Меган Маркъл пропускала коронацията на крал Чарлз III заради расизма

Не била доволна от усилията на кралския двор
22 апр 2023 10:30, Александър Попов
89
Меган Маркъл пропускала коронацията на крал Чарлз III заради расизма
Снимка: БГНЕС/EPA

Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл няма да дойде на коронацията на крал Чарлз III от Великобритания поради неудолетореността от усилията на кралския двор в борбата срещу расизма. Това съобщи „Дейли телеграф”, позовавайки се на източници.

Според вестника след интервюто на Маркъл с американската телевизионна водеща Опра Уинфри през март 2021 г. настоящият монарх, който тогава беше престолонаследник и носеше титлата принц на Уелс, написал писмо до херцогинята, в което изразява съжаление, че трябва да се сблъскват с расизма в общуването с кралското семейство. В това интервю за Си би ес херцогинята на Съсекс спомена, че роднините на съпруга й са загрижени за цвета на кожата на нероденото й дете. Тя не каза кой точно е направил подобни изказвания.

Според изданието настоящият монарх е единственият висш член на кралското семейство, който се е свързал с нея след скандалното интервю.

Източници на „Дейли телеграф” подчертаха, че в ответното писмо Меган Маркъл е дала да се разбере кой от представителите на кралското семейство е направил споменатите изявления. Както отбелязва вестникът, както херцогинята на Съсекс, така и настоящият монарх са се съгласили, че съответната забележка е направена без злонамерени намерения.

Според вестника Меган Маркъл тогава благодари на престолонаследника за писмото му и каза, че няма да обвинява конкретен представител на кралското семейство в расизъм, а само иска да привлече вниманието към проблема с „несъзнателните предразсъдъци“. " В същото време, както добавя вестникът, тя все още смята тези изявления за расистки. Източник на „Дейли телегпаф” в кралското обкръжение подчерта, че кореспонденцията е протекла в "топъл тон", но не е довела до "намаляване на напрежението" между страните.

В резултат на това една от причините за отсъствието на Меган Маркъл на коронацията е нейното недоволство от реакцията на кралския двор към подхода за борба с проявите на расизъм, посочва вестникът.

На 12 април пресслужбата на Бъкингамския дворец съобщи, че принц Хари ще присъства на церемонията по коронясването на Чарлз III на 6 май, а съпругата му ще остане в Съединените щати с децата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: Меган Маркъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меган Маркъл пропускала коронацията на крал Чарлз III заради расизма. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Колко коронации е имал Чарлз III, че Меган е ПРОПУСКАЛА. Учете български иначе ще се приземите в някоя редакция!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6, 'почвам да виждам света, все едно съм Нео от Матрицата' --- ти не си Нео, а Геьо
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
таа жрувентина е ясна ...като наште в ергенът
8
0
 
13
 
! Отговори
дреме ми преди 1 година
За нищо не стават тия подмазвачи.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До плюс минус - Сигурно ще връщат монархията, ама пак с крал чужденец, а не бъгларин.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 - Какво оначава равни по-доход? Аз съм учил 11 години и проъдлжавам да уча, след 11 часа над компютъра, почвам да виждам света, все едно съм Нео от Матрицата (ама без яките умения) и чеснто акзано, ако можеш да изкарвам на половианта н а това, което пра сега, като някоя "бариста", щях да си сменя професията. Ако има па равни доходи - Библиотекарче ставам, батка!
5
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за ЛППДБТ+ за мечтаната от Левски България където всеки е равен по възможности, доход, раса, етност, сексуална ориентация и полова идентичност! НЕ НА ОМРАЗАТА И РУБЛАТА
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, колко са жалки тия! Сакскобурга ще присъства ли или и той се е обидил нещо?
3
4
 
27
 
! Отговори
плюс минус преди 1 година
Току-що обществената телевизия БНТ излъчи доста дълго интервю на английски език с един от синовете на Симеон Саскобурготски. Интервюиращата журналистка беше с доста добре обигран слугинаж. За какво и защо беше това пространно интервю кой, кой да ти каже?
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая кво иска? Конарът на даяна ли да и се обади? Чарлз даже много е направил, като я е потърсил.
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига ни занимавахте с тази златотърсачка! Вече и тя не знае какво иска. Хем пари, известност и привилегии, хем да не поема никакви задължения. И, няма как да стане!И като не стане на нейното, била дискриминирана заради майка си.