Без плевелите в градината с помощта на натурални средства

За красива градина
29 юни 2024 09:30, Михаела Лазарова
9
Без плевелите в градината с помощта на натурални средства
Снимка: Istock

Плевелите са паразитни растения - това означава, че те се нуждаят от помощта на растение гостоприемник, за да получат хранителни вещества и да растат. С други думи, те използват основната култура като свой гостоприемник и се конкурират с него за всички необходими хранителни вещества, които пречат на растежа му. Да не говорим, че те спомагат и за развъждането на насекоми и патогени, които атакуват растенията, което пък води до по-нататъшното им разграждане.

В резултат на това, вие трябва да плевите редовно градината си, за да осигурите добрто ѝ здраве.

А ето и няколко натурални средства, които ще ви помогнат да се отървете от плевелите:

Направете си унищожител за плевели

Въпреки че оцетът е основната съставка в този унищожител на плевели, добавянето на няколко капки препарат за съдове помага на оцета да се придържа към плевелите и да прониква по-ефективно.

Необходими материали:

  • 3.8 литра оцет;
  • 1 супена лъжица препарат за съдове;
  • 1 чаша сол (по избор).

Напълнете контейнер с бял оцет. Добавете една супена лъжица препарат за съдове към него. По желание изсипете 1 чаша сол. Разтворът се разбърква старателно, докато съставките се комбинират добре. Изсипете желаното количество в градинска пръскачка. Добавянето на сол към този оцетен унищожител на плевели не е задължително, но може да даде допълнителен тласък на решението на вашия проблем.

Солта може да помогне за дехидратирането и унищожаването на плевелите. Все пак, бъдете внимателни с нея, тъй като тя ще промени pH и ще навреди на околната почва, ако се използва в излишък.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: градинацветяплевели
Още от Звезди
Бритни Спиърс се сдобри със синовете си, чуват се
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Т преди 1 ден
Сетих се че може да ползвам домашната пароструйка да пърля плевели. Ще пиша кат го пробвам, сега ако има и културни растения трябва да се внимава.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До ТТака е, само Мотикан!
5
2
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 ден
Само раундъп и магнето
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
УЖАС! Престанете да публикувате фейк съвети.
3
1
 
1
 
! Отговори
1124g преди 2 дни
Zami pyimi no
2
1
 
11
 
! Отговори
Т преди 2 дни
Истината е механична борба, няма как да се махнат всички бурени, но не е й нужно. Даже е добре до градината да има малко висока трева. Вредителите насекоми не живеят в тревата, но хищните насекоми да и могат да контролират вредителите. Освен това бурените и тревата държат влагата. Естествено чат пат трябва да се плеви или тръсти но така е.
1
2
 
8
 
! Отговори
Трифон преди 2 дни
Не препоръчвам това с оцеда и солта, още по малко хербециди. Това с мулча и покривалото става за малки площи. Най-добре ги пръскайте с вряла вода има машини за това, може и с газова горелка да ги горите но това е пожароопасно.