ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев

"Искат предсрочни избори. Защо? За да си заметат следите!"
Обновена: 21 юни 2013 14:14 | 21 юни 2013 14:14,
826
ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев
В момента в България има партии, които търсят реванш, твърди Станишев. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев се зарече, че БСП и правителството ще работят така, че да не допуснат връщането на власт на ГЕРБ и на лидера им Бойко Борисов.

"В момента в България има партии, които търсят реванш. Предишните управляващи искат този реванш, защото отказват да признаят резултатите от изборите. От първия ден в парламента те не работят. Искат предсрочни избори. Защо? За да имат шанс да запазят своята корумпирана власт и за да заметат следите", провидя лидерът на БСП.

По думите му ситуацията в България е трудна, но сегашното правителството чува гласа на гражданското общество, търси диалог и ще го реализира.

"Правим всичко необходимо, за да докажем, че работим в публичен интерес и в интерес на хората", заяви Сергей Станишев в словото си пред жените социалистки от ПЕС, чийто форум се провежда в НДК.

Още по темата
Според лидера на Столетницата в момента България се намира в процес на трансформация и на освобождение от 4-годишно авторитарно управление на Бойко Борисов.

"Четири години, през които имаше един командир, който командваше всичко, и управляваше държавата в интерес на една малка група от хора", посочи той.

Сергей Станишев се обърна към председателя на групата на жените от ПЕС Зита Гурмай с думите: "Зита, ти винаги се намираш на най-горещите точки по света. Е, и тук не е само топло времето, но е нажежена и политическата обстановка".

Той отчете, че след три години подтискане, обществото ни се е събудило и се е случил ефектът на "тенджерата под налягане".

“След огромен натиск всичко избухна. Над 150 000 български граждани излязоха на улиците. Началният тласък за тези протести бяха цените на тока, но истинският мотив бе усещането за липса на държавност", настоя лидерът на БСП.

По думите му от тогава до сега българското общество е будно и казва, че всяка грешка и всяко неотчитане на общественото мнение ще предизвика нужната реакция.

"Това е ясно послание и към новото правителство. Този урок беше отчетен от правителството, от министър-председателя, последваха бързи корекции, ясни позиции. Най-важното сега е новото правителство да работи за хората", посочи Станишев.

Лидерът на БСП описа и някои от задачите и целите на правителството на Пламен Орешарски, като отчете за успех приетото увеличение на помощите за отглеждане на дете до 2 години с 20 на сто от 1 юли.

"От септември ще се разшири и кръгът на хората, които получават енергийни помощи", пресметна той.

Като предприети мерки от страна на кабинета Станишев посочи приетия от парламента план за действие на правителството, който включва спешни мерки за бизнеса и за укрепването и развитието на демократичните институции.

"Този план няма да е лесен, защото бюджетът е сринат, няма резерви и се изисква много ясна воля срещу контрабандата и срещу източването на бюджета", категоричен бе той.

Като друга задача на сегашното правителство Станишев определи изготвянето на нов Изборен кодекс, който да стопира манипулациите на бъдещи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


826
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
662
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората не са толкова луди да върнат ГЕРБ. Сърбахме им тяхната попара до скоро, но и вие ако карата по старому ще си вървите. Забравете какво е било и се съобразявайте единствено с народа, само така ще се закрепите. Поколението се смени и вече никой няма търпеливо да чака. Специалисти и умни хора ще са най-доброто оръжие, не партийци и повече диалог с хората. Смяна на изборния кодекс, сваляне на субсидиите за партиите на ниво немски, Както цената за тока трябваше да се изравни с европейските и т.
661
2
 
20
 
! Отговори
НЕЩАСТНИЦИ преди 10 години
НЕ МИСЛИТЕ ЗА ХОРАТА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ИМ,МИСЛИТЕ САМО ЗА ДОЛНИТЕ СИ ПАРТИЙНИ ИНТРИГИ И ЗА ВЛАСТТА.НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТЕ НИТО ГЕРБ НИТО БСП ИНТЕРЕСУВА НИ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ.....
660
3
 
36
 
! Отговори
удри преди 10 години
Абе.Вас кво ви пука че Цветанов е подслушвал престъпници и убийци като Доган и Алексей Петров? Даже малко им е било,жалко,Мафията пак победи.........*** народ слаба държава.БСП за ПЕТИ път е във власта и за това немрънкайте че сте Бедни а помнете че си го заслужавате
659
5
 
37
 
! Отговори
удри преди 10 години
Колкото повече всички престъпници плюват срещу ГЕРБ,Толкова по смипатична партия ми става.
658
3
 
38
 
! Отговори
сидер-ага преди 10 години
в очите на серГей вече и с невъоръжено око се вижда страх, от онзи първичния страх дето е в очите на зебрата когато лъвът я съори на земята - серГей просто се отпусни - смърта ти ще е по-лека
657
1
 
23
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
"Да дойдат танковете" каза другаря Станишев
656
16
 
8
 
! Отговори
Истината е .... преди 10 години
Политиците превърнаха България в една наистина *** държава!Доскоро ни управляваше селяка-криминалитет Бойко Борисов заедно със селяка-гей Яне Янев!Сега пък бе съставено правителство с помоща на Волен национал-помиярски който бе създаден от ТВ СКАТ които се надяваха да влезнат с НФСБ в парламента и да управляват заедно с БСП!Помиярски саири в тая държава бол.....
655
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като гледам - тоя пендерунгаст никой и никъде не го иска. Май и Моника също, ама тя е задължена - нали му е служебна... Кой е тоя, дето ни го пробутва непрекъснато?
654
1
 
18
 
! Отговори
Baj Guj преди 10 години
Като гледам клетото пед**че, наречено Съргей, и вече съм сигурен, че никой не може да бъде избран от тези "на лавицата".Партиите се оказаха върха на айсберга, наречен ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ. Позволете ми да си мисля така. Нищо, че някакви велики вождеве ме наричат как ли не, защото не искам да ме крадат и унижават т.н. "олигарси", т.е. някакви хора, получили пари от разпада на соца.Същите олигарси започнаха да въвеждат отново (но поетапно0 закона АКТА, който ни се натрапва от САЩ. Честито!
653
23
 
3
 
! Отговори
локо преди 10 години
Плачете, гербери, плачете....защо не докара вашият идол отново *** на протеста, за малко екзотичност,така да се каже
652
1
 
27
 
! Отговори
Тра преди 10 години
Това го решава народа бе ***,Кой си ти да ни казваш,какво да правим?
651
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko shte te chakame,che sled teb samo potop!!!!! I da dobavq,che spored men tuk nqma plateni draskachi,new moje li naroda da haresva Gerb? Kakto image Komynisti zakleti,taka I privurjenici name Boiko
650
1
 
27
 
! Отговори
alena2013 преди 10 години
Мръсен долен алчен комунист - егоист! Виж се на какво приличаш, Сер-Гей, добре се огледай и виж колко ти личи!! Гъзолизец на Доган и тем подобните му. А онзи Волен, защо не са го освидетелствали все още?Хвани единия, удари другия - има такава поговорка....
649
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ББ бил "толерантен" смЕх, така да се каже! Африкански диктатор е той.
648
30
 
1
 
! Отговори
Lukareli преди 10 години
Гербаджийчетата стенат, но техният "Бащица" е доказан престъпник. Плетете му вълнени чорапи, че в Централния няма парно през зимата...икономия....
647
2
 
35
 
! Отговори
жаго преди 10 години
Сергей, повдига ни се от теб, много години те търпяхме тук . Взимай влака и кеф ти Украйна, кеф ти Белорус. За Москва си много жалък, а ще ти искат и кмисионните за Белене.
646
2
 
25
 
! Отговори
USA преди 10 години
Mnogo gi e Strax ce ako Boiko se vurne njama da bude taka toleranten kakto beshe......
645
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бесни са с дпс , че герб яко им издърпа паничката. Остави ги без приходи гадовете. Спря им всички далавери в контрабанда , в енергетика, държавни поръчки, всичко. Умират от страх вече и от това, че заминават в глуха линия за много години. Ако трябва и възмездие да получат , няма да излязат никога и от пандела. И трите разклонения на групировката бсп, дпс и атака ще са политически трупове след патакламата, а ако и ББ дойде във властта и си изпълни обещанията да им потърси сметка, жална им майка.
644
1
 
34
 
! Отговори
any 123 преди 10 години
Ето, това е то другарят социалист в действие! Той ще реши кой да бъде допуснат до избори и до власт, а не народът, т.е. - избирателите. Бе тоз вече съвсем не се усеща к'ви ги плещи бе! То бива сам да се излагаш, ама тоя за учебник ли ги ниже тия изцепки така една след друга?
643
1
 
38
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
Станишев, ***, ти май наистина не разбираш какъв е този протест. Не ми се крий зад Борисов. В момента на власт сте вие и най-важното нещо е ти и твоята мутренска партия повече никога да не се докопате до нея. На улицата е цяло едно поколение израснало във вашия мутро-олигархичен "преход"...