Заблуди за връзките, в които необвързаните вярват

Не мислете, че вашият живот няма смисъл
13 авг 2024 23:00, Михаела Лазарова
18
Заблуди за връзките, в които необвързаните вярват
Снимка: Istock

Когато сте необвързани и мечтаете за любов, вероятно сте си сложили розови очила и мислите, че светът на обвързаните е далеч по-щастлив от вашия. Гледате обвързаните си приятели и си казвате, че те имат всичко за разлика от вас. Мечтаете за щастие, за обич, за някого, с когото да споделяте живота си и си представяте, че всичко ще бъде по-прекрасно, ако сте обвързани.

За да се чувствате по-щастливи преди всичко със себе си, трябва да знаете, че много от тези и още заблуди за връзките ви пречат да се чувствате добре. Спрете да вярвате в тях и се научете да обичате живота си такъв, какъвто е в момента.

И междувременно вижте кои са заблудите за връзките, в които необвързаните хора често вярват без основание.

Мислите, че обвързаните хора никога не са самотни, както се чувствате вие

Ако мислите по този начин, значи рискувате да си причините повече мъка и усещане за депресия. Помислете отново, защото това да си обвързан не означава автоматично, че не си самотен. Връзките са толкова различни, колкото и личностите в тях, проблемите, пред които са изправени и предизвикателствата в отношенията, с които трябва да се справят. По тази причина много хора се чувстват самотни и неразбрани, въпреки че имат партньор до себе си.

Обвързаните хора са щастливи, защото са обичани и не се страхуват, че ще остареят сами

Ако това е единствената ви мотивация да искате да се обвържете трябва да знаете, че връзката няма автоматично да ви направи щастливи и няма да ви постави в безопасност от това да остареете сами. Няма гаранция, че отношенията ви ще са завинаги и още по-малко – че ще са задължително щастливи.

Опитайте се да погледнете реално на ситуацията и да се научите да обичате себе си, да разчитате на себе си за собственото си щастие и успех в живота. Ако откриете човек, когото да обичате и който да ви отвръща със същото – прекрасно. Но ако за момента нямате никого до себе си не бързайте да се отчайвате от живота.

Източник: 3 заблуди за връзките, в които необвързаните вярват 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от За да се разбираме
7 неща, на които да научите децата си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 3 седмици
Ако изобщо не си мислшм какво може би мисят другити или чевствуват? Ако е така тоя Т социопад ли е или обикновен смахнат?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"За свободолюбивите хора обвързването е бреме." - Eдин уважаван човек някога е казал "Свободата е да можеш сам да си поставяш ограничения и да ги спазваш!". При мъжете е по-лесно, такава им е еволюционната природа, че по-дълго могат да изкарат в cyx режим докато попаднат на някоя малко по-правилна. Не че повече от половината накрая не съжалват после. Както е казал пък философът Сьорен Киркегор: "И да направиш нещо, и да не го направиш, накрая ще съжаляваш и в двата случая!"
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Повечето хора очевидно не са разбрали какво пише в статията. Но пък очевидно смятат, че те имат мнение, което е по-правилно в житейско отношение.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
'Обвързаните хора са щастливи' -- ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
11
3
 
21
 
! Отговори
Баба Гица преди 3 седмици
Не ви требе обвързване, ако няма да правите деца. Ако в извънработното ви време искате да прислужвате, готвите, чистите и т.н. на прасуня на диваня, заради едната наденица, помислете добре. Салам може една добре изглеждаща жена да си набави по всяко време.
10
11
 
7
 
! Отговори
31 годишен преди 3 седмици
Аз търся някоя 40+ годишна. Поне тя ще ме глези, грижи за мен и ще ме храни. А аз ще й чеша дрътата с,лива!
9
3
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 седмици
Аз имам връзка с чичо Яшар. Всеки петък след молитва идва и на килимчето ми разковава клоаката, като през цялото време ми цитира сури от Корана. Понякога се притеснявам за него, защото се раздава напълно, чак пот капе от засуканите му мустаци. А вече не е първа младост.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама разбиира се. Обвързването е "опасно" нещУ. Що трябва да се обвързвате? Стойте си необвЪрзани, третополови и бездетни. И без това на работодателите скоро бачкатори няма да им трябват. Ако искат работници, ще си поръчат да им сглобят. Роботизацията става все по-ефективна и по-ефективна. Вече дори Изкуствения Интелект е на ниво - средно работлив биологичен работник. Големите компании от няколко години не спират да СЪКРАЩАВАТ ненужните. Така че : ЧЕТЕТЕ ТАКИВА СТАТИИ И СТОЙТЕ ПОКРАЙ МАЙКИТЕ СИ.
7
0
 
5
 
! Отговори
фдсф преди 4 седмици
имали взимоност има връзка
6
5
 
4
 
! Отговори
Харабия момиче преди 4 седмици
Darling No no no by Destiny's child свърши. There's no need to keep it real. Make it fantastic good. I want my pink sunglasses. И очаквам безвъзмездно финансиране по който и да е евеопроект и без проверки както и подарък джип. Ще подарим и едни розови очила на Песков :)
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Приятни сънища!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дали поне 10% от необвързаните си мислят това, което се твърди в статията? Може би горният материал е бил актуален през миналия век. Днес ситуацията е друга.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 4 седмици
За свободолюбивите хора обвързването е бреме. Но ако един човек може да ме обогати обилно неинтелектуално :) си заслужава компромиса :)
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Който обича не е самотен и не остарява!
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз пък мисля обвързаните за заблудени :))