Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички

Станишев обаче призова дa не приемат закона сега, няма пари
Обновена: 22 юни 2013 10:29 | 21 юни 2013 20:40,
128
Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че парламентарната му група е подготвила законопроект за увеличаване на детските надбавки на 50 лева, които обаче да се дават на всички деца.

В момента детските са 35 лева, но не всяко дете има право на тях, защото има подоходен критериj за родителите, въведен още от правителството на НДСВ, когато социален министър бе Христина Христова.

Още по темата

"Помолих да забавим внасянето на законопроекта, защото той ще влезе в сила от 1 януари 2014 г.", посочи днес Станишев и отбеляза, че за увеличението ще са необходими милиони левове.

"Трябва да се направят точните разчети и тогава", настоя той.

Лидерът на БСП отбеляза, че от първия ден, независимо от огромните финансови трудности и опразнената хазна, правителството на Пламен Орешарски се опитва да покаже много ясна социална ангажираност и в ускорени срокове са увеличени обезщетенията за отглеждане на малко дете.

По думите му доверието много трудно се печели и лесно се губи.

"Затова сега и аз, и правителството ще трябва да работим още по-усилено, за да бъдат убедени хората, че се работи в техен интерес", заяви той.

Лидерът на столетницата допълни, че уважава хората, които протестират с убеждения, с емоция, но би ги предпазил да не позволят да бъдат яхнати от политически интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
2
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
ei straha kakvo li ne pravi , zalyhajme pak bulgarina s edno par4e hliab ,a nie shte si kradem milionite
33
2
 
25
 
! Отговори
майка преди 10 години
Аз гледам моето дете без детски надбавки , а от моите данъци дават помощи за *** Ако парите отиваха за да ги нахранят и образоват - добре с тях обаче се купува ракия и цигари
32
2
 
19
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До vivian Децата на "заможни" семейства - не са деца, така ли? Заможните семейства, уважаеми/а изобщо не си правят труда да се занимават с бумащината за 50 лв. Отделно, "заможните" семейства плащат данъци в пъти над 50 лв месечно, така че пак са на минус от цялата работа с тези 50 лв - така че спи спокойно, държавата не е ощетена от това.
31
6
 
15
 
! Отговори
звездичка преди 10 години
Браво, Станишев! Всички деца са деца на майка България. БРАВО!!!
30
0
 
18
 
! Отговори
папа преди 10 години
дано да стане наистина, че досега основно *** вземаха
29
19
 
8
 
! Отговори
vivian преди 10 години
И категорично не съм съгласна деца от заможни семейства да получават средства от държавата.Просто изключено! Ще ме прощавате, но ако детето учи в частно у-ще и таксите, които са в хиляди лева, не представляват проблем за мама и тати, от к`ъв зор ще им се дават някакви си 50 лева? Значи, все пак трябва да има горен праг на доходите.
28
5
 
19
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Това са кьорфишеци, не вярвайте. Няма пари.Освен това, отглеждането на децата е грижа на родителите, не на държавата, така че не чакайте много.
27
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента от детските се възползват главно ***,българите понеже се осигуряват не получават детски понеже надхвърлят дохода ,отдавна трябваше отподне прага и българчетата да получават детски.
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SAMO-BSP -DPS
25
1
 
16
 
! Отговори
Ан преди 10 години
Другари избиратели, обещаваме-експроприация на капиталистите експлоататори (а-а, няма да стане сега, защото сме ние от управлението на партията),1000 лв заплата и 5оо лв. пенсия(а-а няма да стане, няма пари в бюджета),200 000 работни места(а-а няма да стане, няма толкова метли), ще строим Белене(а-а не АЕЦ, няма пари, а затвора) и така до пълната победа на комунизма(а-а няма да стане, това е утопия)!С другарски поздрав-Станишко!
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТинаА ти да не мислиш, че ще плащам данъци за да храня *** и неудачници като теб !!!
23
4
 
17
 
! Отговори
Не, благодаря преди 10 години
По думите му доверието много трудно се печели и лесно се губи."Затова сега и аз, и правителството ще трябва да работим още по-усилено, за да бъдат убедени хората, че се работи в техен интерес"Ами моето доверие го загубихте. Благодаря, но не желая да работите за мен.
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тат и каза че ще ми купи колело..........ама друг път.
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То сега няма, а от Януари ще се появят парите , та ще завалят от дърветата. Ама *** се надпреварваха да обещават увеличаване на всякакви дохди и майчински само и само да докопат пак лапачката от субсидиите в милиончета и тлъстата им заплатка от по 2 -3 бона. И Белене щяха да строят, да видим , колко от обещанията си ще изпълнят. Гейрберастите от 137 - 37 , а тия *** от 100- 0.
20
0
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
СТРАХОТНА ИДЕЯ!!!!!!НО- спадане от дължимите данъци- нищо повече!!Или - или...!Ето тогава ще гласувам с две ръце!
19
14
 
2
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
увеличете цената на тока на некъдърниците поне с 50% от утре,така ше щу бъдат стимулирани да работят по-качествено.
18
2
 
46
 
! Отговори
1 преди 10 години
стига хранили *** бе.семейно подоходно облагане- това е начинатогава смрадливата *** с 10 чаавета може да си приспадбе и 100% от данъците който е внесла...тотал 0.00 лева.
17
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не искам затвор за Станишев, искам само целия си останал живот да прекара в *** гето, именно тези които облагодетелства и защитава с петилетки!!!
16
34
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 12: Няма морал в това да искаш незабавно оставка на правителството на Орешарски, ако си търпял три години и половина Бойко и Цецо на власт.
15
1
 
46
 
! Отговори
Алиев преди 10 години
Мисля,че трябва да има и условия за получаване на надбявките от вида на задължителното посещение на училище.Казвам го заради ромите ,защото се съгласявам с мненията на съфорумците,че ще продлжават да се плодят и да пускат децата си да крадат или просят.Никое дете не заслужава такава съдба от какъвто да е произход.