Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица

Паметникът е в окаяно състояние, а наоколо миришеше на урина, разказа тя
Обновена: 7 ное 2022 09:12 | 7 ное 2022 09:02, Александър Попов
231
Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица
Снимка: БГНЕС

Рут Колева взе отношение относно фотосесията на Паметника на трите поколения край Перущица, която предизвика сериозна полемика и предизвика вълна от негативни коментари. Местните също приеха разголените снимки като подигравка към загиналите в Априлското въстание. Тя изтри снимките от профилите си, но община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Bulgaria ON AIR, че това поведение е обидно за потомците на загиналите. Певицата обаче разкри каква разруха цари в мемориала и обеща да дари средства за почистването му.

Ето какво сподели тя в социалните мрежи:

"По повод снимките от фотосесията на списание ELLE България, заснета на Паметника на трите поколения край гр. Перущица, бих искала да дам следния личен коментар. Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание.

Още по темата
Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет.

Но.

Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз. За справка, това не е първата фотосесия от този характер на това място. Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи "Що е черно на сапун", свастики, вулгарни изрази на английски език, грозни графити, купчини боклук и падащи плочки. Районът около въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше покрит с боклуци, които почистихме преди заснемането на кадрите. Пътят към паметника е осеян с дупки и целият обект е олицетворение на едно нещо - разпад. Не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници.

Когато се върна в България, бих искала да направя дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника, и се надявам, че тази ситуация ще бъде добър урок за всички нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
hahah тва че ти не знаеш не означава че останалите не знаят. И дори да не знаеш ти позволено да се снимаш как къкаш отгоре му?
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
баш там ли намери да серреш, пък и си направила снимка-срам и позор
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 7.Ти ако идеш на грибищата и видиш безиименен гроб, ще стъпил ли отгоре, макар и да е занемарени, що за проста логика вадите бре хора
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отиде за 6 месеца в затвора, да я превъзпитат малко.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късни е за китка либе, като се върнеш ще направиш дарение според осъдителна присъда.
11
3
 
18
 
! Отговори
Христина преди 1 година
До АнонименАми, да. Защо да не я осъдят?! Затворът е за такива като нея, а не за убийците, които всеки ден се разминават с "модерната" в момента условна присъда. Колко от тях сега са реално в затвора? Точно заради тази безнаказаност ще подължават да умират хората по пътищата (и не само), а на нас ще ни се замазват очите с подобни "престъпления". Такива новини са единствено за отклоняване на вниманието от реалните проблеми и неуредици.
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бърза справка в гугъл - "Р.К. е джаз, соул и арендби певица и феминиска на 32 години без деца и с няколко аборта" - мечтата на атлантиците за какви трябва да съвремните жени.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
PR
8
1
 
14
 
! Отговори
... преди 1 година
Както се казва - всичко казано преди "но" няма значение....
7
23
 
10
 
! Отговори
hahah преди 1 година
Псевдо-патриотчетата пак вият. Нищо, че не знаят кой е тоя паметеник. Нищо, че от десетилетия се руши и на нищо не прилича. Нищо, че ако направят кампания за дарения за възстановяването му, няма да дарят и 1 лв.Тъжно е да си вечно възмутено псевдо-патриотче
6
0
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
...файда?
5
6
 
29
 
! Отговори
Шут Колева... преди 1 година
Е бива ли да се изявяваш като родолюбец и да заголваш гръд на гроба на тези, които са ти дали независимост...? Поредната насрана чалгарка..
4
7
 
27
 
! Отговори
КРУМ преди 1 година
Гнусотия.....въпросната певачка има много добри шансове да ....проституира...и да си плати ...хипотетичната глоба..ако имаме правосъдие...
3
1
 
32
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Ще има ли обещетения, на тези дето видяхме фотосесията?
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наркомански номера
1
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да я осъдят тая мършаааа