Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?

Джамбазки прати ромите да връщат желязо от Айфеловата кула
Обновена: 13 юни 2013 15:00 | 13 юни 2013 10:18, Камелия Цветанова
311
Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?
Ангел Джамбазки от години води битка с ромските гета. Снимка: Булфото, архив

Всички незаконни махали и гета трябва да бъдат премахнати, защото циганите освен права имат и задължения и основното е да си търсят работа и да си плащат наема. Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който влезе в остър спор със зам.-шефа на „Евророма“ Димитър Топалов заради идеята за мораториум върху премахването на незаконните постройки.

Предложението на левицата е в тримесечния срок сградите да не бъдат събаряни, когато те са единствено жилище на обитателите им, а в периода на забраната кабинетът се задължава да промени Закона за устройство на територията, с което те ще бъдат узаконени.

Според Джамбазки да се узаконят незаконни постройки на основа на произхода на техните обитатели е неприемливо, неморално и дискриминационно спрямо останалите хора.

„Подобно поведение би окуражило обитателите им и за в бъдеще да нарушават закони и правила с идеята, че ще се намери някои милозлив“, коментира той.

Още по темата
Топалов обаче защити обратното становище и настоя, че идеята е „перфектна“, защото това е възможност за всички в гетата да узаконят жилищата си и да си плащат тока, водата и данъците, както и да имат достъп до инфраструктура. 

"Няма циганин, който да си плаща тока. В Ботевград за тях построиха специални блокчета и ги направиха на нищо", скочи Джамбазки.

Той определи и като грешка предложението на депутата от БСП Георги Кадиев да се дават по 130 лева на родителите на дете, за което няма място в детска градина в София.

„Това ще накара всички от махалите да се регистрират и да чакат наготово пари от държавата“, мотивира се Джамбазки.

Според него не е редно и да се раздават детски надбавки на калпак, защото от това живеят ромите.

"Защо правят по 11 деца, като не могат да броят до 10", възмути се той.

След като Топалов се опита да защити своите и настоя, че все пак става въпрос за български граждани, които живеят тук и не могат всички да се изселят в чужбина, Джамбазки прати ромите да връщат желязо по света.

„Може и от Айфеловата кула дори“, иронично подхвърли той.

„Който е съборил циганска къща, бял ден не е видял“, "прокле" накрая Топалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
3
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Сега за да се получава майчинство се изискват 12 месеца осигурителен стаж. Помощ от 100 лв. от социалните получават неосигурените майки с доход до 350 лв. на член от семейството за 12 месеца. Колкото до детските *** и сега си ги получават щото нямат доходи. Не получават детски българските тричленни семейства, който се осигуряват и си плащат данъци и осигуровки т.к. брутния им доход, който включва и данъка и осигуровките превишава 1050лв. Нека има детски за всяко дете.
261
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 10 години
Индия да опъне още една улица и проблема е решен.Някога от там са ги прогонили, понеже са крадлив клан.Такива са и сега 90% от тях
260
1
 
6
 
! Отговори
Лала преди 10 години
До програмаСидеров е фалшив националист и нищо повече от луд палачо. Има други националистични парти които биха наистина защитили българските права но ние по някаква причина не ги забелязваме може би защото сме сляпи и глупави
259
1
 
17
 
! Отговори
българска майка преди 10 години
Най-работните били - друг път...Освен да крадат и да се опитват да се скатаят, друго не правят - има и изключения ама не са много. Щом като ще узаконяват техните постройки ми и аз искам - е харесала съм си една полянка в квартала, ще си построя къщичка - на мен дали ще мия узаконят? Писна ми от глупостите им, само с *** се занимаваме непрекъснато КОЙ ЩЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ и докога ще дискриминират мен и децата ми, защото сме българи !!!!!!!!!!!!!!!
258
12
 
1
 
! Отговори
do 288 преди 10 години
Ei hora,mrazite gi Etnosite no po rabotliwi ot *** i Turcite nqma,i wie go znaete,ako ne wqrwate popitaite stroitelni woiski i sociqlnite.
257
1
 
13
 
! Отговори
Програма преди 10 години
Атака имаше идея да се разреши ползванто на огнестрелно оръжие за защита на собствен имот - както е в Швейцария. Това е доказано реална спирачка. Имаше и ред други идеи. Но в Бг гласувахте за партии които се подмазват на *** и на Европа, която иска да си ги държиме и отглеждаме - това е целият проблем. Други пък не гласуваха. Навсякъде националните партии са във възход но не и в Бг! Всеки си заслужава съдбата - това е!Хайде сега започвайте с минусите :)
256
1
 
10
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
До poznai59Нито ще копаят, нито ще берат. Ще "оглозгат" къщата и накрая и нея ще разрушат, че да продадат тухлите и гредите.
255
1
 
24
 
! Отговори
poznai59 преди 10 години
Има толкова пустеещи села и земи.Вместо да получават кеш социални за доходност, за отопление,за детски...дайте им нотариален акт за къща и земя и 1 година гратисен период - да садят,да копаят да берат, да ядят и да продават. Като са заети с работа ще намалеят кражбите - няма да имат време да крадат!
254
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То пък който е построил *** къща много бели дни е видял :)))
253
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ще кажете за хотел Рай ( бл. 20 ) в гр.Ямбол ?
252
0
 
22
 
! Отговори
с лекота преди 10 години
След около 70-100год. на територията на Чалгата няма да има етнос българи,а само *** и *** им!!!
251
2
 
32
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Къде е Волен бре? Запушиха му устата с пари :) Как ли се чувстват избирателите му горките ***.. жал ми е за тях.
250
0
 
32
 
! Отговори
До Магда 274 преди 10 години
Никой няма нищо против ***, които работят, спазват законите и си плащат сметките и данъците - те са достойни за уважение. Хората са настръхнали срещу тарикатите, които хитруват и използват всички възможности, за да живеят на гърба на цялото общество.Но защо пишеш на латиница?
249
0
 
18
 
! Отговори
слона преди 10 години
Нито едно правителство досега не се ангажира с този така належащ проблем. *** си ги има там някъде маргинализирани. В доста села тормозят бедните старчета, на които какво да им вземеш. Направо мъка.Крайно време е да има държавна политика за ***. Тези социални помощи да не се раздават така безразборно. Или пък да бъдат отпускани на майки, които са над16год и имат задължително поне основно образование.
248
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютно съм съгласна! Джамбазки е абсолютно прав! Има някои коментари, които доказват, неговото становище. Вижда се, че някои хора са полу-неграмотни и като такива не знам дали трябва да имат равни права с останалите грамотни, които си плащат данъците. В интерес на истината имам позната, която гледа внучката си срещу 180 лв на месец, защото не е приета в ДГ. Значи и сега има опция да се взимат пари за това, че детето не е прието в детска градина.
247
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди Девети бяхме голи`а след Девети караме коли,хай Бе-Каа-Пее, хай Бе-Каа-Пее!
246
11
 
1
 
! Отговори
коко преди 10 години
Тук некой хора за нас лошо пише май,а!!!Че *** са хора аристократ и държавата на нас варди не знайш ли?И еропата на нас вади,и пара дава ...
245
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 270"...лудия лилипут (Сидеров)..." !!!Браво - находчиво!... Аз си мислех за "Бесният пинчер", но и "Лудият лилипут" е добре!
244
7
 
0
 
! Отговори
MAGDA преди 10 години
INIE CI PLASchTAME DANAZITE NE CAMOVIE IvIE RABOTIM SASCHTOTO CME GRASDANI NA PEPUBLIKA BALGARIA AKO POGLEDNETE REALNO INE OBVINAVAITESASCHTOTO PRIVCAKO CTADO IMA MÖRSCÄ
243
0
 
24
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
И това ако не е пак ход на тройната коалиция с който да печели гласове при нови предсрочни избори здраве му кажи! усещат,че не е далеч деня в който това ще се случи и вече се окопаватЗатова и бареков отново обикаля из страната под мотото: България без цензура" лъже хората,че ГЕРБ не са опозиция в парламент а гражданите били такава.Да но днес във Враца му съботираха предаването и го замеряха с яйца.Бебето пак ревна и директно в полицията да се жалва.С каква цел се замислете и той обикаля?От любов