Премиерски благодарности за днешния вот от Facebook

Борисов видя акт на стабилност, а не подкрепа за ГЕРБ
Обновена: 25 фев 2015 21:32 | 25 фев 2015 18:40, Александър Попов
292
Премиерски благодарности за днешния вот от Facebook
Снимка: Булфото, архив

След като днес не присъства в Народното събрание по време на гласуването на договора на правителството за дилърство с четири банки за взимането на заем в размер на 8 милиарда евро до 2017 година, Бойко Борисов изрази своята благодарност в социалната мрежа Facebook.

"Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата. С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг. В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита.

Още по темата

След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв. Но аз вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно", написа Борисов.

По рано днес парламентът прие окончателно ратификацията. На второ четене тя беше подкрепена от 159 депутати от ГЕРБ, РБ, ДПС и АБВ, „против“ гласуваха 48 от БСП и „Атака“, а 11 от ПФ „се въздържаха“.

Основният мотив на правителство да иска нов дълг е нуждата от погасяването на стари задължения.

БСП пък призова президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху приетата от парламента ратификация.

"Имате основание да наложете вето върху този срамен и позорен заем. Направете го, защото в него няма икономически растеж и яснота. Ако не го направите, ще се обърнем към КС“, предупреди Мая Манолова.

"Първо ще се опитаме да ангажираме президента да спазва конституцията и да наложи вето, а след това ще стигнем и до КС, разбира се, при условие че има народни представители, които се противопоставят на това противоконституционно приемане на закона за ратификация", каза пък лидерът на БСП Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На *** народ така му се пада :) Тоя ще го запишат в историята,като герой отървал света от едно гнусно племе :)
145
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво само ми лаете и пишете стихове .айде пред парламента да го палиме...
144
13
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Към Анонимния /208/"Мишокът" от Банкя е по-голям от всичките БКП-та, взети заедно!Откакто е в политиката, нито едно от БКП-тата не е печелило избори.Той е орисаният да излекува България от комунизъм!
143
0
 
2
 
! Отговори
760 преди 9 години
До Billy Ray И зад граница пак боли.
142
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха мишокът от Банкя се скрил във фейса и там чакал да види какво ще стане с вота! Смех!!!
141
2
 
6
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Наистина малък Тошко вече трябва истински да си поиска държавата. Цирка ще придобие завършен вид.
140
0
 
10
 
! Отговори
zz преди 9 години
A SRETANE, SRETANE !!!
139
0
 
4
 
! Отговори
Замунда банана бенд преди 9 години
Съм много убаф ...
138
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо да ходи Боко в парламента?Той неговата работа си е свършил.Купил е когото трябва с парите от бъдещия заем,който ние ще плащаме.Но защо да му се сърдим на него.Виновен е простия народ,който отново го избра и не без помощта на някои продажни журналисти,които ни го натрапваха ежедневно и го възхваляваха къде явно,къде по-дискретно.А днес оправдаха Цецо крадецо.Като капак на всичко и продажната ни съдебна система си свърши работата като се из.... а на метеното.
137
0
 
8
 
! Отговори
до 171 преди 9 години
АРХИТЕКТА НА БЪЛГАРИЯ Е АХМЕД ДОГАН.АРХИТЕКТ В МАСОНСТВОТО ЗНАЧИ ПОСВЕТЕН ,ТОВА З НАЧИ ДА ГРАДИ КАТО ЗИДАР ЕДНО ОБЩЕСТВО.ИСТИНСКИЯ ПОСВЕТЕН ВОДИ ЕДНО ОБЩЕСТВО КЪМ СВЕТЛИНАТА А СВЕТЛИНАТА ТОВА Е ОБРАЗОВАНИЕТО,КУЛТУРА ИКОНОМИКА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА ЗАВИСИ ОТ НЕЙНИТЕ ПОСВЕТЕНИ УМОВЕ.СЕГА СИ НАПРАВЕТЕ ПРЕЦЕНКА КОЛКО Е ПОСВЕТЕН ДОГАН ,БОРИСОВ И Т.Н.
136
0
 
5
 
! Отговори
az преди 9 години
Galko za nas.i da gi pluete ne im puka.te veche sa si razpredelili parite.apatiata na balgarina dade parite v racete na vsichki prodagnici.no Bog zabava,no ne zabrava.te posegnaha na hlaba na decata ni..no i te imat deca.koito see buri gane uragan...
135
1
 
1
 
! Отговори
alkaida преди 9 години
vsichki v balgaria ste matvi skoro nashte kamikadzeta shte vzrivat ciala balgaria zashtoto gerb podkrepiat usa i evropa a te ni izbivat.usa i evropa sa sreshtu isliamska darjava i ni izbivat no sega zaradi gerb i vashia borisov koito e s amerika i evropa shte vi izbivame s kamikadzeta i shte vzrivime ciala balgaria martvi ste.
134
0
 
11
 
! Отговори
До до180 преди 9 години
Ха, а ти как мислиш, дали всичко за което говориш момчето от Банкя може сам да организира.Не, не може сам! прави го с благословията на своите господари!А поставянето на България в неплатежоспособност ще даде възможност на гиганти като Exxon да ни приватизират безплатно!Всъщност сега е време разделно, но дали и как ще го преживеем е друг въпрос! :-))
133
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ЕС и САЩ ще си мълчат те затова са сложили техен човек ,да може да им пълни банките да им контролира наркотрафика и проституцията дадържи будните умове далече и да не им се дава гласност и така да се опростачва младежта.Няма досега в тези български земи министър-председател да се е държал,като явен престъпник,като явен наглец,който с поведението си и изказванията си парадира за световен лидер от голяма величина,само че делата му се разминават с претенциите които има.
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
доган пак ша го спъне
131
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов видя акт на стабилност. Стабилност в малоумието. Борисов е предател на наврда
130
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 181 отговор на снимката -МАГАРЕ
129
1
 
14
 
! Отговори
До 180 преди 9 години
А ти от мутрите ли си, които ще лапат комисионните? За Б-я нито Европа, нито друг ще се загрижи, защото начело на държавата е плазмодий с криминално минало, заради което чуждите му господари го държат в зависимост и той казва Да на всички чужди интереси, защото ще лъснат по медиите грамите на амер. посланици за неговите търговии с наркотици, пране на престъпни пари в банката на Цветелина, СИК, Пашата и Маджо, рекетът и бухалките.Той да не е Орбан или някой достоен мъж, който не продава държавата
128
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЛЕДАЙ КОЛКО Е ДОВОЛЕН БАЦЕ
127
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Борисов не осъзнава ли факта,че неговото управление ще влезе в историята,като мътното средновековие.В управлението му няма нищо смислено и развиващо се.Неговото управление наподобява вековете,когато покварата е на почит,лъжата е верую на всеки тъмен субект решил да забогатее в мътни времена.Пороците са на мода и всеки е аплодиран ако потърси най-красивите слова да изрази недъзите на обществото и по този начин да обори моралните устои.Този човек ни е пратен да осъзнаем нищетата и да тръгнем в пра