Нинова скочи на кабинета: Колко пари са отпуснати за медсестрите?

Соцлидерката обвини Борисов, че лъже сестрите
63
Нинова скочи на кабинета: Колко пари са отпуснати за медсестрите?
Снимка: БТА

Спор колко пари са отпуснати за скок на заплатите на протестиращите медицински сестри в парламента.

Червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов и здравния министър в лъжа, а Кирил Ананиев й отговори, че обещаните от кабинета средства са дадени на болниците и повечето от тях са отишли за увеличение на възнагражденията на персонала.

Според Нинова обаче твърденията на министъра, че всички са доволни от тази крачка и няма напрежение не отговоря на истината.

Още по темата

"Има постановление на МС от 10 април 2019 г., в което е решено 50 милиона лева да бъдат отпуснати от бюджета на МЗ, а не на НЗОК, има обаче и второ постановление от 9 май и там парите стават 6 милиона", посочи тя.

Соцлидерката обвини Борисов, че поне 7 пъти по различни поводи той е казал, че кабинетът е дал 50 милиона лева за болниците, знаейки че всъщност правителството е дало 6 милиона.

"На 12 септември Борисов казва - ние сме ги превели тези пари и ще питам Ананиев къде са тези пари, Кирил Ананиев пък се оправда с НЗОК, свидетели сме на поредица от лъжи от премиер през министър и накрая се вижда какво се случва", скочи тя.

Нинова задочно попита премиера защо е излъгал медицинските сестри.

"Този път няма как да се скриете зад някой главанак, който Ви организира преврат, защото Вие сме премиер и отговорността е Ваша", обърна се тя към Борисов.

Червената шефка обвини мнозинството, че отказва да разгледа внесения от БСП и поискан от медицинските сестри закон за съсловните организации.

Освен това левицата няколко пъти предлага болниците да не са търговски дружества, също искане на медсестрите, което така и не видя бял свят.

Кирил Ананиев обаче отсече, че премиерът не е излъгал никого, нито пък той го е направил.

"86 милиона лева бяха осигурени за системата като преобладаващата част от тях отидоха за заплати. С отчета за септември ще видим реалните цифри, защото счетоводството се прави на три месеца", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Опуснати са толкова колкото останаха непогребани в трапове, като Беленския и Цанков камък, от предишните Ви правителства ... толкова колкото можаха да останат след аферите на едни зам.министри с Международен панаир-Пловдив, Топлофикация и Булгартабак ... толкова колкото можаха да останат в хазната, след криминалната приватизация на предприятия, като Техноимпек, както и след като КТБ беше завлечена в офшорките на Вирдижините на едни другаре и товарищи ... !!!
32
4
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
А зет му можеше да отдели от печалбата на 120 000 тона свинско замразено от САЩ.
31
7
 
8
 
! Отговори
ТИЯ 50 МЛН преди 4 години
ТИКВАТА ги обеща на няколко места, където мина с джипката и се снима с "матряла". Обаче накрая ГОРАНОВ му каза, че с плащането на американците са прекалили и тряба да се пести и си ги прибра. Сега се прави на ни чул , ни видял, щял да пита Ананиев...
30
5
 
9
 
! Отговори
42 преди 4 години
Това са 30-тина милиона долара. По-малко от една пета от цената на излишните почти невъоръжени изтребители, които ББ купи с такъв апломб. На един от тях!Пушки вместо масло! Изтребители вместо медсестри! Комисиони в нашите джобове, вместо заплати в техните!
29
9
 
10
 
! Отговори
ЩОМ НИНОВА преди 4 години
му е камъче в обувката на ТИКВАТА, значи ще гласувам за нея. Всеки глас срещу ТИКВОДИКТАТУРАТА е ГЛАС за СВОБОДАТА
28
9
 
13
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА преди 4 години
не започва със СДСто, няма и да свърши с ГЕРБ. Но че този период ще бъде описван като 3 НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА на БЪЛГАРИЯ бъдете сигурни
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
???
26
6
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Тая другарка я поздравявам 100 пъти с песента - "И шат на паатката главата"!
25
9
 
11
 
! Отговори
ПРИ БКП то преди 4 години
ходих всяка година на море. Сега децата ми слугуват на чужденци на същите курорти. Какви 5 долара, ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ 90 г не беше при ВИДЕНОВ. Затова го и свалиха, че така наречената ПРИВАТИЗАЦИЯ да започне при полит-икономиста КОСТОФФ
24
5
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Червеното Беснилище пак кълне и проклина...
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При управлението на БСП пенсиите бяха 5 долара , а заплатите 10 долара. Това е достатъчно др. Нинова да се скриеш и да не се показваш. Ти с какво си по добра от Луканов, Виденов, Станишев и т.н.
22
2
 
9
 
! Отговори
CHUK преди 4 години
LUJATA PAK POCHNA DA NAPADA.DRUGO NE ZNAE.KLASICHESKA MASTIA
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Надебеляла е - "красавица" според нормите за красота на оялите се открай време ***.Венера Вилендорфска дьо Северозапада: "Ама съм дебела, ама съм убава..."Хеле пък умна - поредната интелектуална Джомолунгма, повела с оголена гръд добитъка към "Свободата води народа" (Йожен Дьоракроа, 1830 г.)
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....Но за неграмотно администриране на директори и неправилно финансиране на болниците по места , едва ли са разполага ли с пълни сведения .Пари има за заплати р но корупцията по места е повсеместна практика.
19
0
 
15
 
! Отговори
Учудена преди 4 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЛЕКАРИТЕ КАТО СА ИМ НИСКИ ЗАПЛАТИТЕ ПОИНТЕРЕСУВАИТЕ СЕ ЗАЩО ИМА ПРИЧИНА
18
5
 
14
 
! Отговори
АНАНИЕВ преди 4 години
излъга както излъга за апартамента за ГОРАНОВ. Да се дадат 50 целенасочено от МС за заплати на медицинските сестри или 50 млн от здравната каса не е едно и също. Здравната каса заяви, че не дава пари за заплати, а за дейности. Т.е преведено на разбираем език от тези 50 млн до сестрите ще стигнат 2-5 млн. И парадокса е , че по клиничните пътеки лекарите ще вземат поне 4 пъти повече от сестрите от тези пари. А те не протестират. Ще има пак стендове без нужда, надписване за фиктивен престой...
17
2
 
6
 
! Отговори
До. 11 преди 4 години
От такива *** като теб сме на тоя хал
16
6
 
18
 
! Отговори
МОЛЯ! преди 4 години
МАХНЕТЕ СНИМКАТА! ОЩЕ НЕ Е ХАЛУИН..
15
9
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Бойо Тиквата дава паре там, където те ще му донесат гласове за предизборната победа, останалите храни с обещания или трохи;))) Това е тайната на изборните успехи на ГЕРБ. Даваш парите там, дето ти носят победа. Останалото се храни със "Светлото Бъдеще". Трябва да се забрани за в бъдеще на всяка една управляваща партия да раздава пари 3 месеца преди предстоящи избори, защото това е законен начин да се купуват гласове и да се осигурява легален корпоративен вот!
14
6
 
9
 
! Отговори
Г-н ГОЛЯМА ЛЪЖА преди 4 години
кой не е излъгал. На всички УЖ дал, ама повечето вим е взел. Излъгал е и , че е господин. Не е. *** селялянин ял филии с мас.