Нинова скочи на кабинета: Колко пари са отпуснати за медсестрите?

Соцлидерката обвини Борисов, че лъже сестрите
63
Нинова скочи на кабинета: Колко пари са отпуснати за медсестрите?
Снимка: БТА

Спор колко пари са отпуснати за скок на заплатите на протестиращите медицински сестри в парламента.

Червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов и здравния министър в лъжа, а Кирил Ананиев й отговори, че обещаните от кабинета средства са дадени на болниците и повечето от тях са отишли за увеличение на възнагражденията на персонала.

Според Нинова обаче твърденията на министъра, че всички са доволни от тази крачка и няма напрежение не отговоря на истината.

Още по темата

"Има постановление на МС от 10 април 2019 г., в което е решено 50 милиона лева да бъдат отпуснати от бюджета на МЗ, а не на НЗОК, има обаче и второ постановление от 9 май и там парите стават 6 милиона", посочи тя.

Соцлидерката обвини Борисов, че поне 7 пъти по различни поводи той е казал, че кабинетът е дал 50 милиона лева за болниците, знаейки че всъщност правителството е дало 6 милиона.

"На 12 септември Борисов казва - ние сме ги превели тези пари и ще питам Ананиев къде са тези пари, Кирил Ананиев пък се оправда с НЗОК, свидетели сме на поредица от лъжи от премиер през министър и накрая се вижда какво се случва", скочи тя.

Нинова задочно попита премиера защо е излъгал медицинските сестри.

"Този път няма как да се скриете зад някой главанак, който Ви организира преврат, защото Вие сме премиер и отговорността е Ваша", обърна се тя към Борисов.

Червената шефка обвини мнозинството, че отказва да разгледа внесения от БСП и поискан от медицинските сестри закон за съсловните организации.

Освен това левицата няколко пъти предлага болниците да не са търговски дружества, също искане на медсестрите, което така и не видя бял свят.

Кирил Ананиев обаче отсече, че премиерът не е излъгал никого, нито пък той го е направил.

"86 милиона лева бяха осигурени за системата като преобладаващата част от тях отидоха за заплати. С отчета за септември ще видим реалните цифри, защото счетоводството се прави на три месеца", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И се пак КЪДЕ СА ПАРИТЕ, щом не са при медиците? От април досега ББ ги раздава от джипката, но на други места и други хора!
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бау 1Защо "пак ли" - *** и Грипен Ветото са на всеки километър, важен е тригодишният им бойкот и гръмкият рев: "Парламентът не работи", за да могат после да рИвЪт, че те "побеждават" и настояват за преждевременни парламентарни избори и по-гиздав, комуноиден Парламент, който белким проработи.Е, чалга-избирателите им трольовци ще ги въздигнат най-после - следва поредният, ПЕТИ фалит на държавата и раздаване на калпак на всичко, овардено от алчната им паст дотук и люти вопли срещу ГРОП.
11
13
 
9
 
! Отговори
до Сестра преди 4 години
С такива неграмотни сестри като тебе какви пари бе алоооу?Тя и медицината ви е такава!Отивай да копаш !
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E , само с питане няма да спечелиш и служебна победа,а и с тактически натиск да печелиш предимство е демонстративна наглост .Фрапиращите ниски заплати и социално неравенство не е от вчера !
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактите ги има в сайта на министерски съвет.Правителството отпуска 50 милиона и шумно го афишира в медиите, но малко след това прави поправка на решението и намалява сумата на 6 мил, но за тази поправка се милчи стоически.
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова скочи е малко пресилено!.Просто симулиране на живот!Ако бяха сериозна опозиция досега да бяха свалили герберазите...ама не щат!Така е по удобно на топло в уютните местенца с големи заплати,далавери и привилегии!Даже и на Нинова и е ясно че таз съсипана държава е невъзможно някога да се оправи който и да я управлява вече!Всички са в един отбор да доят овцете до последно и квото стане понататък!
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
слаби са протестите за това ги няма парите а са и малко като численост , що я няма същата гаргара с учители или полицаи
6
3
 
15
 
! Отговори
Народна преди 4 години
АНАНИЕВ СЪВСЕМ СЕ ОПЛЕТЕ В ЛЪЖИ НЯМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ ВЪВ 2РА МБАЛ СОФИЯ
5
5
 
18
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
Като ги е дал парите за заплати на сестрите каде са получавам все още 670 лв в интензивно кардиологично отд 2ра мбал София
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разхубавила се е
3
4
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Царят дава -пъдарят НЕ! Царят е абсолютно заблуден какво става в Туземландия -докато обикаля и оправя проблемите в другите Царства !!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ананиев си каза, че на са 50. На следващото заседание решили да са 6 .
1
1
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
пак ли ...