Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик

Със 140 км/ч ще пътуваме по новия участък до Бургас
Обновена: 15 юли 2013 11:32 | 15 юли 2013 09:58,
95
Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик
Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции по новата отсечка. Снимка: Булфото

Два участъка от автомагистрала "Тракия" се нуждаят от сериозен ремонт - в района на Пазарджик и в района на Пловдив. Ние предвиждаме на тях да бъде направена рехабилитация, обяви пред bTV шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Той допълни, че вече осигурени средства по споразумение с Европейската инвестиционна банка и вероятно следващата година ще започне ремонтът.

Още по темата

"Магистралата е едно инфраструктурно произведение, което още от момента на строителството си има нужда от ежедневно поддържане", допълни той.

"Икономически обосновано е в България да се строят такива магистрали - с една активна и една изпреварваща лента, каза още Лазаров", който бе категоричен, че не са нужни аутобани с повече ленти.

"Сега в историята ще останат задръстванията, време е да си честитим новата магистрала. Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции и други обекти, но към момента има само един обект край село Биково.

Гаранцията на асфалта на новата отсечка на "Тракия" е 5 г., а на съоръженията - 10 години, разкри Лазаров, но не скри надеждите си, че това ще бъде надхвърлено многократно.

140 км/ч е максимално разрешената скорост и до морето вече ще се стига за около 3 ч., имайки предвид разстоянието от 360 км, каза шефът на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 10 години
Линиите били намазани накриво, какво толкова??!! хахаха! Българска работа а, ти доматите с колците ли ги ядеш бе, какво толкова?!
61
4
 
5
 
! Отговори
SS500 преди 10 години
до 64това, че линиите са намазани криво означава, че магистралата е крива така ли? брей ти си бил голям мозък бе..жалко,че не мога да ти стисна ръката в момента
60
0
 
5
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
до 68...ти се возиш без билет па смърдиш, че рейсовете ти стари а ? В Пловдив примерно има контрола и без билет не можеш и да се качиш....в София не е така и 80% се возят без билети е кво очакваш?
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"то това, че не всеки кола..не означава, че не трябва да се строят магистрали нали така приятелю?"Нямам нищо против да се строят и магистрали, просто да вложат някой и друг лев в обществения транспорт. Дори и в големите градове рейсовете и тролейте на градския транспорт са от преди 20-30г, В малките населени места пък рейсове минават един пък седмично. А пък за железните да не говорим - там съоръженията са от времето на Световната война.
58
1
 
7
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
С 140 и карайте ладите ...под 200 редко падам тия кърпежи ги прелитам и грам не ги усещам...
57
3
 
5
 
! Отговори
61 преди 10 години
чакай да те науча...на това му се вика !ЗАВОЙ! абориген такъв
56
0
 
8
 
! Отговори
43 до strephen преди 10 години
Когато разберем че живота и начина по който живеем зависи от нас а не от дадена партия или мушморок тогава ще почнем да се оправяме..изборът да се случва това с нас е единствено наш..аз се намирам в швеция..разликата между протестиращите и управляващите е огромна ..като интелект като държание..управляващите приличат на грозни музейни експонати от соц.времето..срещу тях са можещи знаещи и умни ..
55
0
 
2
 
! Отговори
до анонимен 62 преди 10 години
то това, че не всеки кола..не означава, че не трябва да се строят магистрали нали така приятелю? и също така ти като не си с кола и ходиш до морето, рейса ти нали също ще мине през същата тази магистрала? и не знам през кои последни 10 години си видял тенденция да се строят огромни пътища? май в различни държави живеем нещо
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е то хубаво, че се строят магистрали, ама защо политиците забравят, че не всеки има кола. През последните 10-тина години има много явна тенденция се строят огромни пътища, пък за обществения транспорт да не се отделят почти никакви средства.
53
1
 
5
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До статистика КАТО СЕ ЗАМИСЛИШ Е ТАКА!:( ПРЕДСТАВИ СИ АКО БЯХА СПЕСТИЛИ 1 МЛРД ЛВ ОТ ЦАНКОВ КАМЪК, КАКВИ ЧУДЕСА МОЖЕХА ДА СЕ НАПРАВЯТ!
52
0
 
13
 
! Отговори
strephen преди 10 години
ВЗЕМЕТЕ СИ И ПАМПЕРСИ, ВОДА, МЕШКА КОНСЕРВИ И СУХА ХРАНА!:) ЧЕСТА ГЛЕДКА В НОВАТА ОТСЕЧКА ОТ ЯМБОЛ ДО СТ. ЗАГОРА Е, НЯКОЙ СПРЯЛ КРАЙ ПЪТЯ, ОТВОРИЛ ДЮКЯНА И ПОЛИВА ЛИ, ПОЛИВА И ПОЛИВА..;0 ЗА МЪЖЕТЕ Е ЛЕСНО,АМА ДАМИТЕ....ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ! КИ ХИМИЧЕСКИ ТОАЛЕТНИ, КИ 5 ЛЕВА! *** ЩЕ ГИ ВДИГНАТ С ХОРАТА В ТЯХ!:) В УНГАРИЯ, НА ВСЕКИ 15 КМ ИМА ТОАЛЕТНА С ВОДА И КЪТ ЗА ХРАНЕНЕ И ДЕТСКИ КЪТ! ЕДВА ЛИ ГИ Е ИЗГРАДИЛ НЯКОЙ ФИЛАНТРОП!
51
1
 
0
 
! Отговори
57 преди 10 години
Исках да кажа:Твърдиш, че сегашното е по-добро?**************
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 48Твърдиш, че сегашното е по-малко добро? Как си със здравето? Нали видяхте какво се случва. Къде ги 250к работни места отворени. До тук виждам 500к закрити. Договорите за субсидии и строежи не са подписани за следващата година и няма и да бъдат. Метро ще видите на кукуво лято. Що не помним бившата тройна какво направи. Ще има да им изплащаме дълговете 4 поколения напред. Ако 5-те апартамента на Цветанов са греховете му, ще ме прощавате ама му подарете още 5 ако това е всичката драма.
49
0
 
8
 
! Отговори
нямало WC преди 10 години
Вземете си цукало, за да не асфалтирате гащите по пътя.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пооправиха пътищата, а сега е време да се опитат да пооправят малко и БДЖ-то, че с такива железници е срамота да сме в Европейския съюз. Хем бавни, хем мръсни.... А бе време е да се направи нещо и за хората, които нямат автомобил или пък не искат да наливат пари в руската нефтена мафия.
47
1
 
8
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Анонимен 43 ХОРАТА ГИ ПРАВЯТ ТЕЗИ НЕЩА, ТАКА Е! САМО ЧЕ: 1. ХОРАТА РАБОТЯТ, ПРОИЗВЕЖДАТ И ПРОДАВАТ, А НЕ ЧАКАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ПЛАТИ ПОМОЩИ! 2. ПРОИЗВЕЖДАТ КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ, В ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО! 3. ДЪРЖАВАТА ИМА РЕГУЛАТОРНИ, А НЕ СОЦИАЛНИ ФУНКЦИИ КЪМ *** И ДР. ПОДОБНИ ПЕЩЕРНИ СЪЗДАНИЯ! 4. ТОВА Е БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ, А НЕ НОВИЯТ СВЯТ ИЛИ ГЕРМАНИЯ, ОЩЕ ПО МАЛКО ЯПОНИЯ! 5. ТЕЗИ, КОИТО ПРАВЯТ ПО 30 КМ. НА ДЕНОНОЩИЕ СИ НЯМАТ КОМУНИСТИ И КРАДЦИ, КОИТО СЕ ПИШАТ СОЦИАЛИСТИ!!!!!!!!
46
0
 
7
 
! Отговори
статистика преди 10 години
излиза, че за всяка година строеж са правили по 10км от маигстралата... изводите си ги правете сами. това излиза по-малко от километър на месец
45
5
 
10
 
! Отговори
аз преди 10 години
До Анонимен 36Как пък видя, че от снимката е криво бе ***.ка му стара..ти някакъв медиум ли си какъв си? ей магистрала ни построиха за първи път чак в 2013 година..преди това само крадене крадене..20 години се трепем като мишки и българина *** пак недоволен бе братче...няма такъв *** и жалък народ като нашия, затова никога няма да се оправим не са ни виновни политиците...те ни правят на луди, защото им позволяваме
44
0
 
9
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Jerry МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА ЕДНО ПРИЯТЕЛЮ! КОГАТО ПЪТУВАМ ОТ БУРГАС ДО СОФИЯ 1. ДА СТИГНА БЕЗ ДА УЧАСТВАМ ВЪВ ВОЙНИ НА СКОРОСТ И КАСКАДЬОРИ ОТ БЪРЗИ И ЯРОСТНИ 7: БГ ДРИФТ! 2. ДА НЕ СИ ТРОША КОЛАТА ПО ПЪТИЩА ОТ 70-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК! 3. ДА СТИГНА НАВРЕМЕ С ПОЗВОЛЕНА СКОРОСТ, А НЕ СЛЕД 10 ЧАСА АВГУСТ МЕСЕЦ, ЗАЩОТО НЯКОЙ СЕ Е ОБЪРНАЛ В ХЕНДЕКА! РАЗХОДЪТ НА ГОРИВО ОТ 80 ДО 12О КМ/Ч КАТО КОЛИЧЕСТВО Е ОТНОСИТЕЛНО МАЛЪК ЗА СЪВРЕМЕННИТЕ АВТОМОБИЛИ!!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МНОГО ДОБРЕ С ТАЯ МАГИСТРАЛА МНОГО ДОБРЕ. 4 човека ако се хванат пътя ще излиза по 20 лева отиване и връщане... всяка събота и неделя на море :))))