Премиерски благодарности за днешния вот от Facebook

Борисов видя акт на стабилност, а не подкрепа за ГЕРБ
Обновена: 25 фев 2015 21:32 | 25 фев 2015 18:40, Александър Попов
292
Премиерски благодарности за днешния вот от Facebook
Снимка: Булфото, архив

След като днес не присъства в Народното събрание по време на гласуването на договора на правителството за дилърство с четири банки за взимането на заем в размер на 8 милиарда евро до 2017 година, Бойко Борисов изрази своята благодарност в социалната мрежа Facebook.

"Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата. С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг. В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита.

Още по темата

След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв. Но аз вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно", написа Борисов.

По рано днес парламентът прие окончателно ратификацията. На второ четене тя беше подкрепена от 159 депутати от ГЕРБ, РБ, ДПС и АБВ, „против“ гласуваха 48 от БСП и „Атака“, а 11 от ПФ „се въздържаха“.

Основният мотив на правителство да иска нов дълг е нуждата от погасяването на стари задължения.

БСП пък призова президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху приетата от парламента ратификация.

"Имате основание да наложете вето върху този срамен и позорен заем. Направете го, защото в него няма икономически растеж и яснота. Ако не го направите, ще се обърнем към КС“, предупреди Мая Манолова.

"Първо ще се опитаме да ангажираме президента да спазва конституцията и да наложи вето, а след това ще стигнем и до КС, разбира се, при условие че има народни представители, които се противопоставят на това противоконституционно приемане на закона за ратификация", каза пък лидерът на БСП Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,затова избяга Шамара да не гледа повече самодоволни усмивки на разБойковци!Ние ще си теглим 16милиарда,ще си рефинансираме, и каквото ни остане ще си оправим икономиката,елементарно! После след 2-3години пак ще си вземем 32млиарда,ще си рефинансираме,ще си оправим икономиката и сме си ОК! идеално
105
0
 
26
 
! Отговори
МУТРА ЛИЦЕМЕР преди 9 години
БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ЕДИН ДОБРЕ ОБРАН БОСТАН. СЕГА НЯКОЙ ДА СЛЕДИ КОЙ ЩЕ КУПИ СОБСТВЕНОСТТА НА КТБ. ТАМ ЩЕ ОТИДАТ ЕДНА ЧАСТ ОТ ЗАЕМА. ДРУГАТА ЧАСТ ЩЕ ОТИДЕ ЗА КОТАРАЦИТЕ ДОКАРАЛИ БОКО НА ВЛАСТ, ЗА СПОНСОРИТЕ НА ОНИЯ УМНИ И КРАСИВИ ПРОТЕСТИРАЩИ,КОИТО 300 ДНИ ВРЕЩЯХА СРЕЩУ ЗАЕМА ОТ 1 МЛРД НА ОРЕШАРСКИ И ПЕЕВСКИ ДЕБЕЛАКА,КОЙТО ДНЕС ПОДКРЕПИ КРЕДИТА СРЕЩУ ОЩЕ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ "ЛАФКИ"И Т.Н И Т.Н. НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ГАРАНТИРА,ЧЕ ДОГОДИНА НЯМА ДА СЕ ТЕГЛИ НОВ ЗАЕМ.ЛАКОМИЯТА НА ГЕРБ,ДПС,АБВ,РФ, БДЦ КРАЙ НЯМА.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До това не е новинаДа добавят и : ЗАБРАНА на ЧУЖДЕСТРАННО ФИНАНСИРАНЕ на НПОта ("не правителствени организации")
103
14
 
4
 
! Отговори
Ужас ,ха,ха,хаааа преди 9 години
Какви ЗАЕМИ ще тегли сега "национал-социалистическата формация"---АТАКА И БСП, КАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ...???Не останаха пари за комунистите , бе Бойче ...що си толкова гаден??!!Виде ли ги как реваха от ужас ...пред НС?
102
2
 
5
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
все пак това са някакви си 8 милиарда евро А НЕ ЗЛАТНИ ЛЕВА
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И са що скачоци майдански - ко стана, който скача и който не скача ПЛАЩА.Хе да бяхте казали на Ореха да ви глоби по 5 хилки, поне избори щяхме да икономисаме.
100
3
 
24
 
! Отговори
Целувка= 16 милиарда преди 9 години
Георги Кадиев: "Днес видях целувката на Борисов и Местан. Струва 16 000 000 000 лева."
99
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ Е Българския Потрошенко, след време ще поиска и живота Ви.
98
1
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
С лошо ще го запомните БОРИСОВОТО време!
97
1
 
6
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
8 милиарда се изяват 8 милиарда се изпиват само спомена остава
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Що,щоA KOI DRUG HODI NA PROTESTI ZA 10 LV.--SAMO NAI-BEDNITE.
95
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
маааазна Тиква.зароби ни за поне 30 год напред.
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Само ГЕРБ !!!Ако Не намазваш от тия кървави пари, просто се застреляй бъдеще намаш Зомби.
93
2
 
14
 
! Отговори
А 5,3 млрд. за какво преди 9 години
Изказване на Борисов за 1 млрд лв заем на Орешарски, който се взема, за да се плати дълг, направен от Герб:Вие тръгнахте по най-лесния начин-вземате кредит от 1 милиард лв.Отиваме на гръцки сценарий. Орешарски, ти ще фалираш България. България ще влезе в свръхдефицит, чака ни фалит. А днес, след като Герб вече направи 4,5 млрд. заем през декември, същият Борисов взема нови заеми от 16 млрд, от които 5,3 млрд. се вземат незнайно с каква цел, защото НЕ са за връщане на дълг, нито за дефицит.
92
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тервел"29.03.2014 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако вземе заем от 3 милиарда лева"18.02.2015 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако не вземе заем от 16 милиарда лева"Този коментар най-точно, кратко и ясно описва абсурдната ситуация в момента. Всякакъв друг коментар е излишен.
91
9
 
3
 
! Отговори
Що,що преди 9 години
що се притеснявате бе хора. Я вижте колко народ имаше на протеста днес. Все интелигентни, образовани има-нема около 70-80, па и се виждаха и около 90 годишни. Електората на Мая. Как беше ги повела само и беше готова за битка и война с Бойко. Е, този електорат ще живее още поне 100 годин и ще оправи държавата, А Мая байрактарката, ще продължава да ги води. Смешници!
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** си е тъпо, вари го, печи го, с валяк го мачкай пак тъпо кратунче.Честито на всички имате да давате по 5 хилки на глава - от пеленаче до белобрад старец.
89
30
 
4
 
! Отговори
Само ГЕРБ !!! преди 9 години
Ще гласувам пак за ГЕРБ, за да не се върнат ДПС, БСП и Атака на власт.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готина снимка, много се връзва с темата на статията :D
87
0
 
8
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.Управляващтата вихрушка за 4 години станаха милионери а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз от 2 години съм безработен по вина на държавата а вчера ми отказаха и социална парична помощт като безработен.Освен да ям през зимата сняг а през лятото да паса трева друг изход няма.Джихадисти взривете ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО тази корумпирана мафиотска милионерска ***-ОСТАВКА ОС