Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички

Станишев обаче призова дa не приемат закона сега, няма пари
Обновена: 22 юни 2013 10:29 | 21 юни 2013 20:40,
128
Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че парламентарната му група е подготвила законопроект за увеличаване на детските надбавки на 50 лева, които обаче да се дават на всички деца.

В момента детските са 35 лева, но не всяко дете има право на тях, защото има подоходен критериj за родителите, въведен още от правителството на НДСВ, когато социален министър бе Христина Христова.

Още по темата

"Помолих да забавим внасянето на законопроекта, защото той ще влезе в сила от 1 януари 2014 г.", посочи днес Станишев и отбеляза, че за увеличението ще са необходими милиони левове.

"Трябва да се направят точните разчети и тогава", настоя той.

Лидерът на БСП отбеляза, че от първия ден, независимо от огромните финансови трудности и опразнената хазна, правителството на Пламен Орешарски се опитва да покаже много ясна социална ангажираност и в ускорени срокове са увеличени обезщетенията за отглеждане на малко дете.

По думите му доверието много трудно се печели и лесно се губи.

"Затова сега и аз, и правителството ще трябва да работим още по-усилено, за да бъдат убедени хората, че се работи в техен интерес", заяви той.

Лидерът на столетницата допълни, че уважава хората, които протестират с убеждения, с емоция, но би ги предпазил да не позволят да бъдат яхнати от политически интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
29
 
! Отговори
capsaicin преди 10 години
Тез дечица на снимката са твърде бели - обзалагам се, че те не са получавали детски надбавки. Мойте също не са - нали ходя на работа по цял ден, нЕмам нужда, пък и те не са заслужили явно. Айде да сменим критерия плиииииййййййз? Който има над 3 деца, явно е богат и може да си ги позволи. Значи той няма нужда от помощи. На останалите нека да направим една щедра отстъпка от данъците, които дължим - по равно и по братски. Каквото остане да си поделим. Ок? Не - нали? Защо?
53
2
 
5
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До 6reeeeek Тебе ако те наема на работа като плочкаджия защото ми кажеш че лепиш по 20 квадрата на ден, трябва ли да те уволня защото на 5тата минута не си налепил 10 кв. м ?
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така няма пари!?! Има ли нещо по-важно от демографският проблем. За едно националноотговорно правителство първата грижа щеше да е повишаване на раждаемостта при образованите и работещи граждани. За колко други неща се намериха пари, а за това - не. Ето едно основно искане за протестиращите: Правителствата завбъдеще да решат този проблем!!!
51
0
 
11
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 51 *** като отидеш да им кихнеш по 20 кинта в деня на изборите и забравят кой какви закони е приел. Така че ако ще иска нещо от *** е по добре да им даде веднъж по 20 лв, от колкото 4 години по 50 лв месечно :)
50
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Като върнете окраденото, ще има за всички. А когато преяждате до повръщане си помислете за тези, които си лягат гладни. Тогава помолете за прошка и може би ..... кой знае
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
RASIZMA E PROKLQTIE)))))) OT DQWOLA!!!!!!!!!!NE NA RASIZMA E KAZALA DORI I WELIKA GERMANIQ!!!!!!
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая Манолова : "Аз се убедих в последно време че е по добре да казваш истината" Орешарски на въпрос в бтв "Кажете истината!" отговаря "Карате ме да излъжа!" :D като червените няма такава ***!
47
5
 
12
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
съсела си е съсел Нали щеше да вдигаш заплато пенсии детски веднага що дойдеш на власт,нали щеше да намериш пари Видяхте се че не ставате за нищо и само лъжи лъжи.Вдигнете и социалните на *** пак да ви изберат и да раждат по 10 *** а българите да се чудят от къде да вземат пари да отгледат по едно дете.Лъжливи и крадливи к.....та нямате място в парламента
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С това свое решение Станишев си вързва гащите всички *** да гласуват за него при вероятни предсточни избори , аз съм бил свидетел на семейства роми с по 10 деца и ми викат бате 10 деца по 35 лева на месец си е далавера иначе от къде пари няма пари. А има и честни *** които се изхранват честно но на 200 един. жалко... доло червените ***!
45
5
 
10
 
! Отговори
папа преди 10 години
Нямам кой знае какви партийни пристрастия, но това което беше при ГЕРБ не зная как можете да сравнявате с комунисти и прочее - инфлация - огромна, замразяване на доходи, непосилни сметки - ехооо кога го забравихте това?
44
2
 
7
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Карнобатман Има си начини да ги ограничават и напоследък се спазват. Впрочем ако се спазва закона за защита на детето - *** няма да видят и стотинка детски, защото просто ще им се отнемат децата заради мизерните условия в които ги гледат. Ама държавата няма воля да го направи....
43
1
 
8
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 44 На някои има трябваха по 100 + милиона лева годишно само за да се записват как пикаят.... други може да са решили да ги дават за детски
42
3
 
9
 
! Отговори
Карнобатман преди 10 години
До Българин 31Моето момче, *** и досега си вземат детските!Ако прехвърлиш даден праг на доходи - не вземаш детски. *** никога не могат да прехвърлят прага и винаги вземат, а много семейства със средни и доходи не вземат. Разбра ли или искаш да ти го нарисувам?
41
1
 
2
 
! Отговори
СМЪРТ преди 10 години
на тази " държава " !!!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как не те е срам другарю, откъде ще вземеш пари. Ако беше лесно досега всички да са го направили отдавна. Според мен се готви за избори
39
3
 
8
 
! Отговори
Една преди 10 години
Ей, хора,остана ли някой, на когото да не е обещано нещо? Граби, народе, топли -топли обещания, сега му е времето! От ден на ден ми става все по-ясно, че на комунист и социалист пари не можеш да повериш, камо ли държавен бюджет! Докато се усетиш другарите са ги обещали на кого ли не, а накрая като истински фокусници ти ги вадят през носа!
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може да има деца и по-деца.Или за всички,или за никой.Всички граждани са с равни социални права.Тези с "високите" доходи или са над 350 с 5-10 лв. или просто си имат граждански брак и не се водят "САМОТНИ".Нали семейството е основната градивна единица на държавата,или греша?Без мотора на нацията-средната(до колкото я има) класа,нищо не сте в състояние да предприемете.Протести до дупка.Ако ще и още 20 правителства ще свалим,но повече няма да ВИ търпим,нито вас нито предишните !!!!!!
37
2
 
1
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
ako ste bulgarsko pravitelstvo shte davate na mnogo pari za bulgar4etata te naim malko se rahdat za da stimulirate zahtoto bulgarite namalivat 5000 za rahdane na bulgar4e jilishte s minmalen naem ,i po 300 evro vseki mesec dokato deteto navyrshi 18 godini tova e politikata za da ima bulgari
36
3
 
3
 
! Отговори
папа преди 10 години
Еййййй, каквото и да направят все недоволни бее!!! Ами стойте си тогава без детски, че Станишев от страх ще ги дава, да не вземете да се опорочите и вие!
35
1
 
3
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
cihanite rajdat 7-6 do 10 deca i poveche a abulgarite 1-2 taka 4e koie pecheli nai mnogo niakoi shte mi kaje li kato 4ovek?