Пригожин с атака към Кремъл: Нахлуването в Украйна е основано на лъжи

Нищо извънредно не се случи на 24 февруари, заяви той
23 юни 2023 21:30, Александър Попов
925
Пригожин с атака към Кремъл: Нахлуването в Украйна е основано на лъжи
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви днес, че нахлуването в Украйна е основано на лъжи от страна на Кремъл, предаде Ройтерс.

Пригожин каза това на видеозапис, разпространен от пресслужбата му в Телеграм.

Зад честите тиради на собственика на "Вагнер" в социалните мрежи прозира неговата изолация от основните военни действия. Днес обаче той за първи път разби основните аргументи на Русия за "специалната военна операция", с която започна войната в Украйна на 24 февруари миналата година, отбелязва Ройтерс.

"Нищо извънредно не се случи на 24 февруари. Министерството на отбраната се опитва да измами обществото, а президентът ни разказва някаква история за луда агресия от страна на Украйна и как те са се опитвали да ни нападнат заедно с цялото НАТО. Войната им трябваше, за да може Шойгу (б. р. – министърът на отбраната на Русия) да стане маршал и да вземе втори медал на Герой на Русия. Войната не беше необходима за демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Пригожин.

По-рано днес собственикът на "Вагнер" бе цитиран от Франс прес да казва, че руската армия отстъпва в редица сектори на юг и на изток в Украйна.

По този начин той влезе в противоречие с твърденията на Кремъл, според които украинската контраофанзива е провал, отбелязва АФП.

"Руската армия се изтегля в сектори на Запорожка и в Херсонска област, украинските въоръжени сили напредват", каза Пригожин във видео, публикувано в Телеграм от неговата пресслужба.

"Същото се случва и в Бахмут, врагът прониква все по-надълбоко в нашата отбрана", заяви бизнесменът.

"Няма никакъв контрол, няма военни успехи на Москва", добави Пригожин, според когото руските военни "се къпят в кръв".

Думите на Пригожин не може да бъдат проверени от независим източник. Те обаче противоречат на тези на руския президент Владимир Путин и на министъра на отбраната Сергей Шойгу, според които руската армия отблъсква украинските атаки, отбелязва АФП./БТА, Иво Тасев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


925
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
586
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този са го купили на многоoo висока цена. В четвъртък (22 юни 2023г.) Европейската комисия (ЕК) преведе на Украйна още един месечен транш от 1,5 млрд. евро като част от програма, предназначена за 2023 г. с общ обем 18 млрд.евро. Зеления като нищо ще ги пръсне да подкупва офанзива. С чужда пита и помен ще направи.
585
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ще умирише някоя трънка скоро,много насериозно почна да се взема...
584
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ПРИГОЖИН КОРОНА, А ЗА ПУТИН, ПАТРОНА!
583
6
 
4
 
! Отговори
Фреди преди 1 година
Ще го отнесат и други.Черните орли със 152мм си оръдия са на път към бойното поле.Като дял е леопарда и ще го върне в зоопарка в Берлин.
582
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин знае аксиомата! С пистолет и блага дума постигаш повече, отколкото само с блага дума! Напред човече!
581
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запад не произлиза от западам, а обратното и е българска дума описваща положението в севернозападнала България. На английски е west и предизвиква завист от тези по на изток!
580
3
 
3
 
! Отговори
До Алиса в огледалот преди 1 година
Да няма по демократично нещо от това да хванеш автомата и да си вземеш това което ти трябва.
579
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грантаджии сега е вашето време да се изявите
578
3
 
5
 
! Отговори
от Карапелит преди 1 година
Някой ще стане на шашлик - или пригожин или кремълското жуже. И в двата случая от това печелят укрите, макар че във втория случай направо ще ударят джакпота.
577
10
 
4
 
! Отговори
Алиса в огледалото преди 1 година
В момента се вижда абсурдността на света, в който живеем - Русия е май е по-демократична от целия демонократичен Запад. А запад от западам ли идва ?!? Мислете!!!
576
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРИГОЖИН ПРЕЗИДЕНТ! ДОЛУ ПУТИН!
575
1
 
4
 
! Отговори
Баба чичолина преди 1 година
Дори в Белия дом чакат информация,но у нас вече виждат индивида на снимката като н по вият месия.Я поспете,че здравето е важно.
574
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин вече не е пригоден за Кремля!
573
5
 
5
 
! Отговори
Кукумарков преди 1 година
Друзя, немаа се плашите, копеyта, тавариш путин всичко е предвидил, не случайно го наричат кремълската многоходовъчка и затова ще извади жокер от ръкава и за този случай.
572
5
 
6
 
! Отговори
Баир Будалов преди 1 година
До една седмица след като свалят путин, 99% от тези които го подкрепят сега вече ще мислят че той е бил лош. Мозъка на руския крепостник се промива бързо.Та толкова за вяличето на пиздюхин, по който родните друзя се прехласват.
571
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо сега Пригожин ми се види много по красив! Ако бях една жена, първо на него щях да пусна!
570
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да сдържа сълзите си! Истината и справедливостта се завръщат в тази изстрадала земя!
569
6
 
6
 
! Отговори
Мухахаха преди 1 година
ВОСР2 изненада дори тези които я предричаха.Никой не очакваше да се случи преди ВСУ да нанесе голямо и значително поражение на фронта на путинските орди, така че запасете с пуканки и слънчоглед, заемете удобно място на дивана и дано ВЮСР продължи по дълго защото обещава е невиждано забавление от 1917 насам.
568
3
 
2
 
! Отговори
Фитьо преди 1 година
Ефекта ще е ден до пладне.Пореднста превъзбудена личност,повярвал,че е някакъв фактор.Никога не е късно сам да се затриеш.
567
2
 
4
 
! Отговори
Време е за трибунал преди 1 година
Както всеки трезвомислещ българин знае - Българите обичаме Русия с цялото си сърце , но също така проклинаме путин ( винаги с малка буква !!!) Во веки и рода му ! Амин!