Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик

Със 140 км/ч ще пътуваме по новия участък до Бургас
Обновена: 15 юли 2013 11:32 | 15 юли 2013 09:58,
95
Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик
Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции по новата отсечка. Снимка: Булфото

Два участъка от автомагистрала "Тракия" се нуждаят от сериозен ремонт - в района на Пазарджик и в района на Пловдив. Ние предвиждаме на тях да бъде направена рехабилитация, обяви пред bTV шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Той допълни, че вече осигурени средства по споразумение с Европейската инвестиционна банка и вероятно следващата година ще започне ремонтът.

Още по темата

"Магистралата е едно инфраструктурно произведение, което още от момента на строителството си има нужда от ежедневно поддържане", допълни той.

"Икономически обосновано е в България да се строят такива магистрали - с една активна и една изпреварваща лента, каза още Лазаров", който бе категоричен, че не са нужни аутобани с повече ленти.

"Сега в историята ще останат задръстванията, време е да си честитим новата магистрала. Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции и други обекти, но към момента има само един обект край село Биково.

Гаранцията на асфалта на новата отсечка на "Тракия" е 5 г., а на съоръженията - 10 години, разкри Лазаров, но не скри надеждите си, че това ще бъде надхвърлено многократно.

140 км/ч е максимално разрешената скорост и до морето вече ще се стига за около 3 ч., имайки предвид разстоянието от 360 км, каза шефът на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
7
 
! Отговори
zvero3 преди 10 години
ИСКАМЕ СИ МАГИСТРАЛА ХЕМУС СЪЩО!!!!и в превод за правителството, че то български неразбира:Ayrıca bizim Hemus karayolu istiyorum !!!!
41
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям с две ръце протестите и това, че правителството трябва да си ходи. Но съм категорично против връщането та престъпното управление на ГЕРБ.От тук и извода, против съм Сугарев,Михайлов,Мутафчиев.Ако са чисти , дясно мислещи и бих им повярвал ако категорично признаят, че управлението на ГЕРБ бе най- неграмотното,престъпно спрямо хората, угаждащо само на себе си и правещо пиар за сметка на българския народ. Но няма да го направят, защото бяха *** на ББ.Протестиращите да се разграничат.
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този участък е над 100 километра. Там заради неравностите и кратерите (и каруците) с повече от 80км/час не може да се кара. Де факто отново няма магистрала. Но радвайте се мишки. БУахахха!!
39
7
 
6
 
! Отговори
strephen преди 10 години
И ДА МИ СЛАГАТЕ МИНУСИ ЗА КОМЕНТАР И 37 И ДА НЕ МИ СЛАГАТЕ ТОВА СА ФАКТИТЕ! Т.НАР СОЦИАЛНА ПАРТИЯ МОЖЕ САМО Д АКРАДЕ ОТ ВЦ, АЕЦ ИЛИ НЯКОЯ ДРУГА КИРИЙКА! ДА ДАДЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА НА *** ЗА ДА ГИ КРОТНЕ МАЛКО, ДА ВДИГНЕ ПЕНСИИТЕ С 40-5О- ЛВ ОБЩО ЗА ГОДИНА А ПОСЛЕ УДАРНО ДА ОПУКА НЯКОЛКО МИЛИАРДА! ЩЯХМЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАГИСТРАЛА В СЛЕДВАЩИЯТ ВЕК, АКО НЯМАШЕ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК И АКО ЕС НЕ ДАДЕ ПАРИ ЗА НЕЙНОТО ЗАВЪРШВАНЕ! СЛЕД 40 ГОДИНИ ИЗТОЧНА И ЗАПАДНА БГ СА ЕДНО! ЕГАТИ ПРОГРЕСА!!!!
38
5
 
2
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Нали уж горивото ви било скъпо. Ако наистина ви е скъпо, тогава нямаше да ви интересува дали има магистрала.
37
1
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 10 години
Колкото и да се правиш на интересен, пак си оставаш ***.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако съдиме по тези форуми..България има бъдеще..останаха малко *** които испадат в екстаз от20км. нов път или боядисано кметство..истъквайки го като недостижими върхове за останалите ..хората правят по18 км. На денонощие магистрала..преди година направиха рекорд от около 30км. За 24 часа..чететее..имате компове..ходете на вън и вижте хората какво правят мислете..и тогава пишете
35
2
 
14
 
! Отговори
дъъ преди 10 години
Eх, не мога да повярвам. Най-после. Какви мъки, какви строителни епопеи баха. И какви успехи постигна народът ни с построяването на тази магистрала. Цели 360 км. А ония изистаналите в Мароко например имат-нямат само 2 500 км магистралки. И строят още. И за какво са им да ги пита човек. Ама някой ден ние ще ги стигнем, и ще видят те.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахах смешници, съвсем нова магистрала трябва за този участък, така че отново поне 2-3 години ще отнеме ремонта и през това време ще пътувате през селата зад тировете и ще си мълчите като мишки, защото сте българиураааа Боко, урааа Дога, урааа Атака... ХАХАХАХ смешен народ
33
0
 
1
 
! Отговори
cartman преди 10 години
До bgsoldierДа, а на фона на това Бойко давата се къса. Дава увеличение на тока, дава намаление на заплатите, дава много неща ама само на неговите хора а те му връщат повечето от тях под масата.
32
5
 
2
 
! Отговори
Комунист 1 преди 10 години
До Епик 2А защо смяташ, че Не-комунистите могат? Дай поне три примера от новато ни Не-комунистическа история?! Ако може конкретно - с имена и факти?
31
6
 
7
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Анонимен коментар 33: ОЧЕВИДНО ТИ СИ ЗЛЕ АРКАДАШ! 1. ОТСЕЧКАТА БУРГАС КАРНОБАТ Е ЗАПОЧНАТА ЗА СТРОЕЖ В КРАЯ НА 80-ТЕ ГОДИНИ И ГОДИНИ НАРЕД, НАД 12, СТОЕШЕ НА ЧАКЪЛ! ТАМ СЕ ПРОВЕЖДАХА НЕЛЕГАЛНО ГОНКИ НА МЕСТНИТЕ ***! ОТСЕЧКАТА ОРИЗОВО ЧИРПАН СТ. ЗАГОРА Я ОТКРИ ГЕЙЗЕРА СЛЕД КАТО СЕ НАДИГНА НЕВЕРОЯТНО ОБЩЕСТВЕНО НЕДОВОЛСТВО! ЕДНА ГОДИНА, ЛЯТОТО В ОТСЕЧКАТА ОТ СТ. ЗАГОРА ДО ПЕТОЛЪЧКАТА ПО СТАРИЯ ПЪТ НА ВСЕКИ 500 М. ИМАШЕ КАТАСТРОФА, ИЛИ КОЛА ОБВИТА В ПАРА ОТ СПУКАН РАДИАТОР! ЧЕТИ ДОБРЕ!!!
30
2
 
11
 
! Отговори
24г.,няма бай Тошо преди 10 години
Oт тунела--Ихтиман ,до Пазарджик ,.....ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТРАГИЧНО----голямо ПОДСКАЧАНЕ ,ДАЖЕ И СЪС 30 км да караш !
29
9
 
23
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
Добре, че Тато успя да изгради най-сложните участъци след София, и по Хемус и по Тракия, та сега да се бият в гърдите, че направили нещо. То естествено, че по равно поле лесно се строи...
28
6
 
11
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
31, прав си :D, но бсп не могат да се намажат и на малкия пръст на ГЕРБ и това взе да става ясно още от първите им 20 дни. То че ще се краде е пределно ясно-само че червените не дават нищо в замяна освен прах в очите на бесни пенсионерки и заблудени хорица на средна възраст - пример: до 5 на сто намаление на тока - вие знаете ли колко е това за 15-16 лева, която една пенсионерка прави на месец и то през лятото-това няма да го усети никой, а парите за 1вокласниците - са при *** гарантирано.
27
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много сте зле. Прочетете малко кое кога е строено. Защото ако тройната коалиция не беше построила участъците Оризово-Стара загора и Карнобат-Бургас, сега щеше да има магистрала ама друг път. Същото е и с Люлин и Дунав мост2 и зала Арена армеец на която Бойко оряза пистата за лека атлетика и уж спести едни пари ама май ги прибраха някъде. Стига се делихте на комунисти, сини, жълти и т.н. Трябва да си гледаме интересите, и да ги караме да работят. А не да боготворим някого и то за нищо.
26
2
 
12
 
! Отговори
Валяк Бахчиева преди 10 години
Няма по-голяма далавера за криминал-политиците от строителството. Тия три нещастни магистралки, дето ги построиха за 50 години струват колкото да се направи магистрала около екватора. И сега почва допълнителното цицане, почва ремонтирането, което засмуква повече пари и от строителството. Сега като ремонтират Тракия до Пазарджик ще трябва да ремонтират и 2/3 ти от Хемус, щото и тя е като планинска пътека, после се връщат на Тракия и така безкраен ремонт.
25
6
 
13
 
! Отговори
HITLER преди 10 години
OSTAVKA-OSTAVKA-OSTAVKA-OSTAVKA
24
3
 
9
 
! Отговори
попа преди 10 години
Дано откритата от комунистите, турците и партия "юруш" магистрала не се окаже здрава като отсечката след Шереметя посока Варна, която герберастите всяка година я преасвалтират с 2 сантиметра асфалт и все си е в окаяно състояние. Накратко - и тия комунисти, като ония неокомунисти и деца на агенти на ДС.
23
6
 
14
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
13, никой не казва, че Бойко и правителството едва ли не са ляли асфалта по Тракия, факт е обаче, че доста проекти, още от преди 89 - бяха хванати и доразвити по негово време - ето ти магистрала,ето ти и метро. Нещо, което преди 4 год. не беше пипано, от тези днешните, при все, че бъканото с пари ЕС напира да дава БГ. Еврофондовете са важно, но важно е и кой ги управлява. През тези 4 години наистина много се построи и го казвам съвсем спокойно, тъй като ми се налага да пътувам много из България!