Кои са енергийните вампири в живота ви?

Вашият партньор вероятно
25 авг 2024 22:00, Михаела Лазарова
15
Кои са енергийните вампири в живота ви?
Снимка: Istock

Енергиен вампир е човек, който има дълготрайна ниска енергия и следователно трябва да възстанови енергията от някой друг. Повечето пъти тези хора го правят несъзнателно и неволно. Може да сте енергиен вампир за някого, когото познавате, без дори да осъзнавате това. Кои хора могат да бъдат енергийни вампири във вашето обкръжение?

Най-добрата ви приятелка

Тя не се интересува много от вас, а единственото нещо, което иска е да я съжалявате и да се опитате да повдигнете духа ѝ, давайки ѝ от своята енергия. Ако не го направите, тя ви обвинява, че сте егоист и не съчувствате на нейното страдание. Тя дори може напълно да спре да говори с вас, ако види, че не инвестирате енергично времето си в нейната драма.

Нека се изясним – тук не говорим за ситуации, когато ваш приятел преминава през трудни моменти и има нужда да го подкрепяте – понякога това е нещо добро и е е напълно човешко. За енергиен вампир говорим тогава, когато този ваш приятел е непрекъснато „отпаднал“ и не търси истинска помощ, а иска да се оплаче от положението си.

Вашият шеф

Той иска вашата енергия и послушание, за да може да прави с вас каквото си поиска. Ако говорите, той се разстройва и създава трудни моменти за вас в компанията. В момента, в който говорите, така отказвате да му дадете енергията си, той – като енергиен вампир – трябва да намери друг източник на енергия вместо вас.

Вашият партньор

Вместо да подкрепя мечтите ви, той ви тласка надолу. Когато трябва да чуете, че сте красива, той ви казва, че имате ужасно червило. Когато искате да промените живота си, той ви казва, че няма смисъл и няма да се получи.

Източник: Кои са енергийните вампири в живота ви 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Свободно време.
Какво ви прави щастливи според зодията ви?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Т преди 2 седмици
Вашите онлайн фенове също, особенно ако редовно пишат коментари със съмнително качество. Аз лично се извинявам за мойте, не ги взимай навътре.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо ни занимаваш с Глупости Михаела??-:)" Енергиен вампир", може да се окаже и това,че Не си целунала " любимия" тръгвайки за работа сутринта!-:)Всяко действие в отношенията ни,е възможен Препъни камък за всеки!!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обикновено това ca балъците които не се усещат че стават за смях и си мислят че реално са постигнали много, само че резултатите ин ги няма.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Михаело, такива като тебе медия и университет не трябва да виждат отвътре, простовата халтураджийкооо! Не те ли е срам, бе, боклууук без емпатия! Виж какво си написала бе, зло изчадие - едва ли не - не съчувствайте на никого, защото ще ви изпият енергията. Благодарение на такива като теб тая страна е пълна с все по-прости хора, простачкее зла!
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълни глупости. Едни от най-големите вампири са онези, които не спират да се хвалят все за нещо, без да са постигнали реално нищо, само и само да са център на внимание, именно вампири. Хората не се хвалят със страданието си, а само го споделят на онези, на които мислят, че могат да вярват. Аман от такива плиткоумни статии, които напълниха главите на много безмозъчни, които вече се мислят за източник на познание, благодарение на такива невежи халтураджийстващи *** без вкус и добро образование
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Незнам кои са . единственото сигурно нещо е че БСП пак ще загуби изборите от ГЕРБ
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичките укро тpoлове са енергийни вампири и само пишат за кръв все едно са роднини на граф Дракула.
3
0
 
20
 
! Отговори
Байпас преди 2 седмици
Енергоразпределителните дружества, ВиК и мобилните оператори.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
РУМЕН РАДЕВ, БОЙКО БОРИСОВ
1
0
 
2
 
! Отговори
Вампир преди 2 седмици
Незнам аз пия само мисирешкакръв не наранявам разумни създания