Арестуваха жена, опитала се да злоупотреби с имуществото на Елвис Пресли

Лиза Джанин Финдли искала да си присвои емблематичния имот Грейсленд
17 авг 2024 09:17, Нели Христова
2
Арестуваха жена, опитала се да злоупотреби с имуществото на Елвис Пресли
Снимка: БГНЕС

Жена от Мисури бе арестувана в петък по подозрение в опит да злоупотреби с имуществото на Елвис Пресли за милиони долари и да открадне собствеността върху емблематичния имот Грейсленд в Мемфис.

Случаят привлече вниманието на цялата страна по-рано тази година, когато внучката на Пресли, актрисата Даниел Райли Киоу, започна дело срещу предполагаемата измамница Лиза Джанин Финдли, за да блокира продажбата.

"Както се твърди в иска, ответникът е организирал схема за извършване на мошенническа продажба на Грейсленд, лъжейки, че дъщерята на Елвис Пресли е заложила историческата забележителност като обезпечение за заем, който не е успяла да изплати преди смъртта си", каза главният заместник-помощник на генералния прокурор Никол М. Аржентиери

"Като част от наглата схема, ние твърдим, че ответникът е създал множество фалшиви документи и се е опитал да изнуди семейство Пресли за споразумение. Сега тя е изправена пред федерални обвинения“.

В жалбата се казва, че 53-годишната Финдли от Кимбърлинг Сити, Мисури, се е представяла за три различни лица от несъществуващата частна компания-кредитор Naussany Investments & Private Lending LLC.

Твърдейки, че дъщерята на Пресли, Лиза Мари Пресли, е просрочила заем от 3,8 милиона долара, Финдли е поискала 2,85 милиона долара от семейството и е подправила документи.

Когато подробностите за схемата излязоха наяве, се казва в иска, Финдли твърди, че е писала до семейството на Пресли и до съда, твърдейки, че истинският измамник е нигерийски крадец на самоличност.

"Г-жа Финдли се е възползвала от много публичните и трагични събития в семейство Пресли като възможност да заграби името и финансовото състояние на наследниците на имението Грейсланд, опитвайки се да открадне това, което по право принадлежи на семейство Пресли, за нейна лична изгода", каза Ерик Чен, разследващ инспектор.

Финдли трябваше да се яви първоначално в петък в Окръжния съд на САЩ за Западния окръг на Мисури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Звезди
Гаджето на Кендъл Дженър се отнася с нея като с принцеса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нема начин,како.Къщата на Елвис е световно наследство.Прави си далавери с друи работи.