Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?

Джамбазки прати ромите да връщат желязо от Айфеловата кула
Обновена: 13 юни 2013 15:00 | 13 юни 2013 10:18, Камелия Цветанова
311
Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?
Ангел Джамбазки от години води битка с ромските гета. Снимка: Булфото, архив

Всички незаконни махали и гета трябва да бъдат премахнати, защото циганите освен права имат и задължения и основното е да си търсят работа и да си плащат наема. Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който влезе в остър спор със зам.-шефа на „Евророма“ Димитър Топалов заради идеята за мораториум върху премахването на незаконните постройки.

Предложението на левицата е в тримесечния срок сградите да не бъдат събаряни, когато те са единствено жилище на обитателите им, а в периода на забраната кабинетът се задължава да промени Закона за устройство на територията, с което те ще бъдат узаконени.

Според Джамбазки да се узаконят незаконни постройки на основа на произхода на техните обитатели е неприемливо, неморално и дискриминационно спрямо останалите хора.

„Подобно поведение би окуражило обитателите им и за в бъдеще да нарушават закони и правила с идеята, че ще се намери някои милозлив“, коментира той.

Още по темата
Топалов обаче защити обратното становище и настоя, че идеята е „перфектна“, защото това е възможност за всички в гетата да узаконят жилищата си и да си плащат тока, водата и данъците, както и да имат достъп до инфраструктура. 

"Няма циганин, който да си плаща тока. В Ботевград за тях построиха специални блокчета и ги направиха на нищо", скочи Джамбазки.

Той определи и като грешка предложението на депутата от БСП Георги Кадиев да се дават по 130 лева на родителите на дете, за което няма място в детска градина в София.

„Това ще накара всички от махалите да се регистрират и да чакат наготово пари от държавата“, мотивира се Джамбазки.

Според него не е редно и да се раздават детски надбавки на калпак, защото от това живеят ромите.

"Защо правят по 11 деца, като не могат да броят до 10", възмути се той.

След като Топалов се опита да защити своите и настоя, че все пак става въпрос за български граждани, които живеят тук и не могат всички да се изселят в чужбина, Джамбазки прати ромите да връщат желязо по света.

„Може и от Айфеловата кула дори“, иронично подхвърли той.

„Който е съборил циганска къща, бял ден не е видял“, "прокле" накрая Топалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
3
 
37
 
! Отговори
до 264 от qwer преди 10 години
Предложението ти е много добро,но забравяш една много важна подробност, тези *** определиха кой да ръководи държавата,тези *** винаги са гласували за БСП/ДПС и сега тези две антибългарски партии им дължат реванш, който както знаем винаги се случва. Единствената и последна вече възможност българинът да заживее добре е само една и това е ГРАЖДАНСКА ВОЙНА в която да бъдат арстувани всичко комуни които да върнат заграбеното от тях, ако откажат куршум незбавно в кратуните им.Този е изходът.
241
0
 
27
 
! Отговори
хамалина преди 10 години
До Предложение-Браво 264!От всичко написано тук,твоят коментар ми хареса най-много!Няма нужда да повтаряме колко гадни и долни са ***,а трябва да помислим и за решение на "***"проблем!Пиша "***", а не "РОМСКИЯ",както се лигавят с *** политици,***,"шоумени" и друга антинационална ***!Като чуя някой да каже "ром",ми идва да му извия врата!ДА СЕ УЗАКОНЯТ САМО МАСИВНИ ПОСТРОЙКИ,ПОСТРОЕНИ ВЪРХУ СОБСТВЕНА ЗЕМЯ!ЗА ОСТАНАЛОТО-РЕШЕНИЕТО СЕ НАРИЧА"БУЛДОЗЕР И ФАДРОМА"!
240
0
 
37
 
! Отговори
вашата партия СПИН преди 10 години
Случайно да сте очаквали нещо друго от червената хунта и турските мекерета, барабар с лудия лилипут - Сидеров - къде сте да защитите българите. Аз не съм очаквал нищо от тази разбойническа тайфа. Протестите са спасенето ни. Иначе тия термити ще ни оглозгат до кокал. Спинозната партия винаги е стояла на дъното на преврати, погроми и винаги си е гледала интереса - откъде да откраднат най-много, това ги интересува, българите - да го д...
239
0
 
19
 
! Отговори
WTF преди 10 години
Само да узаконят и посегателствата над депутати и всичко ще си дойде на мястото.
238
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалкото е, че в България олигарските и мафията си правят същите работи, но ромите винаги са се използвали за отклоняване на вниманието. Вижте кои са най-големите длъжници за електроенергия и ще се установи, че това са големите предприятия. А по закон ЕРП-тата могат да начисляват към сметките за ток така наречените "несъбрани задължения". Всички плащаме затова, че някои не плащат. Вместо да се премахнат тези безобразия, които ДКЕВР въведе, те пак отклоняват вниманието...
237
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога ще носим ромите на гърба си! Защо само ние сме длъжни да си плащаме сметките и жилищата. С какво са толкова специални ромите?Докога нас ще ни дискриминират?Защо българите не раждат деца-защото не могат да ги издържат, а помощи само за онези, които си правят кефа, за който ние да плащаме .
236
1
 
8
 
! Отговори
Вижте 267 преди 10 години
В коментар 267 чета дрън-дрън по ***.Този,дето то е писал,не знае ли,че половината *** ги е..ат срещу заплащане българи и турски тираджии, а другата половина от ромките тайно ходят при български мъже с молбата те да им правят деца,та да се родят по-бели. В не малко случаи,самите свекърви и съпрузи поощряват това поведение, защото знаят - роди ли се по-беличко момиченце,щом стане на 12 г., ще го продадат за много пари, та ще има за ядене и пиене на корем в продължение поне на един месец.
235
0
 
20
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Абе защо държавата не инвестира в противозачатъчни, а плаща милиони лв. за детски надбавки, помощи, отглежда изоставените им деца. Поне част от ромки ще са склонни да им бъде сложена безплатно спирала и 6-7 години, да не могат да забременеят.Никой ли не вижда, че съвсем скоро българите ще са малцинство, като добавим колко от тях вече са на супер ниско интелектуално ниво, нацията се затрива.
234
0
 
48
 
! Отговори
Предложение преди 10 години
По новините съобщиха, че в момента в 172 български села вече не живее никой.Предлагам във всяко едно от тези села да бъдат заселени по 200 ***, от онези, които живеят в незаконно направени бордеи или в катуни и се водят трайно безработни. Да обработват земята или да пасат кози. После им се спират помощите - нали им е осигурен поминък! Ако се опитат пак да скитосват, да бъдат въдворени някъде, където да упражняват общественополезен труд.Останалите *** са интегрирани и няма да ги закачаме.
233
0
 
19
 
! Отговори
До БПФ преди 10 години
Чета твоя коментар 258 и ти се чудя - пишеш верни неща, но игнорираш това, че живееш в Абсурдистан! У нас нерядко се узаконява и неузаконимото!За образованието на Топалов не се безпокой - той се е обучавал да кълне, да нахалства и да лъже в *** махала - повече образование не му е нужно!
232
2
 
30
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 10 години
Дълго черно и *** що е то ?- *** на опашка за социални помощи .
231
2
 
39
 
! Отговори
Идиот преди 10 години
Боже... Май цял живот съм работил, за да храня циганяци. Сега на мен ще ми вземат къщето, а на тях ще им дадат моята земя, която крадоха като за световно.Заради тях зарязах лозето (аз работя, те го крадат)Заради тях не садя нищо - по същата причина.Крадат, бият и изнасилват. Освен че гласуват за БКП = БСП = ДПС = ... всечките партии, дето съм видял, не знам за какво друго сегашните "управляващи" ги поддържат.А ние сме повече... но сме явно много ***...
230
0
 
23
 
! Отговори
Направете си извод! преди 10 години
Преди малко, по БНТ 1, в дискусия точно по проблема, на който е посветена тази статия, един млад юрист цитира правно положение, валидно още от римско време и залегнало и в нашите закони -"Недопустимо е да се черпят права от противоправно поведение". Какво означава това? Означава, че левицата, дори когато е успяла да се намести в парламента, където се коват законите, се опитва да действа противозаконно!Направете си изводите и на следващите избори МИСЛЕТЕ, преди да упражните правото си на глас!
229
3
 
30
 
! Отговори
Бай Гуй преди 10 години
Значи:1. Обявявам се за ***;2. Праявя си здрава чалга - колиба от 200-300 квадрата;3. Пищя, че нема к'фо да едът чаветата;4. Европата пиши за мен (щото нр ме иска там)5. Тук ме озаконяват (да се таковат в онаковато тези, дето са спазвали законите)!6. Олигарсите и крадците (с и без партийна а задължително с финансова подкрепа) си озаконяват постройките.7. *** си продават озаконените места, там се строят прогимназийки, а *** правят нови катуни!Простичко, нали?! Ха сега се е**
228
0
 
5
 
! Отговори
До Aphrodite 27 преди 10 години
Разсмя ме искрено! Началото на коментар 246 - за нахалните, гръмогласни, лъготещи и агресивни, нискоинтелигентни простаци, е кратка, но точна характеристика на част от онези мои колеги от БАН, които са настанени в научните институти с връзки и протекции. А като добавиш и определението "с ниска хигиена" - ами че това са доскорошните ни шефове, "партийните" учени със съмнително образование и произход от социалното дъно.Иначе, подкрепям онова, което имаш предвид относно нежелаещите интеграция роми
227
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи бай *** строи както му падне, където му падне и не плаща нищо, а държавата след това узаконява беззаконните му действия. Същевременно аз искам да си построя къща върху моя земя, платил съм над 500 лв. такси за най-различни документи, и вече 4 месеца не мога да получа разрешително. Къде е равнопоставеността между етносите, господа управляващи??
226
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато гостоприемникът умре паразитът или умира и той или се пренася в друг гостоприемник...затова не ми се вярва България да стане *** държава..
225
0
 
28
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Закона го има от над 10 години. Колко *** къщи съборихте до сега?Събарят се само къщи на българи.
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може би има и друг план за след това, като например да продадат жилищата и земята на някои депутатски клон/фирма, здружение/ и те да направят я някои Мол я нещо друго.Има доста апетитни места в Пловдив, едно има точно на центара до стария град примерно.
223
0
 
10
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
Разбира се че ще ги озаконят,това са гласовете на бсп,дпс и атака нали това им обещаха,преди изборите,затова ще има детски надбавки,пари за децата им като няма место в детските градини,ние ще им плащаме всички сметки,нека си крадът знаят че няма места в пандиза