Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск

За да изтласка нападателя, Москва се нуждае от поне 50 000 войници там
25 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
463
Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск
Снимка БГНЕС

За да изтласка украинската армия от територията на Курска област, Русия се нуждае от поне 50 000 войници, но тя не разполага с такива резерви в района, пише американският вестник The New York Times.

Според оценки на Пентагона Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е включил около 10 000 войници в Курската операция. Колкото повече територия в крайна сметка успеят да овладеят украинците, толкова по-трудно ще бъде защитата им.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разрушили три моста на река Сейм и са напът да поемат контрол над обширна територия в Курска област - Глушковския район, където около 3000 руски войници може да попаднат във "врящия котел“, съобщава военно-аналитичният на Telegram канал Military analytics.

Глушковският район е заобиколен от запад и юг от територия на Украйна. От изток (от страната на Суджа) ВСУ водят настъпателни действия, в хода на които са установили контрол над селата Снагост и Апанасовка. До река Сейм и затварянето на "котела“ им остават пет километра.

Руснаците, въпреки разрушаването на мостовете през Сейм, все още снабдяват войските си чрез понтонни преходи през реката (тя не е много широка и е лесна за преминаване). А Украйна активно атакува понтони, построени от руските въоръжени сили през река Сейм в Глушковския район, пише Фокус.

За целта се използват както дронове камикадзе, така и касетъчни боеприпаси. Това се прави, за да се блокира снабдяването на руските войски и да се вкарат войските там в "котел“. Очевидно в близко бъдеще ще има поне опити за настъпление на ВСУ в този район, обобщава каналът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от Изложби
Спирка София ’70 - една фоторазходка в столицата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
8
 
41
 
! Отговори
Тон преди 3 седмици
Зеленият и ционистите унищожиха Украйна,тя на пълно е разпродадена!
307
4
 
42
 
! Отговори
Пуделът е объркан преди 3 седмици
Останаха ли войници,с които да го затворят котела му с котел?
306
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 320. Бавно се дава оръжие или Зеленски много бързо го продава? Постоянно реве за още, още . И като нямате оръжие къде сте тръгнали да се самоубивате. Защо отказахте първото предложение на руснаците? Украйна щеше да е цяла само нато щеше да е далеч от нея.
305
9
 
33
 
! Отговори
Хххх преди 3 седмици
До 320Ъъъъъ проблемът е че Русия не е обявила война на Украйна....нито пък Украйна на Русия...Русия започна военната операция с вот на руския парламент...това не е едностранно решение на Путин...за разлика от решението на клоуна продиктувано от натовскиимбецили....хем Русия нямала войски в Курск ама укропитеците шели да ги затварят...точно обратното все повече и повече руска войска пристигав Курск...накомана пак прецакан Русия не изтегли войски от Донбас...
304
5
 
21
 
! Отговори
Мдаааа дааа преди 3 седмици
"(ВСУ) е включил около 10 000 войници в Курската операция. ".... ......... . Ама около 5,800 x0xляка са дали фира... ти да видиш!!!
303
12
 
6
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 3 седмици
До последния коментирал АНОНИМЕН 319. Здравейте. Защо и Украйна да не навлезе в Русия. Войната няма правила и строги закони,които да се спазват. Вие казвате,че Украйна получава оръжия,когато каже. Не е вярно. Много бавно става,малко се дава и не е от най-доброто. Русия получава по-бързо и повече оръжия и боеприпаси иот Сев. Корея и от Иран. Желая Ви лека вечер.
302
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама що не си отбраняват украинската територия, а нахлуват на руска територияТам не е фронта ,нали на фронта се решават нещатаИмате всичко което сте поискали от партньорите
301
0
 
0
 
! Отговори
Учтив преди 3 седмици
До Анонименй
300
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
мислите ли,че някой вярва на долнопробните ви лъжи?
299
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
иска им се на краварите,но в действителност укрофашистите масово отиват при Бандера и скоро ще говорите за настъпление на руската армия на украинска територия и бой по празните кратуни на надрусаните фашисти
298
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 314:Има някакви изперкали тука хаха.На всеки,който не е съгласен с тях скачат и го наричат даже комунист.Те и на папата скачат.Споко.Некви избягали от Курило са.
297
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Толкова ли е труден отговора на въпроса как аз десния които изповядвах традиционните десни идеи,които свалях блаженното правителство на тато,които минах целия европепеиски съюз,сега вече съм копеика ....Кои носи отговорноста за тази дезинформация бе андрешковци
296
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
направо се самоцензурирам **** ми янко
295
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По верно, е че руснаците са обкръжили урките и или ще се предадат или нема излизане от там . По данни и на западни медии от влезналите около Курск около 6-10 000 украински войници и наемници над 5500 вече ги нема под слънцето.
294
6
 
19
 
! Отговори
$$$$€€€€ преди 3 седмици
Да и сме длъжни да повярваме. Такъв дебел ще го ядат украинците и наемници те ще замери ше Отрязаха колоните с снабдяването и сега ще почне методичното избиване на терористите навлезли в територията на Русия Само има излишна смърт от която прави пачки с пари този клоун Зеленски
293
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Еи това не мога да разбера как 90 та половин България беше дясна с единствената дясна партия СДС,как след нашата победа едни леви партии употребиха дясната идея и сега единствената дясна партия е Възраждане ..но вече употребилите СДС наричат десните копеики.Кво се случи с вас българи ,аз зная кво се случи с нас заминалите зад граница но кво се случи с вас та така оскотяхте,нито морал,нито принципи ,нито достоинство
292
3
 
17
 
! Отговори
Who Cares преди 3 седмици
Или как 300 храбри спартанци, пардон украинци разбиха един милион перси, демек 140 милиона руснаци... Като гледам картата на великите завоевания в Курска област си мисля че някой е объркал определенията за участниците в котела. Оставам с впечатлението, че извън мащабните завоевания няма нито руснаци, нито Русия. Ашколсун, маш аллах денеска!
291
6
 
27
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Русия нанеси удари с фугасни бомби и онищожи над 1000 западни воиници подготвени да влезнат в Курск голям кеф. Чак в България замириса на западно чеверме яжте гладни укри пратете и на запад
290
8
 
23
 
! Отговори
Абе, да питам? преди 3 седмици
Минаха ли ги вече тия пет километра ? Щото и това в момента се пише на сметката на Зеленски и бабите в Покровск го кълнат. Колко е виновен, не е ясно, но, той ще отнесе всичко. Дори да изтеглят войниците от Курск, те ще го направят без цялото тежко въоръжение, което е погребано там. Колона с техника от там вече не може да излезе.
289
11
 
8
 
! Отговори
14 преди 3 седмици
До НЯМА УГОДИЯ Евала човече направо ги изкърти рушлямците с тоя коментар