Българин източи над 2 млн. паунда от британската осигурителна система

Парите са били за обезщетения за безработица
20 окт 2024 07:20, Стела Стоянова
54
Българин източи над 2 млн. паунда от британската осигурителна система
Снимка БГНЕС

Българин e измамил британските данъкоплатци с 2,2 милиона паунда, съобщи вестник "Сънди телеграф".

Схемата е включвала транспортиране на българи със самолет до Великобритания, превозването им до центровете за работа, за да се представят за кандидати за обезщетения, както и връщането им отново със самолет в България.

От 2020 до 2024 година Таньо Данчев използвал имената и самоличността на свои сънародници, за да претендира за получаване на така начения "Универсален кредит". Той организирал пътуването на български "сътрудници" със самолет до Обединеното кралство. След това той ги взимал от летището и ги карал до държавни офиси, наречени Job centres. Те предлагат информация и дават съвети относно налични работни места и участват в администрирането на обезщетения за безработни. Там българите попълвали лично заявленията за обезщетения, преди Данчев да ги върне обратно на летището за полет към родината им.

По-рано този месец 39-годишният Данчев беше осъден на седем години затвор, след като се призна за виновен по 29 обвинения в измама в съда в Снеърсбрук.

Разследващите измами в Министерството на труда и пенсиите установиха, че той контролира банковите карти на другите българи, замесени в измамата, както и че е изтеглил 2,2 милиона паунда в брой от техните сметки.

Българите не са имали право да претендират за "Универсален кредит", тъй като не са жители на Обединеното кралство, установяват разследващите, а компаниите, за които твърдят, че работят, са били фалшиви и нямат дейност.

По-рано тази година българска банда от пет души беше осъдена за най-голямата измама с обезщетения във Великобритания, на стойност повече от 50 милиона паунда, припомня БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Близък Изток
Ердоган подсказа за възможна нова бежанска вълна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Давид преди 20 минути
Краажбата от бозиняв бриткартофи не е кражба,а Кошерно дело Митцва и задължение на всеки нормален човек.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Масово е така, голяма част от услугите се градят на презумпцията че някой някъде някога е проверил нещо,от то на сетне банкова сметка откриваш по Интернет, банкова карта ти пращат по пощата, помощи по Интернет. Оня ден сменях доставчика на ел енергия, сбърках една цифра и получих сметката на някакъв от друга провинция никой не е проверил че този електромер не се намира на адреса за който подавам заявлението.
41
0
 
2
 
! Отговори
ЩО , БЕ.... преди 3 часа
...у английските затвори е гоооолем комфорт ,бе....ха,ха,хааааа....можеш език и занаят да научиш и на задна прашка да свикнеш!
40
0
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 4 часа
До Сандо точиш и бягаш е правилното решение, ама според дО40 тоя бил УМЕН и точил докато не са го хванали. И както се вижда от статията е издал всичите си авери в схемата. По всяка вероятност сметките му са закрити, парите върнати в банките а "вратичката" в Универсал Кредит затворена . До тук беше с умника Таньо. Ще полежи в английски затвор и после го изритват към България . Да проси по софийскките улици или да гледа кози в родното си село. END.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тук едно основно образование не могат да завършат, там веднага научават хватките, чрез които могат да източват милиони. Някои ги хващат. Но кой знае още колко други са се подвизавали там, понапълнили са гушките и после бегом надалеч, а може би и вече под чуждо име.
38
0
 
15
 
! Отговори
Еееее, стига! преди 4 часа
Стига с това "българи"! Как виждате етнически българи да се оставят да ги транспортират като уфсе до Лондон, после да попълнят документи, с които друг да вземе пари и накрая да се върнат покорно в Столипиново или "у Факултето"?
37
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 4 часа
е добре де, точиш милка и бегаш ... кво седиш и чакаш да те гепят
36
2
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 4 часа
ВСИЧКИ МОНГОЛОИДНИ "БЪЛГАРИ" ИДВАТ ОТ АЗИЯ.....!....ОРДАТА ИМ Е ТУК ОТ 681-г
35
0
 
11
 
! Отговори
Мухаха преди 4 часа
Индобългарин.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Видяхме от снимките, че този "българин" има особен тен по рождение...
33
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 5 часа
Щом не са имали право да кандидатстват за "Универсален кредит",а са одобрени,значи в далаверата участва човек от Министерството на труда и пенсиите.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Таньо? Е нещо като *** и в мазен селянин
31
4
 
3
 
! Отговори
БУЛГАРОС- ВУЛГАРОС преди 5 часа
БЪЛГАРИТЕ СА ВАРВАРИ--- А, НИЕ СМЕ ТРАКИЙЦИ!!!!
30
6
 
2
 
! Отговори
Смех... преди 5 часа
БЪЛГАРИТЕ СА ОТ АЗИАТСКИ ПЛЕМЕНА И ВАРВАРИ----- А ТУК У НАС ПОВЕЧЕТО СА ТРАКИЙЦИ, МЕСТНОТО НОРМАЛНО НАСЕЛЕНИЕ, ПОТОМЦИ НА ОРФЕЙ И ЦАР СЕВТ ОТ ПРЕДИ ХРИСТА....ХАХАХАААА
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
За 7 години в България трудно ще изкара 5 милиона лв., така че пак е напред човека. Кофти само, че вече българин, значи мошеник и схемаджия, навсякъде по света.
28
2
 
13
 
! Отговори
Този ако е българин преди 6 часа
аз съм патагонец.
27
0
 
17
 
! Отговори
Знаем ги ние преди 6 часа
тези българи То само този да беше. През лятото писаха за други сливенски окрадили 6 милиона паунда.Наскоро сгащиха и една от племето им да събира пари в болницата и да се прави на докторка. Абе, хубава работа, ама
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Всеки от всякъде краде под различна форма. Топлофикация без да ги ползваш ти взема пари, ВиК им плащаш всички загуби, а сега иска да сложи такса водомер, банките внасяш, изнасяш все такси, тока искат да го набутат в частни ръце за да си правят каквото искат. Умишлено се унищожава всичко за да мине в частни ръце, а всъщност всички крадат. Вижте политиците като влизат в политиката какви са, а после какви баровци стават. Примера е такъв какво да се чудим.
25
1
 
13
 
! Отговори
ЕДИН МОШЕНИК... преди 6 часа
...ГООООЛЕМ ГЕРОЙ.....ама като го вкарат в панделата , веднага се разболява...ХАХАХА...
24
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 6 часа
На тебе да, правят проверка за 200лв ДДС. Минуайл на правилните хора им възстановяват 20милиона ДДС и им дават възможност да си ги изтеглят кеш с подставено лице бездомник.