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
Не прекалявайте с тренировките! Само умерените натоварвания с труд и спорт ви носят полза, а пресилването е самоубийство! Сериозно натоварено тяло произвежда в пъти повече глюкоза, за да задоволи мускулите ви с енергия! Ами ако продължи да прави това по навик, след като сте спрели активния фитнес? Бегачките Николина Щерева и Светла Златева години след края на кариерата всеки ден тичат по 7 км по съвет на лекаря! Стои си на работното място и като стане 16 ч, пулса става 200 като в активно време!