Дара Екимова от съда: Заплахите срещу мен зачестиха

По думите й Гергана Неделчева е жертва на болестта си
3 сеп 2024 12:22, Нели Христова
35
Дара Екимова от съда: Заплахите срещу мен зачестиха
Снимка: Instagram

Очаквам някаква развръзка на ситуацията и за двете страни и да се вземат мерки, които да са адекватни. За да не се чувстваме заплашени за живота си, но също така да се положат грижи за Гергана, защото тя също е жертва на заболяването си и не е виновна за това. Ще е супер просто всичко да бъде наред, да има справедливост просто.

Това заяви в пловдивския съд певицата Дара Екимова преди старта на заседанието по искането на прокуратурата за лечение на 28-годишната Гергана Неделчева.

Певицата добави, че след като огласиха случващото се ситуацията се е влошила и заплахите зачестили, пишат от "24 часа".

"Даже от вчера имам доста съобщения в социалните мрежи. Започна да заплашва и децата, които правят мои фен страници", обясни тя. И добави, че живее в постоянна тревожност. По думите на Екимова тормозът срещу нея продължава от около година и половина, като прогресивно ставало по-зле. Гергана е единственият човек, който я заплашва.

Неделчева и Екимова не се засякоха в коридора, понеже първата закъсня и влезе малко след уречения час за старт на заседанието. Първоначално имаше опасения, че делото може да бъде отложено.

Заедно с Дара Екимова в съда дойде и Ясмин Кирилова. "Очакванията ми са да се намери правилното лечение за нея и някой да следи дали тя реално приема тези лекарства", каза младата инфлуенсърка. Тя също се надява Гергана да живее един нормален живот. По думите ѝ предишното настаняване в Центъра за психично здраве не е дало резултат. "Ако повторното лечение е различно и е правилно, защото тези заболявания имат нужда от различни лекарства. Някой който си разбира от работата трябва да си я свърши и да ѝ обърне внимание, защото тя наистина има спешна нужда от помощ", заяви Кирилова. Тя разказа, че и на предишното дело, както и днес, Гергана се е държала прилично. След като излезли от съдебната палата обаче, заплахите започнали отново.

Дара Екимова пък показа скрийншот на коментарите, които е получила вчера в TikTok от Гергана.

Пловдивският районен съд в момента решава в закрито заседание дали отново да настани за лечение в психиатрично заведение 28-годишната Гергана Неделчева, заплашвала певицата и продуцентката Саня Армутлиева. Прокуратурата поиска и да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да покаже дали жената страда от психиатрично разстройство.

През август Армутлиева обяви във фейсбук, че изпълнителката е жертва на онлайн тормоз. "Кеф ще ми е да ти пръсна черепа", "Смъртта ти е до няколко дни" и "Долнопробен боклук, скоро ще бъдеш на парчета" са част от съобщенията и коментарите, които Дара Екимова получавала в социалните мрежи ежедневно.

Неделчева вече веднъж е била лекувана в Центъра за психично здраве в Пловдив. На 9 април съдът я е настанил там за 30 дни, след сигнал на инфлуенсърката Ясмин Кирилова. Тя също се оплакала от заплахи, насочени не само срещу нея, а и към малкото ѝ дете. 28-годишната пловдивчанка тормозила и друга, неизвестна жена.

В миналото Гергана Неделчева е била диагностицирана с шизофрения и нейната майка ѝ е попечител. Заради болестта ѝ обаче от ГДБОП могат единствено да я установят и да ѝ изземат електронните устройства, което не я спира да се сдобие с нови и да започне отначало. Тъй като наказателната отговорност е лична, попечителят на жената не може да бъде обвинен за нейното поведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Звезди
Първи кадри от пищната сватба на принцеса Марта Луиз от Норвегия и шамана Дюрек Верет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 23Ами пускайте ги да ходят из улиците както правите сега и после "олеле малеле кво стана "
33
1
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 1 седмица
А ти знаеш ли колко Хиляди са психично болните в Бг ? а колко много разновидности има шизофренията ? а за окр и биполярно разстройство чувал ли си ? а за всякакви фобии и мании ? - питай някой психиатър . Няма как "всички в лудници" както пишете
32
1
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 1 седмица
До до 23 - Не знам защо обиждаш N23. Шизофренията е наистина много опасна, защото болният е в състояние да направи каква ли не дивотия, ако не си пие лекарствата. А дали ще ги пие зависи главно от него, защото не всички шизофреници имат попечители и не всеки попечител може да се справи с този психар, за когото уж носи отговорност.
31
1
 
0
 
! Отговори
До Мнение /24/ преди 1 седмица
Виж предпоследното изречение в текста по-горе - "попечителят на жената не може да бъде обвинен за нейното поведение". Законите ни са такива.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой е лудият?! ПУТИН Е НОРМАЛЕН, ТАКА ЛИ? А ТЕЗИ, ДЕТО РОВЯТ ПО КОФИТЕ - ЛУДИ?!
29
2
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 1 седмица
Всеки 5- ти е с психични отклонения ,и по твоему всички трябва да се настанят в лудници ? - няма как да стане . Да не се окаже ,че и такива като теб "съвестни данъкоплатци" също сте за лудница ,че тогава какво ще правим ? Но ти по-скоро си проста и мн глупава някак елементарна козепасяща ***
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Млада жена, превърнала се на мумия от много ремонти,е избрала много грозен начин да стане популярна.
27
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Дара я чакаме на плажа с двете дини.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До номер 20Работил като ченге преди 20 години уволнен за подкупи. Оттогава рови из кофите с майка си. Айде стига с тия детски приказки за отрудените полицаи с много стрес . На другите хора животът им е песен сякаш, Ето сега им направиха заплатите по 2000 стартово. В банката веднага могат да изтеглят голям кредит.Осигуровки на макс. Колко брутни вземаха при пенция 40 или 20 ? Хайде стига с тия жалби за отрудените измъчени полицаи. В САЩ ги разбирам -всеки ден може да им е последен . Ама в Бг
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много хора изтрещяха в последните години. Дали от модерна дрога, дали от нещо друго, не знам. Соц.мрежи също могат да оказват негативно влияние в/у психиката, не случайно преди години имаше вътрешни скандали по темата. Гледаш в мрежата - всички готини, усмихнати, тунинговани, по екзотични екскурзии, със скъпи автомобили, успели в живота, щастие и радост се лее от тях, поглеждаш в огледалото и ти става гадно. Пропаганда в най-буквален смисъл.
24
1
 
2
 
! Отговори
Съсед преди 1 седмица
Имахме един психично болен съсед, майка му беше настойник и тя отговаряше за него, като не можеше да се справи, пускаше молба да го приберат в психиатриата.
23
2
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
Дара Екимова защо не съди настойниците на тази жена, която я заплашва?! Настойниците носят отговорност!!!!! И държавните институции, които бездействат!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българските закони са рай за всички престъпници и ненормалници, съответно ад за всеки съвестен данъкоплатец. Защо се допуска агресивни ментално болни да се разхождат на свобода? Какво значи това била болна? Като е болна дай да коли и беси. Шизофренията е много опасна болест, трябва ли тази да убие някого, за да ни дойде акъла, че тези хора трябва да се държат в лудница?
21
0
 
3
 
! Отговори
Не съм 20 преди 1 седмица
До До номер 20 - Доколкото си спомням, онзи бивш полицай беше домоуправител в същата сграда, в която е живял и психолога и наистина ставаше въпрос за човек с нервно-психично заболяване, при това агресивен. Ако имахме по-разумно направени закони, които да уреждат отношението спрямо такива болни, сигурно нямаше да се стигне до убийство. Не ми се вярва всички полицаи и военни да са с такава диагноза. По-скоро адвокатите на онзи са търсили начини да го оправдаят.
20
1
 
1
 
! Отговори
До номер 20 преди 1 седмица
Много грешиш приятел.Бивш полицай с посттравматичен стрес го застреля.Сега и полицаите и военните ли са луди,тъй като всичките са с такъв стрес.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко хубаво би било всички психично болни хора да ги затварят в затвори от които никой никога не излиза жив... Имаше един психолог Нав . Някакъв луд клошар го застрелял в главата щото клошарът бил луд и болен и му било нервно нещо и що да не застреля съседът си в челото с незаконен пищов.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ИСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ НЯМА ЕФЕКТИВНИ ЛЕКАРСТВА ЗА ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ. ОТ ПСИХИАТРИИТЕ ИЗЛИЗАТ ОЩЕ ПО- ЗЛЕ. КАКТО И В ТОЗИ СЛУЧАЙ, ТЪЙ КАТО ГЕРГАНА ВЕЧЕ Е ЛЕЖАЛА В ПСИХОТО И ИЗЛЯЗЛА ОЩЕ ПО- ЗЛЕ.
17
4
 
1
 
! Отговори
Не е така преди 1 седмица
Който извършва криминални деяния си дава ясна сметка за това което прави.Психично-болните си говорят сами,викат по улиците но не правят престъпления нали!!!!В случая Гергана си прави тънката сметка да стане известна,поне за ден,а Дара изглежда доста грубовати и ролята на жертва й харесва.Жените се разбират помежду си само с поглед,и не за сефте известните и богатите искат да са още повече от същото.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно в този и други случаи съдът приема заплахите по интернет като заплахи в личен разговор, но това дали е така? Социалните мрежи не са необходимост и не са реалният живот на човека. Психично болните хора разбират това и правят в интернет това, което не правят в реалния живот. Но Дара не разбира това и си мисли, че живее в интернет.
15
3
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 1 седмица
Който го е страх от мечки не ходи в гората. Да ки ползва мрежите и да си направи профилите private с хора одобрени от нея. Оставяш ли *** и пульо да драска винаги ще се стига до това. Днес е 1 утре друг. Това няма да спре с 1, 10 или 100 присъди. В Интернет се пазиш сам или си наемаш модератори, които да го вършат вместо теб!