Свилен от "Остава": Уча сина си на добър вкус, той мен – на търпение

"Често опитите ми да бъда строг родител са смехотворни"
Обновена: 12 сеп 2024 09:13 | 12 сеп 2024 09:06, Александър Попов
Свилен от "Остава": Уча сина си на добър вкус, той мен – на търпение
Снимка: БГНЕС

Остават само няколко дни до началото на новата учебна година, а в Dnes.bg с пълна пара тече подготовката за Day Off: School Time на 14 септември, където с игри, много забавления и награди ще изпратим лятото и ще се подготвим за влизането в класната стая. Как преминава подготовката за училище в семейството на един от най-обичаните български рок певци - вокалистът на “Остава” Свилен Ноев, в какви ценности възпитава сина си музикантът и на какво се учи той от него?

Вижте повече в специалното интервю на Dnes.bg със Свилен Ноев, който е един от посланиците на каузата за правилно развитие на децата в училищна възраст на Day Off: School Time.

15 септември наближава, има ли все още вълнение при Свилен-младши, че тръгва на училище?

Разбира се, започва много важна година за него, ще бъде в седми клас. Много искам да си даде сметка, че е хубаво да се насочи към нещо, което му е интересно.

Как протича подготовката при вас - в последния момент ли купувате пособия или предпочитате да сте готови по-рано?

Ние сме артистично семейство, всичко става в последния момент. А и нямам идея от какво има нужда нашия син като учебници и тетрадки.

Помагате ли му в учебния процес или разчитате на учителите и неговата самоподготовка?

Последната година помагах по математика, защото синът ни не разбираше част от материала, но се оправихме доста бързо. Иначе по български език всички деца имат проблем, защото гледат неща в интернет почти само на английски и често просто превеждат буквално и звучат смешно, като чужденци.

Рокът е синоним на свободата, рок татко ли сте или залагате на повече строгост при възпитанието на сина ви? Кой играе ролята на строгия родител?

Невена е строгата, аз съм бастун и често опитите ми да бъда строг са смехотворни, но мисля, че чувството му за хумор е доста добро и тук аз имам заслугата. Държа на доброто възпитание, разбира се, рок музикантите не сме простаци.

На какви ценности искате да научите сина ви?

Учим го на много неща, например на добър вкус, най-важното за съвременния човек. Да обича изкуството, да не вярва, че многото пари правят хората щастливи. Постоянно му давам примери с хора, които нямат никакъв вкус.

А той на какво ви учи?

Моят син ме учи на търпение, да не бързам толкова и да не давам зор, без да е толкова важно. “Чил бе, тат” го чувам доста често. Освен това обича да готви, което ме изумява, защото аз нямам никакъв интерес към готвенето.

Синът ви е артистичен, участвал е и в клип на “Остава". Виждате ли го и него на сцената?

Надявам се някой ден да започне да се учи да свири на китара и барабани, пее доста добре, така че... Много ще се радвам ако поне малко се опита да усети кефа от свиренето и пеенето.

А какви изненади за родителите и учениците е подготвил екипът на Dnes.bg още - ще разберете на 14 септември. Цветният празник на Dnes.bg Day Off: School Time започва на 14 септември, събота, от 10:00 часа пред хипермаркет HIT MAX в столичния квартал “Младост”. Повече информация за събитието ще откриете на Investor Media PRO.

Основни партньори на Day Off: School Time са: Елана Фонд Мениджмънт, International Asset Bank.

Партньори на Day Off: School Time са: Britanica, Столето, British Council.

В партньорство с: Хипермаркети HIT MAX, Онлайн супермаркет Shop.gladen.bg, Apteka.puls.bg.

Събитието се организира с подкрепата на: Max International, Valentis, NEXT LEVEL, Florina, Therasal, FREETUSS, Vita Rama, Centrum, Academy PRO, Дентална клиника „Диамед“ Младост, Витамини за деца Марсианци, Детски учебен и арт център “OreHHerO”, Езикова школа „Престиж“, Верига зоомагазини и клиники „Zoo Center”, Бусинска Сръчкотилница, “Къмпинг Градина”, Хотел „Мальовица“, DEVIN, J Point Group и Photocorner.bg.

Институционални партньори на събитието са: BESCO, Музейко.

Медийни партньори на Day Off: School Time са: Az-jenata.bg, Teenproblem.net, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, сп. „Жената днес”, “София играе”, Mama Mia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от Звезди
Денис Куейд не съжалява за брака си с Мег Райън
Спонсорирано съдържание