Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?

Джамбазки прати ромите да връщат желязо от Айфеловата кула
Обновена: 13 юни 2013 15:00 | 13 юни 2013 10:18, Камелия Цветанова
311
Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?
Ангел Джамбазки от години води битка с ромските гета. Снимка: Булфото, архив

Всички незаконни махали и гета трябва да бъдат премахнати, защото циганите освен права имат и задължения и основното е да си търсят работа и да си плащат наема. Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който влезе в остър спор със зам.-шефа на „Евророма“ Димитър Топалов заради идеята за мораториум върху премахването на незаконните постройки.

Предложението на левицата е в тримесечния срок сградите да не бъдат събаряни, когато те са единствено жилище на обитателите им, а в периода на забраната кабинетът се задължава да промени Закона за устройство на територията, с което те ще бъдат узаконени.

Според Джамбазки да се узаконят незаконни постройки на основа на произхода на техните обитатели е неприемливо, неморално и дискриминационно спрямо останалите хора.

„Подобно поведение би окуражило обитателите им и за в бъдеще да нарушават закони и правила с идеята, че ще се намери някои милозлив“, коментира той.

Още по темата
Топалов обаче защити обратното становище и настоя, че идеята е „перфектна“, защото това е възможност за всички в гетата да узаконят жилищата си и да си плащат тока, водата и данъците, както и да имат достъп до инфраструктура. 

"Няма циганин, който да си плаща тока. В Ботевград за тях построиха специални блокчета и ги направиха на нищо", скочи Джамбазки.

Той определи и като грешка предложението на депутата от БСП Георги Кадиев да се дават по 130 лева на родителите на дете, за което няма място в детска градина в София.

„Това ще накара всички от махалите да се регистрират и да чакат наготово пари от държавата“, мотивира се Джамбазки.

Според него не е редно и да се раздават детски надбавки на калпак, защото от това живеят ромите.

"Защо правят по 11 деца, като не могат да броят до 10", възмути се той.

След като Топалов се опита да защити своите и настоя, че все пак става въпрос за български граждани, които живеят тук и не могат всички да се изселят в чужбина, Джамбазки прати ромите да връщат желязо по света.

„Може и от Айфеловата кула дори“, иронично подхвърли той.

„Който е съборил циганска къща, бял ден не е видял“, "прокле" накрая Топалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
15
 
! Отговори
Васо преди 10 години
"Предложението на левицата е в тримесечния срок сградите да не бъдат събаряни, когато те са единствено жилище на обитателите им, а в периода на забраната кабинетът се задължава да промени Закона за устройство на територията, с което те ще бъдат узаконени". Единствено жилище на 300-400 записани на този адрес. Браво. Направо за Гинес.
221
1
 
5
 
! Отговори
vali pali преди 10 години
можем да си ги псуваме колкото искаме в коментарите и да сме сигурни, че няма да се разсърдят.Едва ли могат да четат, за да разберат :))))
220
7
 
3
 
! Отговори
хаха преди 10 години
малко е преувеличено с цел популъзм дейстителноста за тези така наречени помощи... но ни харесва когато видим бат *** от титан да чисти улиците в 5-6 часа сутринта нали? а нека продължа българина да се оплаква, че нямало работа и да виси в кафетата по цял ден...*** народ, бедна държава...
219
0
 
35
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
Не мога да понасям ниско интелигентни простаци, склонни към агресия и всякакъв вид престъпления, с ниска хигиена, нахални, гръмогласни и никога не казващи истината.Е, как да съм толерантна към *** и да да им плащам катуните, помощите и всички останали екстри. Не ми е жал за децата им, защото стават същите като тях. От малки са нахални и отвратителни.Храниш го, то неблагодарно...
218
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
процесът е необратим, така че тихо и си чакайте съдбата
217
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
земята не трябва да се обработва, защото тогава няма да може да се продаде на еврейските фондове. Плевнелиев имаше предложение да подаряваме земя на еврейски инвеститори.
216
0
 
29
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
"ИМА *** ИМА ПРОБЛЕМ,НЯМА *** НЯМА ПРОБЛЕМ!"ВСИЧКИ:***,ТУРЦИ,АРАБИ,МУСЛИМАНИ,ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!
215
0
 
22
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
-Tате, ще ме вземеш ли от детска градина?- Не мога, кажи на мъжа ти да те вземе, аз съм на училище... :)))
214
0
 
35
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Браво на Джамбазки!
213
0
 
22
 
! Отговори
666 преди 10 години
До 666О, Боже! Толкова са ми противни, че дори думата не мога да напиша правилно! Имах предвид ***!
212
0
 
40
 
! Отговори
666 преди 10 години
Парите които бихме дали за дизел за багерите и заплати на работниците, които ще събарят къща след къща в гетата, са единствените пари, които съм съгласен да излязат от джоба ми и да отидат за нещо свързано с цинагите!
211
1
 
25
 
! Отговори
256 преди 10 години
Да ги изселват от градовете, защото да живееш в град, трябва да имаш професия, да работиш и да плащаш данъци. Тези в катуните, които крадът и замърсяват, да ги населят в селата и да обработват пустеещи земи, да работят в селското стопанство, там където има пустеещи земи и на никой не пречат.
210
0
 
3
 
! Отговори
ot daleche преди 10 години
Do blizkoВиждам че си харесваш маймунарника който такива като тебе, с колективни усилия, сте сътворили от България! Това за ужас на нормалните, които явно са в мацинство и трябва да ви дишат миазмите.
209
1
 
16
 
! Отговори
висок преди 10 години
Не съм фен на ВМРО и особено на ченгето-шеф. Но този младеж днес бе много точен. Въпреки че или е *** или е манипулатор. Промяната в закона няма да узакони гетата, а именията, вилите и комплексите за милиони изградени извън закона. Не става въпрос за бараката на рибаря с лодката, а за гимназията изградена в гората от шефа на МВР-то, на Пожарната, на окр. прокурор...в рибарско селище има вили на 5-6 етажа без документи, в язовирите има цели комплекси, и си спомнете акция хеликоптер в София.
208
0
 
0
 
! Отговори
blizko преди 10 години
До ot dalecheprosta podmetka podlo pi6e
207
26
 
6
 
! Отговори
ot daleche преди 10 години
Защо в Бг не гласувахте за единствения политик, В Сидеров, който ви предложи програма в това и във всички други направления? Той индикира проблемите и предложи конкретен план за действие! Така лесно можехте да го държите отговорен по точките на програмата му. При другите партии открих само рекламни афиши - но вие гласувате за тях?!Националистичестата ви партия обаче е най-подценената в сравнение с други страни, докато геноцида в/у Българите е безпрецедентно явление не само за Бг но и за Европа!
206
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
през 2012 са се родили не по-малко то 130.000 българчета. от тях обаче около 25.000 са родени в България. другите ще станат британци, испанци, американци. не се сърдете на бащите и майките, всеки търси най-доброто за дете си. а то определено не е в държавата ни..а за *** няма какво да се говори - когато изоставиш една къща, тя се пълни в *** и буреняк..
205
6
 
14
 
! Отговори
galya преди 10 години
До Мей-мейТова изказване за раждането на деца беше " ГРОЗНО", като нямам средства за айфони и дрехи ... к'во да не си родя ли две дечица и да си ги гледам скромно, а?! Ами ако втората бременност се окаже с близнаци, к'во пак ... да не вземам детски ли? и защо? Тъпо и грозно изказване още повече от Жена!
204
12
 
19
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
До ShopНезависимо дали има собствени деца,раждането на деца,без да имашматериална възможност да ги гледаш и изучиш,е чиста безотговорност.Две деца са достатъчни за всеки разумен човек.Децата са разход ,а не приход.И аз съм майка и баба,но призовавам да се прекратят всякакви помощи след второ дете за всички!
203
0
 
43
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Закона трябва да е еднакъв за всички.Не може първо да се строи незаконна къща ,а после да се узаконява под предлог,че тогава ще се плаща ток и вода.Ами да си пос8троя аз една къщичка на мястото на съборения мавзолей в София,да си поживея 10 годинки и после да ми я узаконите,а?подозирам абаче ,че при приемане на такъв закон,ще се узаконят не само ромски коптори,а и вили на мутри и политици.