САЩ трупат арсенал от противокорабни оръжия срещу Китай

Китай все още ще има голямо предимство в големия брой противокорабни ракети
17 сеп 2024 14:21, Гергана Попова
103
САЩ трупат арсенал от противокорабни оръжия срещу Китай
Снимка: БГНЕС

САЩ натрупват арсенал от изобилни и лесно направени противокорабни оръжия като част от американските усилия за възпиране на Китай в Индо-Тихоокеанския регион и подготвяне на американските сили там, пише Reuters.
Руската инвазия в Украйна тласна мисленето на САЩ към нова философия - "достъпна маса", както се изрази един главен изпълнителен директор на ракетната индустрия, говорейки при условие за анонимност, имайки предвид наличието на много сравнително евтини оръжия в готовност.

„Това е естествено противопоставяне на това, което Китай прави“, каза Юан Греъм, старши анализатор в мозъчния тръст на Австралийския институт за стратегическа политика, имайки предвид китайския арсенал от кораби и конвенционални балистични ракети, включително тези, предназначени да атакуват плавателни съдове.
Пентагонът и китайското министерство на отбраната не отговориха веднага на исканията за коментар.
Съединените щати засилиха тестовете на своето оръжие QUICKSINK, евтина и потенциално изобилна бомба, оборудвана с евтин GPS насочващ комплект и търсач, който може да проследява движещи се обекти. Военновъздушните сили на САЩ използваха стелт бомбардировач B-2 по време на тест миналия месец в Мексиканския залив, за да ударят целеви кораб с QUICKSINK.

Китай все още ще има голямо предимство в големия брой противокорабни ракети, според експерти, и може да ги базира на собствена територия. Но увеличаването на американското производство на QUICKSINK ще намали тази разлика, като изложи около 370-те военни кораба на Китай на по-голям риск по време на всеки бъдещ конфликт, отколкото те са изправени отпреди Пекин да модернизира армията си през 90-те години.

QUICKSINK, все още в процес на разработка, се произвежда от Boeing (BA.N), отваря нов раздел, със търсач от BAE Systems (BAES.L), отваря нов раздел. QUICKSINK може да се използва със стотици хиляди опашни комплекти боеприпаси за съвместна директна атака – системи, които могат да бъдат пуснати от американски или съюзнически военни самолети и евтино да превърнат „глупави“ 2000-фунтови (900-килограмови) бомби в управляеми оръжия.

Индийско-тихоокеанското командване на американската армия иска хиляди оръжия QUICKSINK - и иска от години - според ръководител на индустрията, който отказа да разкрие точната цифра, тъй като е класифицирана.
С достатъчно „достъпни масови“ оръжия, насочени срещу тях, отбраната на китайските кораби ще бъде победена, според този изпълнителен директор, говорещ при условие за анонимност.
При такъв сценарий американските военни биха използвали противокорабни ракети с голям обсег (LRASM) или ракети SM-6, за да повредят китайски военен кораб и неговите радари, след което да бомбардират кораба с по-евтини оръжия като QUICKSINK.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от САЩ
US дроновете Reaper тренират за големи морски операции срещу Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
5
 
! Отговори
До 96 преди 1 ден
Китайците чакат САЩ да фалират. Това е въпрос на време и е неизбежно. След последвалата имплозия самолетоносачите заминават на скрап, а базите по света ги пускат да стават картофени ниви.
99
0
 
5
 
! Отговори
Китай произвеждат преди 1 ден
продукти и инфраструктура и продават. САЩ произвеждат оръжия. Всеки сам да си направи изводите коя велика сила е по-добра за света.
98
0
 
3
 
! Отговори
До 94 преди 1 ден
Ами да си ги върне тогава. Какво чака Западът? :)
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Плашат гаргите.. Срещу Русия, Китай и Северна Корея, а може би и Иран, никой няма шанс
96
4
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 ден
Ко чакат китайците пак да им го нахлузят?Заместо да превземат Тайван ,чакат американците да трупат оръжия до 5-та им точка.Сега е време докато американците не смогват и са на привършване,ама не китаеца мисли че ще му се размине.
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Китай е друг свят - А ти защо не отиваш в Китай, като там било рай според теб? Хайде бързо феновете на Китай в Китай, феновете на Русия в Русия, а останалите, които сме фенове на ЕС, да си останем в ЕС. Така всички ще са доволни. Какво чакате? Или там е рай само на приказки хахах Да, не са това, което бяха преди 20 години, да има много добре изградени градове и ДА, има едни хора (около милиард) по-бедни и от нашите пенсионери. 400 млн. китаеца са с добър живот, останалото...
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До В САЩ има две партии - Това било причината хахаха Тези врели-некипели ги разправяй на някой 10-годишен. Причината Китай да не е това, което беше в началото на 90-те години, е Глобализма и най-вече Запада. Ако Запада престане да им бъде клиент и си върне производствата обратно в Европа и Северна Америка, Китай какво ще точно ще произвежда и на кого ще го продава? Комунистическите брътвежи, че видиш ли вътре в партията най-успешните се издигали и те движели китайската икономика са за наивници!
93
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Пазят Китай,от поредна руска инвазия,Китай и сащ да съюзници
92
2
 
2
 
! Отговори
До друг свят 88 преди 1 ден
ПЕТСТОТИН МИЛИОНА КИТАЙЦИ РАБОТЯТ ФАЛШИВА РАБОТА ИЗЦЯЛО НЕНУЖНА И НА ЗАГУБА твърди американец от ДРУГ НЕ КИТАЙ СВЯТ в конспиративен филм продължавайки "У НАС В САЩ БЛИЗО СТО И ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА граждани на САЩ работят никому ненужна ФАЛШИВА работа изцяло на ЗАГУБА а това на човек от населението е ВПЪТИ ПОВЕЧЕ като ПРОЦЕНТ.............ДРУГ ДЕСЕН СВЯТ Е КИТАЙ ЗАЩОТО УМИРАЩИЯТ МАРКС ОТ САЩ ГИ ЗАДМИНАЛ
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Клоаката ФАЩ скоро ще оттече. Започна вече разложението по всички нива. Пълна деморализация. Содом и Гомор! по 45,000 на година умират от огнестрелни оръжия. 200,000 умират от свръхдоза наркотици. 40 милиона живеят без здравна осигуровка а 20 милиона са под прага на бедността, без дом дори. Нещата са страшни. Гражданската война ще се повтори.
90
5
 
9
 
! Отговори
Г-н евроатлант преди 1 ден
Много сте наивен ако си мислите че Си държи едноличната власт и контролира всяко едно зъбно колелце в системата. Ролята му е по-скоро на обединяващ образ и на човек който задава големите стратегически задачи. Единствената причина да го преизберат и да му дадат неограничен мандат е точно САЩ. САЩ постоянно дрънкат оръжия и заплащват Китай и нажежават Азиатския регион до краен предел. В тази ситуация опитът на Си е решаващ. Затова и единодушно му гласуваха доверие.
89
4
 
6
 
! Отговори
В САЩ има две партии преди 1 ден
Но реално е само една партия. Тази на едрия капитал. Докато в Китай еднопартийна система е формално на хартия! В действителност така наречената партия е една огромна структура от около 90 милиона души, сред които най-способните се изкачват до върха и им се дават управленски лостове на държавно ниво. Вътре в партията има идейни течения и сериозно противопоставяне и дискурс. Това е причината да са толкова добре икономически.
88
4
 
11
 
! Отговори
Китай е друг свят преди 1 ден
Уникална инфраструктура. Явно много ги боли Краварите щом пищят така напоследък и всячески се мъчат да стартират конфликт в Азия. А междувременно Канадските пенсионери емигрират в Китай. Ето един! Живее си страхотен живот човека. https://youtu.be/lHsxnTfxRSQ
87
11
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 1 ден
Тежки поражения в жива сила! 610 хиляди убити и ранени руски войници във войната срещу Украйна
86
9
 
5
 
! Отговори
Край на мълчанието преди 1 ден
ВЛАДИМИР ПУТИН заяви цитирам:"По времето на Ленин 1917-1924 доказано ЧЕРВЕНАТА власт на СССР е обсъждала вариант абсолютно всички ЖЕНИ в СССР да станат ЗА ОБЩО СЕКСУАЛНО ПОЛЗВАНЕ ОТ МЪЖЕТЕ в държавата"...............факт и то признат факт от Москва
85
4
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 ден
защо никой не казва, какво е получил от тая америка, лично, или народа! НИЩО! освен голи признания, ценности, обещания...и ала-бала! а ний ги хвалим, даже паметник има на летци, хвърляли бомби на главите ни!....ако не беше русия да ни строи и помага, щяхме да сме като остров тамбукту!
84
4
 
9
 
! Отговори
до Кравар Европидал преди 1 ден
Баща ми и майка ми са пенсионери. Ако не им помагам финансово, ще студуват и гладуват. Ние сме в ЕС, много други работещи не могат да подпомагат родителите си пенсионери. Това са фактите, спрете да дразните хората. Да не повехнете като препикани цветове на нация накрая.
83
4
 
13
 
! Отговори
аха преди 1 ден
Тия гърбоносите от Ню Йорк не спряха да ръчкат ту тук, ту там. Но бухалката им САЩ вече не е това, което беше и е крайно време да го осъзнаят. Да не стане накрая на запад от Тихия океан да има Жълто море, а на изток - Жълта земя. Като Йелоустоун и без нюйоркските гърбоноси:)
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 74, Точ пък с това ги похвали. Милиони инвестиция само и само да успеят да ги произведат преди края на войната и да ги ползват. Да се покаже сила и да видят какво правят реално.. Пък 600000 жертви и незнайно колко след това с рак, какво толкова, те са САЩ и са велики. Живота не ти е компютърна игра, дигай се и заминавай на училище...