Путин повози Ким Чен Ун в лимузината, която му подари

След това двамата се разходиха в парка
19 юни 2024 17:00, Нели Христова
230

Владимир Путин влезе в ролята на шофьор за Ким Чен Ун и го повози в чисто новия Aurus, който му подари по време на визитата си в Северна Корея.

На видеа, разпространени онлайн, се вижда как двамата се качват в лимузината и Путин отпрашва по улиците на Пхенян, демонстрирайки возилото, което самият той използва, за да се предвижва.

Това не е първият Aurus, който Ким Чен Ун получава. Когато посети Москва, той прояви интерес към лимузината на руския президент, като бе поканен да се качи на задната седалка, за да се повози. След това Путин му подари една от колите си, която беше натоварена на влака на севернокорейския лидер.

Смята се, че Ким Чен Ун е ентусиаст на автомобили и има колекция от луксозни чужди автомобили.

След като се повозиха на лимузината, Ким и Путин се отправиха на разходка в парка. 

Aurus е наричан руският Rolls-Royce. Той беше създаден, след като Путин възложи на страната да произведе своя собствена версия на луксозен автомобил, като първият му модел – Senat – се произвежда от 2018 г.

Путин използва Aurus Senat от 2018 г. като свой личен президентски автомобил, като колата е достъпна за обществеността от 2021 г.

Aurus е голям седан, който се предлага в три форми – стандартен Senat, Senat Long и Senat Limousine – последният прилича повече на Mercedes-Maybach Pullman с удължената си каросерия.

Според уебсайта на фирмата Senat Limousine е "първият луксозен автомобил от Русия" и представлява "възраждането на индустриалния, научен и технологичен потенциал на Русия". Той е напълно брониран, което не е изненадващо, като се има предвид, че Путин използва такъв. Машината има 4,4-литров туин-турбо хибриден V8 двигател, произвеждащ 590 к.с. и 649 lb ft въртящ момент. Двигателят е разработен от NAMI, но се твърди, че Porsche също е участвало в него.

Оттогава 2018 г. насам Aurus разшири гамата си, за да включи SUV Komendant, който стартира в Русия през 2023 г.

Aurus се зае да създава автомобили преди всичко за своите най-претенциозни местни клиенти, а именно самия Путин. Въпреки това винаги е сигнализирал за намерение да разшири продажбите си и извън Русия. Aurus Senat дори беше показан на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. – първото му показване в Европа след представянето му на автомобилното изложение в Москва година по-рано.

Първоначално Aurus възнамеряваше да изнася луксозния седан и за Близкия изток и Китай, но след инвазията на Русия в Украйна всички планове за разширяване бяха спрени. Затова Aurus се произвеждат в малки количества, като според съобщенията само 31 автомобила са продадени в Русия през 2022 г., което представлява 8% от общия пазар на луксозни автомобили в страната.

Не е ясно какво влияние оказва върху продажбите западните производители на автомобили, които се оттеглят от руския пазар след конфликта в Украйна.

Както и предишният подарък на Путин, и този Aurus нарушава санкциите на Запада, които забраняват износа на луксозни стоки за Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от Русия
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
0
 
! Отговори
До Грозотия преди 6 дни
"Само германците могат да правят коли, Путине - запомни го." - Кажи го на Мъск и на Китайците..., само гледай да не ти се смеят на "великият ум" който притежаваш.
191
1
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 6 дни
Бидонът с деменция от Белия дом не може дори самостоятелно да се качи на задната седалка в автомобила без да се нacepe, a другарят Путин шофира сам!!!
190
1
 
0
 
! Отговори
До Британски учЕн преди 1 седмица
Абе лимузината е Мерцедес, немско производство. Не прочете ли статията?
189
7
 
2
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 седмица
Тая кола със сигурност е китайско изпълнение, руснаците ме могат две дъски на кръст да сковат като хората камо ли луксозна лимузина - абсурд
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма ли кой да им сложи по една точка на челото, на тези двамцата?!
187
5
 
11
 
! Отговори
малиииии преди 1 седмица
две джуджета в кола ,,,, хахаха
186
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сякаш в БГ или Русия, няма хора, които мият чинии! Хахахах, глупава пропаганда, на която никой не обръща внимание!! Намерете друго, с което да отвратите българите , работещи на Запад! Това не работи!!
185
1
 
1
 
! Отговори
ЧМ преди 1 седмица
Митко Трендафилов беше за Варна голям играч, Стефан Дончев не чак толкова, биваше де но не и нищо особино!
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Моя син също е във футболна академия Спартак Варна, тренери му бяха Трендафилов и Дончев, много силни футболисти! И се връща вкъщи щастлив и патриотично настроен! Явно ги възпитават в патриотизъм! Пък аз не зная точно как да го направя,страх ме е да не изглеждам глупаво!
183
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държанките на мутрите карат по-хубави коли от тия
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 196 Точно!)))) Сценаристът 164 и 172 там ли пише? Чете ли цитатът му с номер 164?)))
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мани щом управниците им се радват на автомобил със сермо
180
3
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 1 седмица
Всичко по тая ,,руска" лимузина е вносни части , няма един руски болт , ХА-ХА !
179
3
 
4
 
! Отговори
До 192 преди 1 седмица
България никога не е произвеждала автомобили, кacкет. Сглобявали са се тук автомобили, но България никога не е имала собствена марка автомобили нито пък автомобилни инженери.
178
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера един приятел се върна от Русия, и там се возил на БАМ, и вика, че там нищо не работи. Северна Корея никога НЕ МОЖЕ да прекара 1 милион войници до Украйна по БАМ, защото релсите по целия участак са разбити и не финкционират.
177
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България вече не произвежда автомобили, защото при тези високи заплати в България вече не е рентабилнои да се произвеждат автомобили. За това българите се ориентират към миене на чинии и проституция в западна Европа.
176
3
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 седмица
Споко, НАТО ще изпрати 1 милиона войници в Северна Корея и ще свалят режима на диктатора Ким. Не забравяйте, че НАТО е страшна военна сила.
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 172 А по конкретно? Една от тези медии би ли посочил!? Казах ти да не си измисляш статии. Искам да видя от коя статия е твоят цитат. Дословно. Познати руснаци ще ми я пратят на фото веднага.
174
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми и НАТО ако се включи, тогава ядрените ракети ще полетят от всички страни и посоки по САЩ, както от Русия, така и от Северна Корея, а може и от Китай.
173
2
 
1
 
! Отговори
До 176 преди 1 седмица
Не ги произвежда, защото трудът в бг изобщо вече не е евтин! Мерцедес напуска Германия и се мести в Китай! Да си чел за това? И още имайки предвид желаещите да работят и мрънкането на работещите, никой сериозен инвеститор няма да вложи милиони тук!