Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Той пак призова НАТО да разреши удари дълбоко в Русия
20 авг 2024 09:09, Петър Бойчев
336
Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс.

"Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия на врага и 92 населени места“, посочи Зеленски в реч пред посланици в Украйна.

Той отново призова съюзниците на Украйна да разрешат западните оръжейни удари дълбоко на територията на Русия, като каза, че липсата на подобно разрешение е основната причина Украйна да не може да спре настъплението на руските войски на фронтовата линия на изток.

"Наивната, илюзорна концепция за така наречените червени линии по отношение на Русия, която доминираше в оценката на войната от някои партньори, се разпадна тези дни някъде край Суджа", каза той в обръщение към посланиците, имайки предвид граничния град в руската област Курск, която в момента е под украински контрол.

"Руската гранична зона срещу нашата Сумска област е почти изчистена от руско военно присъствие. Преди няколко месеца много хора по света биха казали, че това е невъзможно и биха прекрачили най-строгата "червена линия" на Русия", каза Зеленски.

"Ако нашите партньори ни бяха позволили далекобойни удари по Русия, ние нямаше да се налага да започнем Курската операция", каза още той, добавяйки, че "тази операция е "най-голямата инвестиция" за връщането на украински военнопленници у дома".

Той също така подчерта значението на международната подкрепа, като призова партньорите на Украйна да осигурят дългосрочни способности за по-нататъшно противодействие на руската агресия, като същевременно призова украинските дипломати да продължат да събират глобална подкрепа и да налагат по-строги санкции срещу Русия, като посочи, че настоящите санкции вече значително са отслабили икономиката на Кремъл, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от Бизнес
Деси Стоянова за силата на думите – на Founders Today 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да нападнеш Русия е равно на самоубийство
245
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Постановлението на МС от 14 август 2024 г. за предоставянето на помощ в общ размер на 4 294 381,95 лв. с ДДС на лица, предоставили нощувки по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България, е обнародвано в Държавен вестник. Събирай капачки робски народе и плащай Чертежи за милиарди, хотели и ЛГБТ прайдове докато България се стопява! Това е Демокрация - да измрем демократично!
244
1
 
12
 
! Отговори
Какво се преди 4 седмици
притеснявате за налудничавата атака на самоубийци? Ми така са си решили хората - искат да умрат и това е.
243
1
 
9
 
! Отговори
? преди 4 седмици
Вярно бе, как точно се контролират 92 населени места и 1 250 кв. км. с 15 000 души? Това на чужда територия, даже вражеска територия, ако бъдем точни. Как стават тези неща с по 10 души на квадратен километър?
242
1
 
7
 
! Отговори
хе хе хе преди 4 седмици
до Хо хо хо. Ти остави тези лакърдии, ами кажи сега какво стана в град Ню Йорк? Знаем, че великите хохоли с 10 000 души превзеха и контролират 1500 квадратни километра и поне 100 населени места. Кажи, какво става с град Нй Йорк?
241
1
 
5
 
! Отговори
Скоро...съвсем скоро преди 4 седмици
Лъжеш,зелен лузър.
240
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
''Три танкиста , три весьолих друга , все ани погибли в Украине ...''
239
11
 
4
 
! Отговори
Хо хо хо преди 4 седмици
До хе хе хеОрките пак превземат Киев за 3 дни и обявяват "референдуми" за присъединяване на територии, които не могат да контролират вече 2 години и половина. Ех, сънища, сънища.Междувременно в дупетата им в Курск малки украински зелени човечета, от "унищожената" и "зачистена" ВСУ вече 10 дни не могат да бъдат спрени да завземат. Ама то на панелен плъх като теб мозъкът ти стига до водката и боя на жената.
238
4
 
9
 
! Отговори
хе хе хе преди 4 седмици
Атлантите пак превземат Москва, премахват Путин и разпадат Русия. И така, вече 2 години и половина. Хе хе хе хе хе:)))
237
3
 
13
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 4 седмици
Ние ви говорим с ФАКТИ от фронта, вие списвате какво казали зад океана и какво казал един наркоман, който поддържа едната страна. Само настройвате българи срещу българи! Не ви ли е СРАМ?
236
1
 
1
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 4 седмици
246, какво следва БЕ? Бегай се гръмвай докато е време.
235
2
 
6
 
! Отговори
ъ преди 4 седмици
За да изглеждат нещата достоверни, не трябва да се споменават никакви имена на населени места или природни обекти. Иначе наименования като град Суджа и река Сейм локализират нещата на около 10 км от границата /реката не е достигната от ВСУ/ А при 10 км. дълбочина, фронтът на настъплението трябва да е 125 км, ако са верни приказките на Зеленски. Затова никакви наименования! Както миналата година - "продължава контранастъплението" и така за 4 месеца - 14 села.
234
3
 
10
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ ми преди 4 седмици
Махайте гомтоя клоун БЕ, че ме дразните! Украйна може да се оправи, ама гледайте България да не гръмне, ИДИOTИ! Какво ми пишете всеки ден какво казал един наркоман? Айде у лево бързо, докато има време!
233
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия приключи, въпрос на време е. Вече и на Путин му е ясно какво следва.
232
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че то Люлин в София е повече бе бате!
231
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
32 държави или т.нат Цял свят, обединени в мироналагащия защитен блок НАТО, въоръжени с безаналогови извънземни оръжия вече две години захранват руската тежка черна металургия със скъпоструващ скрап. Оказа се, че Кънтър страйк, WOW и други аркадни екшъни и сценарии за Оскар не важат в руските бойни полета. 32 супер-сили не могат да подчинят феодалната изостанала армия от пияни мужици! Иначе като им четеш пропагандата-1200 кв км!!! Е, 30х40км- толкова са 1200 кв.км. И до там. А после? Тишина...
230
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как ги изброи тези селища...как измери 1250 кв.м територия, как му вярва изобщо на глупостите Жълтопаветнатапаплач? Това трябва да се питаме - толкова ли са вдлъбнати Евроатлантическите амеби? Толкова ли нямат капка самокритичност НАТО либералните чехълчета?
229
2
 
11
 
! Отговори
Смешник преди 4 седмици
Зеления явно се е нашмъркал яко.Толкова селища вероятно няма в цялата област При следващата доза вероятно ще е превзел и Курск
228
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В България няма място за глиги. Чемодан вокзал Лвов
227
17
 
4
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Един комик направи наркомана Путин за смях!