ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев

"Искат предсрочни избори. Защо? За да си заметат следите!"
Обновена: 21 юни 2013 14:14 | 21 юни 2013 14:14,
826
ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев
В момента в България има партии, които търсят реванш, твърди Станишев. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев се зарече, че БСП и правителството ще работят така, че да не допуснат връщането на власт на ГЕРБ и на лидера им Бойко Борисов.

"В момента в България има партии, които търсят реванш. Предишните управляващи искат този реванш, защото отказват да признаят резултатите от изборите. От първия ден в парламента те не работят. Искат предсрочни избори. Защо? За да имат шанс да запазят своята корумпирана власт и за да заметат следите", провидя лидерът на БСП.

По думите му ситуацията в България е трудна, но сегашното правителството чува гласа на гражданското общество, търси диалог и ще го реализира.

"Правим всичко необходимо, за да докажем, че работим в публичен интерес и в интерес на хората", заяви Сергей Станишев в словото си пред жените социалистки от ПЕС, чийто форум се провежда в НДК.

Още по темата
Според лидера на Столетницата в момента България се намира в процес на трансформация и на освобождение от 4-годишно авторитарно управление на Бойко Борисов.

"Четири години, през които имаше един командир, който командваше всичко, и управляваше държавата в интерес на една малка група от хора", посочи той.

Сергей Станишев се обърна към председателя на групата на жените от ПЕС Зита Гурмай с думите: "Зита, ти винаги се намираш на най-горещите точки по света. Е, и тук не е само топло времето, но е нажежена и политическата обстановка".

Той отчете, че след три години подтискане, обществото ни се е събудило и се е случил ефектът на "тенджерата под налягане".

“След огромен натиск всичко избухна. Над 150 000 български граждани излязоха на улиците. Началният тласък за тези протести бяха цените на тока, но истинският мотив бе усещането за липса на държавност", настоя лидерът на БСП.

По думите му от тогава до сега българското общество е будно и казва, че всяка грешка и всяко неотчитане на общественото мнение ще предизвика нужната реакция.

"Това е ясно послание и към новото правителство. Този урок беше отчетен от правителството, от министър-председателя, последваха бързи корекции, ясни позиции. Най-важното сега е новото правителство да работи за хората", посочи Станишев.

Лидерът на БСП описа и някои от задачите и целите на правителството на Пламен Орешарски, като отчете за успех приетото увеличение на помощите за отглеждане на дете до 2 години с 20 на сто от 1 юли.

"От септември ще се разшири и кръгът на хората, които получават енергийни помощи", пресметна той.

Като предприети мерки от страна на кабинета Станишев посочи приетия от парламента план за действие на правителството, който включва спешни мерки за бизнеса и за укрепването и развитието на демократичните институции.

"Този план няма да е лесен, защото бюджетът е сринат, няма резерви и се изисква много ясна воля срещу контрабандата и срещу източването на бюджета", категоричен бе той.

Като друга задача на сегашното правителство Станишев определи изготвянето на нов Изборен кодекс, който да стопира манипулациите на бъдещи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


826
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
722
1
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Strah te e ot novi izbori, mrysen *** Gei
721
1
 
4
 
! Отговори
ВИС преди 10 години
***,ТИ НИ СРИНА ДО МИНОС 196 ГРАДУСА КАТО ТЕЧНИЯ АЗОТ.СКРИЙ СЕ И ЗАМЪЛЧИ.
720
1
 
0
 
! Отговори
маги преди 10 години
До tikvenikняма неискам,няма недей,ще стане,по голяма тиква от твоята няма и то празна картуна.
719
1
 
0
 
! Отговори
маги преди 10 години
До Анониментой няма с какво
718
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СерГЕЙко начукай им го на Боби и Цеци ама яко и ги заври дълбоко в некой миши з.д..к.
717
5
 
0
 
! Отговори
tikvenik преди 10 години
Az ne iskam boko Tikvata za mlad merinjei !!!
716
4
 
6
 
! Отговори
учуден преди 10 години
абе добра дума за ГЕРБ не мога да кажа, но не е ли малко тоталитарно да ангажираш цялото правителство с това да не допуснеш опозицията на власт? честита ни демокрация...
715
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TI SI ZA 4ETVARTI KILOMETAR, SAMO BOIKO TI E Y GLAVATA , DRYGO NEZNAETE VIE KOMYNISTITE , TE SA SI DASNI I DASNO MILENE VIE STE LEVAZI VAV VSI4KO NITO VI BIVA DA YPRAVLAVATE ZA NI6O NE STAVATE .
714
12
 
5
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
На Станишката, да му ядете пиш..ата. Протестирайте си волно, щот сте пкеме долно.
713
3
 
5
 
! Отговори
glupak преди 10 години
Kogato pada Berlinskata stena,e priet zakon,s koito,partiini chlenove od bivschata GDR,njamat pravo da zaemat kakvito i da e rakovodni dlajnosti,v BG,tai kato tova ne se sluchi,tezi koito ograbiha darjavata,prez poslednite 21 g,sega kontrolirat,ikonomicheski,i politicheki,naciata.BB ,stigam do izvoda,e bil prav,odnosno ``matrjala``,toja saschtia dopusna,da go izklatat,tochno za edna sedmica ,pred izborno,i sega vie na vuk,noooooo,DRUGARITE NALI SA DEMOKRATICHNI,VLAST VZIMAT S KRAV,TAKA IJA DAVAT
712
4
 
11
 
! Отговори
прот. преди 10 години
За вас, една червена палатка и айде на северния полюс . А ако има какво да размърдаш ,ще се се тиш за Жан,станковете да дойдат ,добревата оставка, кой си запали партийния дом и как лижат на ДПС ануса
711
2
 
2
 
! Отговори
прот. преди 10 години
До 761 ти некакъв сюнетчия ли си
710
7
 
12
 
! Отговори
протестиращ преди 10 години
мисля си, че станишката трябва да яде на бойко *** за власта да не говори ,защото българия (на изборите ) ще го убори
709
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a be kirmizi domus zashto te e strah ot izbori ade podayte ostavka
708
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
преди 4г.не гласувах за Герб ,а за Атака.Колко сляпа и наивна съм била тогава.Сега гласувах за Герб,защото през тези год.видях нещо градивно,а сега се руши.Елате и вижте как хората са обречени предварително на глад.Нямат къде да си продадат земед.продукция.Днес разбирам че няма пазар за лавандула.Трябва бизнеса да е добре за да сме добре и ние.Комунистите разрушиха предприятията,опразниха и хазната.Това не е дело на Герб.Затова подкрепям Герб.Искам Бойко
707
4
 
26
 
! Отговори
станишко преди 10 години
Българи, защо не излезете да протестирате срещу двойното гражданство?Станишев си го каза ясно. Ако се откажат от турците партията им ще падне по-лесно от колкото чрез народни протести. Ясно е че трябва да има промяна- всички с двойно гражданство да не могат да гласуват (турци, руски евреи и амерк. протежета)- хора живеели по-малко от 2 год. без прекъсване да нямат право на гласуване (маса турци от Анадола)- хора които нямат завършено средно образование да не могат да гласуват(маса ***)
706
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До толиЗащо да даде оставка, защото на 10000 така им е скимнало,а другите 7 млн?
705
8
 
19
 
! Отговори
jt2 преди 10 години
Голяма наглост..брей.Ще е голяма грешка точно на тия наглеци....ама ако ще помогне- довечера всички да им коленичим най накрая и им се помолим да си идат / социалисти,атакисти, турци /веднъж за винаги.
704
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех ако Пеевски беше шеф на ДАНС найстина ГЕРБ нямаше да дойдат на власт освен в затвора.
703
7
 
30
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 10 години
Заради такива Евреи като станише българите не ни долюбват!! отставка отставка отставка