Дебел шофьор пребори КАТ в съда за глоба заради колан

Тежал 160 кг и имал задух, не можел да се върже
11 сеп 2024 19:52, Петър Бойчев
41
Дебел шофьор пребори КАТ в съда за глоба заради колан
Снимка Пиксабей

Шофьор успя да събори в съда наложена му глоба за колан. Той бил хванат да прави забранен обратен завой на булевард в Асеновград, а след като бил спрян заради извършеното нарушението, униформените установили и второ - бил без поставен предпазен колан. Така получил две глоби - 20 лв. за първото нарушение и 50 лв. за второто.

Санкционираният шофьор обжалвал само глобата за колан. Причината - здравословен проблем. Имал стари тежки травми и нямало как да слага колан, тъй като получава задух. Шофьорът е представил медицински документи, които удостоверяват здравословните му проблеми. 

Станало ясно, че тежи 160 килограма и поставянето на колана му създава изключително големи затруднения, тъй като той е със задух, с много стари травми от катастрофа, за което са приети по делото амбулаторни листове от 2018г.  Изтъкнал, че при всяка проверка обяснявал, че не може да постави обезопасителния си колан, тъй като той му създава изключително много затруднения и най накрая му е издаден и медицински протокол от ЛКК, от който е видно, че поставянето на колана не е препоръчително за неговото здравословно състояние.

В крайна сметка магистратите отменили глобата, наложена на мъжа за неносене на колан. МВР ще трябва да покрие разходите за адвокат в размер на 500 лв. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив, пише "Марица".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Коронавирус
МЗ с кампания за ваксина срещу COVID
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Марин преди 5 дни
Ще е хубаво да отслабне и да започне да се чувства добре и си поставя предпазния колан!
31
0
 
3
 
! Отговори
Един преди 5 дни
Аз бих ги осъдил за 5000 лв. колегите на Ханко Брат!
30
0
 
12
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 5 дни
Докато има неграмотни хора във всички институции ще е така .Нали така Ханкобрат
29
11
 
15
 
! Отговори
Спонсор преди 5 дни
Преди 16 години ляв завой на непрекъсната в Испания ми костваше 63 евро! Ква е тая СМЕШНА глоба от 20 лв.? Утре тумбака пак ще завие, а аз от тогава не го правя! На българина, не му ли бръкнеш дълбоко в джоба, продължава по старому и винаги друг му е виновен!
28
2
 
6
 
! Отговори
На шишо преди 5 дни
За какво му е колан? Той си има два ер бека.
27
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Щом здравословното му състояние не позволява да спазва закона няма да кара, елементарно, но правосъдието ни нали е в колапс пак си е увъртяло.
26
7
 
23
 
! Отговори
Просветен илюминат преди 5 дни
Познавам жена която е на инвалидна количка заради това,че е била с колан при ПТП и мъж, който е бил без колан и е жив.При друг случай след обръщане на джип, четири човека с колани са мъртви,но петия без колан остава жив.Защо е нужно да има глоба за това дали си със или без колан като е спорен въпроса дали помага или не, а и след като не застрашава другите, аз сам си решавам кое е безопасно за мен.
25
23
 
10
 
! Отговори
haha преди 5 дни
Значи не е само дебел, но и нагъл. Нестига, че прави забранен обратен, ами и съди ей затова сме на тоя хал. Ако съм съдия директно при доктора, да видя как точно е взел медицинско и оттам без книжка доживот. Да .......и дебелата.......... станимашка.
24
3
 
2
 
! Отговори
Диалог: преди 5 дни
"Господин полицай, толкова болести имам, сигурно е наследствено. Ето на, диабета върви в семейството ми". Полицаят: "Не, никой не върви в семейството ти. Глоба!" :D
23
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Щом има такива проблеми значи не трябва да шофира. Утре ще направи катастрофа защото не се е почувствал добре.
22
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А при такива здравословни проблеми има ли право да шофира?
21
4
 
13
 
! Отговори
Той не е дебел. преди 5 дни
Той е Биг Бютифул Мен! Голям Красив Мъж. Не съм видял да си позволите да пишете, че жена е "дебела"...
20
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 дни
ега ти СУБЛИМИРАЩИТЕ коментари !!!!!...При Живков не можеше да се пише,при тия може,но ТРИЕНЕТО е гарантирано !...КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ !../или с други думи:-Хубава работа,ама българска../
19
18
 
13
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 5 дни
Лекарите,които са му издали медицинското са виновни! Този човек не е за шофьор!
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
туй шефьор без колан е като куче без салам !
17
4
 
10
 
! Отговори
Книга vs реалност? преди 5 дни
Много съм любопитен, как полицай извършва проверка на дама с големи цици? Как точно полицая разбере, че циците са над определения размер за да е без колан?
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Колана не е задължителен за дами - силиконки с цици над определен размер (може и не силиконки, но такива естествени цици... къде?)
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Бременните жени също могат да са без колан.
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Лишените от мозък променкаджии понеже няма с какво да обвинят Боко и Пеевски ги обиждат на дебел като 6 годишно келешче понеже те тогава са спрели развитието!
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
То е за негово добро, рано или късно ще се му се иска да е бил с колана.