Пригожин с атака към Кремъл: Нахлуването в Украйна е основано на лъжи

Нищо извънредно не се случи на 24 февруари, заяви той
23 юни 2023 21:30, Александър Попов
925
Пригожин с атака към Кремъл: Нахлуването в Украйна е основано на лъжи
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви днес, че нахлуването в Украйна е основано на лъжи от страна на Кремъл, предаде Ройтерс.

Пригожин каза това на видеозапис, разпространен от пресслужбата му в Телеграм.

Зад честите тиради на собственика на "Вагнер" в социалните мрежи прозира неговата изолация от основните военни действия. Днес обаче той за първи път разби основните аргументи на Русия за "специалната военна операция", с която започна войната в Украйна на 24 февруари миналата година, отбелязва Ройтерс.

"Нищо извънредно не се случи на 24 февруари. Министерството на отбраната се опитва да измами обществото, а президентът ни разказва някаква история за луда агресия от страна на Украйна и как те са се опитвали да ни нападнат заедно с цялото НАТО. Войната им трябваше, за да може Шойгу (б. р. – министърът на отбраната на Русия) да стане маршал и да вземе втори медал на Герой на Русия. Войната не беше необходима за демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Пригожин.

По-рано днес собственикът на "Вагнер" бе цитиран от Франс прес да казва, че руската армия отстъпва в редица сектори на юг и на изток в Украйна.

По този начин той влезе в противоречие с твърденията на Кремъл, според които украинската контраофанзива е провал, отбелязва АФП.

"Руската армия се изтегля в сектори на Запорожка и в Херсонска област, украинските въоръжени сили напредват", каза Пригожин във видео, публикувано в Телеграм от неговата пресслужба.

"Същото се случва и в Бахмут, врагът прониква все по-надълбоко в нашата отбрана", заяви бизнесменът.

"Няма никакъв контрол, няма военни успехи на Москва", добави Пригожин, според когото руските военни "се къпят в кръв".

Думите на Пригожин не може да бъдат проверени от независим източник. Те обаче противоречат на тези на руския президент Владимир Путин и на министъра на отбраната Сергей Шойгу, според които руската армия отблъсква украинските атаки, отбелязва АФП./БТА, Иво Тасев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


925
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
566
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Евгений, браво Пригожин! Ти си светъл сноп лъчи за неинформираното руско пpocтoлюдие, което има право да знае защо измира руската младеж!
565
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 1 година
Айде и господин Пригожин го купиха от тоз лош Запад бе...
564
1
 
10
 
! Отговори
Орманджиев преди 1 година
Като се сетя как родните друзя се прехласваха по вагнер. Друзя докато не е късно заемете страната на пригожин, на практика той се явява съвременния Ленин и и тръгва на борба срещу олигарсите и чиновниците които подтискат обикновения руски холоп. Бъдете на справедливата страна друзя за да не се срамувате после.
563
12
 
3
 
! Отговори
Баба чичолина преди 1 година
Смешно е каква еуфория предизвика този индивид.Война се печели на бойното поле.Този ли е поредната надежда на Запада - един вече бивш работодател.Хи-Хи-Хи.
562
1
 
9
 
! Отговори
Канал 1420 преди 1 година
Друзята както винаги безгрижно казват ну, пригожин е никой, пригожин е чепуха, вече го осъдиха и пратиха в затвора, но 50 км воеена колона пътува от ростов за мацква. При условие че 100 човека от РДК и ЛСР завзеха едно населено място на границата и никой не може да ги изгони, предтавете си 25 хил. въоръжени зекове кой ще ги спре.
561
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е сега мутрофанова да каже к.в.о става в расия...вместо да се бърка в Чужди работи на Суверенна страна!!!
560
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изперка ли готвачът на Путин?
559
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На какви лъжи? Никой не ги закачаше. Но майдан подир майдан, трупане на оръжия по границата. Какво каза Меркел и Оланд? Готвехме ги за война 10 години. А то и повече, но нейсе
558
7
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 1 година
Имот тая трънка заек няма да изскочи.
557
0
 
6
 
! Отговори
от БТА преди 1 година
Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев призова жителите да запазят спокойствие и да не напускат излишно домовете си, предаде ТАСС."Настоящата ситуация изисква максимална концентрация на всички сили за поддържане на реда. Правоохранителните органи правят всичко необходимо, за да осигурят безопасността на жителите на региона. Моля всички да запазят спокойствие и да не напускат излишно домовете си", написа той в своя публикация в "Телеграм".
556
5
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Дано им хубави затворите като нашите,че съобщиха,че са му образували наказателно дело.Явно е изперкал,което няма да им попречи да го пратят на превъзпитание в Сибир итъй като едва ли ги вълнува дали ще се превъзпита ще е доживот.
555
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин новият Пиночет ли е? Призоваха го да не разпалва гражданска война.
554
2
 
6
 
! Отговори
ОТ БТА преди 1 година
Лидерът на руската наемническа групировка "Вагнер", която започна въоръжен бунт срещу руския генерален щаб, заяви, че неговите сили са свалили руски военен хеликоптер, предаде Франс прес."Току-що хеликоптер откри огън по гражданска колона и беше свален от частите на "Вагнер", заяви Евгений Пригожин в свое аудио съобщение, без да уточнява мястото на инцидента.
553
2
 
2
 
! Отговори
Питекантропов преди 1 година
Друзя, равниис! Друзя, миирно! За резиновата попа на путин - за поочест!
552
3
 
4
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Пригожин тръгна на марш за справедливост...а нашите русофили ходеха на поход за "мир" без да знаят, че в русия не ползват тази дума и не я разбират!!!
551
2
 
3
 
! Отговори
Ко-пей-кин преди 1 година
Аз съм в потрес ! Добре че обърнах навреме рублите в Евраци .
550
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** днес ще окупират аптеките заради проблеми с кръвното... Ха-ха-ха!
549
2
 
7
 
! Отговори
Плациков на морето преди 1 година
тавариши нема да се плашите, пригожин не започва войни, той само ги довършва.
548
10
 
2
 
! Отговори
Fake преди 1 година
Глупости на търкалета. Нищо не се случва в Россия. Измислици!
547
2
 
9
 
! Отговори
Кравар Атлантик преди 1 година
Започва специалната военна операция по декомунизация на сибирската империйка :)