Нинова скочи на кабинета: Колко пари са отпуснати за медсестрите?

Соцлидерката обвини Борисов, че лъже сестрите
63
Нинова скочи на кабинета: Колко пари са отпуснати за медсестрите?
Снимка: БТА

Спор колко пари са отпуснати за скок на заплатите на протестиращите медицински сестри в парламента.

Червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов и здравния министър в лъжа, а Кирил Ананиев й отговори, че обещаните от кабинета средства са дадени на болниците и повечето от тях са отишли за увеличение на възнагражденията на персонала.

Според Нинова обаче твърденията на министъра, че всички са доволни от тази крачка и няма напрежение не отговоря на истината.

Още по темата

"Има постановление на МС от 10 април 2019 г., в което е решено 50 милиона лева да бъдат отпуснати от бюджета на МЗ, а не на НЗОК, има обаче и второ постановление от 9 май и там парите стават 6 милиона", посочи тя.

Соцлидерката обвини Борисов, че поне 7 пъти по различни поводи той е казал, че кабинетът е дал 50 милиона лева за болниците, знаейки че всъщност правителството е дало 6 милиона.

"На 12 септември Борисов казва - ние сме ги превели тези пари и ще питам Ананиев къде са тези пари, Кирил Ананиев пък се оправда с НЗОК, свидетели сме на поредица от лъжи от премиер през министър и накрая се вижда какво се случва", скочи тя.

Нинова задочно попита премиера защо е излъгал медицинските сестри.

"Този път няма как да се скриете зад някой главанак, който Ви организира преврат, защото Вие сме премиер и отговорността е Ваша", обърна се тя към Борисов.

Червената шефка обвини мнозинството, че отказва да разгледа внесения от БСП и поискан от медицинските сестри закон за съсловните организации.

Освен това левицата няколко пъти предлага болниците да не са търговски дружества, също искане на медсестрите, което така и не видя бял свят.

Кирил Ананиев обаче отсече, че премиерът не е излъгал никого, нито пък той го е направил.

"86 милиона лева бяха осигурени за системата като преобладаващата част от тях отидоха за заплати. С отчета за септември ще видим реалните цифри, защото счетоводството се прави на три месеца", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Хайдутин преди 4 години
Да се освободим от герберското робство! Минаха 14 години време е!
52
2
 
2
 
! Отговори
мръсната Таня преди 4 години
Карай бе, нали ще си имаме самолети...
51
2
 
6
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
50
2
 
7
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Соца е едно недоносче- и веднага другаря Си Дзин Пин растреля няколко хиляди крадливи милиардери !!!
49
1
 
3
 
! Отговори
реклама преди 4 години
търсете краварката в долния ляв ъгъл!
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 50Купила го е с боновите книжки/хартишки на жанвиденовата масова приватизация. Същите, които през гладната зима на 96/97 масово ги изкупуваха срещу 500 лева, зелената банкнота и с нея можеше да се купи САМО ЕДИН ХЛЯБ! "Реалната" стойност на тези книжки/хартишки беше 25 хил. лева, равняващи се на 7-8 долара тогава. Отпечатаха ги, за да могат да си изкупят после каквото си искат.
47
6
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС КЪМ ТИКВАТА преди 4 години
Как един млад селянин, станал пожарникар както и баща му шеф на Пожарната, ст. лейтенант син на полковник от МВР напусна МВР заради желанието му да си остане комунист стана ТАРТОР в СИК, създаде ГРУПИОВКА за охрана/рекет. Произведаше нелегални цигари, назначен ОТ КОГО за шеф на ГЕРБ стана собственик на Вила в Испания и 4 МЛРД в акции според Панамските досиета
46
5
 
7
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
kornelia ne moje li da chete finansovite otcheti na tamaniev? nali e uchila latinski i drevnovulgarski umreli ezici v drevnata starovulgarska gymnasia?
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bkp boiko godini partiiez jivkovist ne se li sasramva ot protestite na maiki sestri doktori pendioneri koito nkamat osven sa hlab lekarstva goranov karaka4anov borisov mn debeli ne e sdravoslovno boiko zeluva6 rakata na neofit i dr krasti6 se a ne se strahuvasch ot boga sramota e s 300 lv ne moje da se jivee
43
4
 
5
 
! Отговори
3 преди 4 години
До Анонимен-39,червена е любимата ти тиква.
42
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-39,като чета коментара ти,имам чуството,че ти не си в бройката от милиони,които ходят на почивка,а си един ***,гербер -комунист
41
2
 
6
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Тая пак прави така,че да ни срами! Пфу! Тя на всяко " гъпне мерудия " слага :))) Дейна другарка,брей! Толкова безидейно дейна,че вече ни писна от нея ! Ние,партийните члено ве,де,я разбрахме "колко пари чини" и вече не стоим зад нея - който иска да слуша просто тиите й и да скандира за нея - я,червени тролчета бол!
40
2
 
10
 
! Отговори
койнескачаечервен преди 4 години
Другарката Нинова не може да скочи, доста е натежала.Скачаше, когИ беше млада - 27-28 годишна и приватизираше.Минаха години, "осъзна се", охрани се и сега скачането не ѝ се получава.
39
3
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Гробищните призраци заминаха заедно с ,,недоносчето" другарю!!! СДС е не само партия а начин на мислене и поведение ,различен от вашите чугунени глави,в които витаят само пушки,пищови ,революции,саботажи и тероризъм.Вижте си ,,другарката" винаги потна мазна и яростна ,как громи ,,класовият враг".....Каза го лидера ви го каза,,СоциализЪма е едно недоносче,едно недоразвито общество.Всичко за което ви лъгахме ,все едно църния Петър ви го е казал"-Тодор Живков.От това по ясно признание няма,призрако
38
3
 
11
 
! Отговори
Няма връщанедругарке преди 4 години
Тази от много скачане ,накрая ще си счупи главата! То не беше ярост,интриги,лъжи,популизъм,саботажи,насъскване и какво....пак ще загуби.Като Ленчето гдето скача ,репчи се и какво? Някой да е чул нещо за нея??? Това е на комуниста целта,с баламосване да се докопа до власта.А после ? Колко пъти докараха България до банкрут,купони,хиперинфлация,тотален обир от външнотърговските им фирми и все друг им е виновен а не недоносчето",.Социализмът се проваля когато свършват парите...на другите"-М.Татчър
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю червен ***, след като не е важно миналото , а настоящето какво ни занимаваш как си ходил на море и как си ял *** кебабчета и други подобни тъпотии. Сега над милион работещи умни и образовани хора ходят всяка година на почивка където си пожелаят, защото имат пари. Ти си ходил на море и си си носел ракия и картофи в някоя вмирисана квартира. ***.
36
6
 
5
 
! Отговори
Я СДС то се обади преди 4 години
А бе да не са ни полазили гробищни призраци
35
7
 
7
 
! Отговори
НА АХМЕД ТЕЦА преди 4 години
дето ТИКВАТА му подари нещо пропускаш да пишеш. Само се питам защо. Не ще да е само за генералските пагони подарени от другарчето Ахмед. По верно ми се струва ДАНЪК мълчание и да не бутат кабинета. ТЕЦ ВАРНА е студен резерев. Т.е. не работи и не се очаква да работи, купен за има няма 30 млн, а всяка година НЕК пуска на АХМЕД в джоба 10-15 млн. За какво бе КАЛЕКО АЛЕКО, нали всичко знаеш...Кажи
34
5
 
11
 
! Отговори
СДС преди 4 години
Хора пазете се-червени вампири искат да ви върнат 100 години назад в ерата на болшевизма.