ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев

"Искат предсрочни избори. Защо? За да си заметат следите!"
Обновена: 21 юни 2013 14:14 | 21 юни 2013 14:14,
826
ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев
В момента в България има партии, които търсят реванш, твърди Станишев. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев се зарече, че БСП и правителството ще работят така, че да не допуснат връщането на власт на ГЕРБ и на лидера им Бойко Борисов.

"В момента в България има партии, които търсят реванш. Предишните управляващи искат този реванш, защото отказват да признаят резултатите от изборите. От първия ден в парламента те не работят. Искат предсрочни избори. Защо? За да имат шанс да запазят своята корумпирана власт и за да заметат следите", провидя лидерът на БСП.

По думите му ситуацията в България е трудна, но сегашното правителството чува гласа на гражданското общество, търси диалог и ще го реализира.

"Правим всичко необходимо, за да докажем, че работим в публичен интерес и в интерес на хората", заяви Сергей Станишев в словото си пред жените социалистки от ПЕС, чийто форум се провежда в НДК.

Още по темата
Според лидера на Столетницата в момента България се намира в процес на трансформация и на освобождение от 4-годишно авторитарно управление на Бойко Борисов.

"Четири години, през които имаше един командир, който командваше всичко, и управляваше държавата в интерес на една малка група от хора", посочи той.

Сергей Станишев се обърна към председателя на групата на жените от ПЕС Зита Гурмай с думите: "Зита, ти винаги се намираш на най-горещите точки по света. Е, и тук не е само топло времето, но е нажежена и политическата обстановка".

Той отчете, че след три години подтискане, обществото ни се е събудило и се е случил ефектът на "тенджерата под налягане".

“След огромен натиск всичко избухна. Над 150 000 български граждани излязоха на улиците. Началният тласък за тези протести бяха цените на тока, но истинският мотив бе усещането за липса на държавност", настоя лидерът на БСП.

По думите му от тогава до сега българското общество е будно и казва, че всяка грешка и всяко неотчитане на общественото мнение ще предизвика нужната реакция.

"Това е ясно послание и към новото правителство. Този урок беше отчетен от правителството, от министър-председателя, последваха бързи корекции, ясни позиции. Най-важното сега е новото правителство да работи за хората", посочи Станишев.

Лидерът на БСП описа и някои от задачите и целите на правителството на Пламен Орешарски, като отчете за успех приетото увеличение на помощите за отглеждане на дете до 2 години с 20 на сто от 1 юли.

"От септември ще се разшири и кръгът на хората, които получават енергийни помощи", пресметна той.

Като предприети мерки от страна на кабинета Станишев посочи приетия от парламента план за действие на правителството, който включва спешни мерки за бизнеса и за укрепването и развитието на демократичните институции.

"Този план няма да е лесен, защото бюджетът е сринат, няма резерви и се изисква много ясна воля срещу контрабандата и срещу източването на бюджета", категоричен бе той.

Като друга задача на сегашното правителство Станишев определи изготвянето на нов Изборен кодекс, който да стопира манипулациите на бъдещи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


826
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
642
1
 
37
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
"По думите му ситуацията в България е трудна, но сегашното правителството чува гласа на гражданското общество, търси диалог и ще го реализира." - ако чувахте гласа на народа трябваше досега да сте подали оставка!Станишев, психопат такъв и турска подлого, по времето на твоето управление дълбоко се съмнявам дали въобще знаеше какво става в държавата. Просто тогава парите течаха като река и на никой не му пукаше. При положение, че не можеш да управляваш защо се натискаш? За да крадеш нали?
641
1
 
24
 
! Отговори
md преди 10 години
abe i ti nema da vidish parlament pove4e ,pravo v sibir da si otivash tavirsht Dimitrievi4 ,pravo tam ,a Evropata 6te q gledash prez kriv makaron,jalko komunist4e ,bez nito edin raboten den ,a na vsi4koto otgore i s Sovetskoe granjansve -Ymitai se oligarxo ,omitai se ,nie te prezirame,nenavijdame,i ne te iskame -ogledai se v ogledalo i vij ne prili4ash li na Xamster ? xaxa puk i nagl =ne 4ovek a jelqzo = ne komynist Dimirievi4 Stanishev ._VUN.
640
1
 
31
 
! Отговори
вокрам преди 10 години
игричките с които започнахте не вървят.народът е вече много по умен от вас. искаме политици които мислят и жадуват за БЪЛГАРИЯ. те ( БСП,ДПС,АТАКА) доказаха че са работници политици за собственни облаги. ПРОДАЖНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.
639
1
 
28
 
! Отговори
DEMOS преди 10 години
Призовавам протестиращите за нощтни бдения със СВЕЩИ пред сградата на управляващите .С това да им покажем ,че са отминала епоха,че това е светлината преди опелото на комунистите и мафиотите,които провалиха Майка България и народа ни.
638
1
 
48
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
За седмица тия направиха 7-8 груби издънка, не знам кво става...тия не са прости , ама хич...пак нещо гласят...
637
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя така и не разбра защо протестираме.Вие сте правителство на олигарсите .Това стана ясно с избирането на Пеевски и зверската му защита да го върнете като депутат в парламента.А компромата който скроихте на президента като наказателна акция за постъпката му е просто ужасяваща.Оставка и дим да ви няма!
636
5
 
18
 
! Отговори
До 686 преди 10 години
ГЕРБ и фолк нямат нищо общо умната и много вежа. БСП са доказали до сега че само обещават и накрая за народа и хазната нищо и дори изпразнена. Незнам дали искам Гегб но съм сигурна че неискам тези които са на власт защото са още по зле от ГЕРБ освен в кражбите. Ако си наистина толкова умна посочи някои различен от тези до сега за които си струва да се гласува.
635
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ид*от Станишев, никой не иска да връща ГЕРБ на власт, оля се вече! Ние искаме теб, ДПС и Сидеров да изчезнат от погледа на хората и никой, който прилича на тях да не се вясва на политическата сцена. Не виждам каква ви е разликата с ГЕРБ, щом правите всичко онова, което те си признаха за грешка и заради което подадоха оставка. Те поне подадоха оставка. Може да са всякакви, верно е, но поне имат пиш.и в гащите, а не медузи.
634
25
 
0
 
! Отговори
параноик преди 10 години
*** интилигенти кога преспахте със него че ви засърбя пък параноика ви свети в тъпите мозаци големи простотии няма как да не ви обидя вие само от това разбирате то бива заблуда ама вашето на нищо не прилича бедност духовна вие не можите да мислита камо ли друго да правите *** сами ела вълчо изяш ме СТИГА С ТИЯ *** БОКО И ШЕСТАКА МАЙ ВИ ХАРЕСА ТЪПОТАТА ИМ
633
1
 
30
 
! Отговори
До 685 преди 10 години
Да точно Бойко Борисов пожелаваме, защото пиците на Сидеров не ни харесват и турски не ни се учи. Местан и Доган са грозни а СтаниГеи е прекалено червен, но ако много да знаеш ще гласуваме за тебе да те видим как ще оправиш държавата всезнайко.
632
42
 
3
 
! Отговори
жалки сте преди 10 години
Най-големият грях на човека е невежеството. По-***, необразовани, невежи и злобни коментари от герберастките платени драскачи по форумите, не съм чела. Постоянното слушане на чалга до това и води - до безпросветна тъпота и скудоумие.Ти му говориш ...оно рупа ли рупа...мутрата щяла да ги спаси..от какво ...от остатъците на мозъчна дейност...ама то за да въртиш гюбеци спод съпровод на любимата Преслава акъл и образование не се иска...Колкото сте по-прости толкова сте по- нагли, гербери невежи
631
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като ви чета коментарите си мисля как може да сте толкова злобни и да са толкова малко обоснованите коментари - само обиди и простотии - нищо съществено. А да не говоря за криво разбрания ви патриотизъм - каквито и да е да ни управляват само да са българи - а какви хора са няма значение ли ? Бойко Борисов да се върнел да ни спаси - това вече е ненормално и безумно изказване. Разсъждавайте трезво ако наистина можете- точно него ли си пожелавате ?
630
1
 
36
 
! Отговори
будала преди 10 години
аз пък си мислех че народа решава
629
1
 
3
 
! Отговори
skitnik32 преди 10 години
До bat_achkoi kradliw
628
1
 
20
 
! Отговори
Vaso преди 10 години
Ochilat gei, iskat novi izbori, zashtoto shte gi spechelqt s mnozinstvo, a ti ne puskash kokala, zashtoto znaesh, che tova ti e benefista...palqcho
627
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя обещава пари наляво надясно, или е открил нефт, или ББ е скатал пари за черни дни, или е болен, или ни прави на ***
626
45
 
7
 
! Отговори
ФЕС преди 10 години
Случайно да сте ги оставили да работят ?!? или ги занимавате със тъпите и платени протести. Какво друго може да се очаква от ГЕЙбери !!!!
625
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съсела обещава, дига пенсии, а следващите след него се чудят какво да правят. Той казва, ето видяхте ли, не стават, пуска 2-3 компромата и отново е на власт. А най много реве когато му резнат пипалата на октопода. Тогава казва, той е диктатор, не ми дава да крада...
624
2
 
52
 
! Отговори
Форумец преди 10 години
Станишев обясни избора на Пеевски за шеф на ДАНС така: видях плам в очите му...,направих грешка,простете!!!Ама ти на сериозно ли!??Това очевидно го е научил от някоя жена с която е бил,и която така му е обяснила изневярата си!Не може един бивш министър-председател да съчини подобно нещо!!!За канарчета ли ни взима?
623
2
 
32
 
! Отговори
skitnik32 преди 10 години
staniska utre za kakwo 6te se izwinqwame???????