Учебник промива мозъците на децата ни
Учебник промива мозъците на децата ни
Учебникът е известен вече на всички в България, но авторите все още не са осъдени за деянията си. Ето и коментари от интернет по случая:

"Абе един вид - това робство е било най-дългият фолклорен фестивал в историята!" и "Всички наши революционери и будители - терористи; Баташкото клане -организирано и изпълнено от селяни-завистници; Не е имало въстания, хайдушки дружини, кръвен данък, ангария. Имало е значи: сборове, банди от мародери, дарения за умиротворителите, доброволна помощ." Снимка: Милен Атанасов | 26 ное 2014 19:50
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
192
26539
48
25
Напиши коментар Коментари
65
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прочетох го, няма нищо промиващо - това са факти. в моят роден град може би всички църкви са строени по турско робство - около 15. едната е 35 метра дълга и 20 метра широка и се побират 2000 човека... промиващите неща ги търсете в американските телевизии и в либералния строй, който се налага от запада
64
6
 
4
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ преди 9 години
"Човек на Годината 2014" - Хората от Евромайдана в белокаменен Киев !youtube/watch?v=D8HqRH5cHPo
63
4
 
35
 
! Отговори
миро преди 9 години
след 100години левски ще е терорист.навсякъде лиглювци и дървени философи ни управляват и дават акъл.
62
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авторите дори не са гледали май някои от Българските филми за турското робство...камо ли да се прочели някоя книга.....100% съм сигурен че това е някоя 18г. ученичка дъщеря или някоя родствена на която са и дали някаква работа, за да си прави стажа и да и вървят паричките.
61
4
 
35
 
! Отговори
мишо преди 9 години
Много години сме били под робството на турците и те са успели да ни направят кротки, жалки и безропотни. И сега го правят техните пратеници -турските партии , като ни крадат и обиждат на българи.
60
0
 
6
 
! Отговори
Kerpeten Ali преди 9 години
Da be da, 500 godini sme vi se radvali...
59
2
 
8
 
! Отговори
Lan преди 9 години
"българка" от 33 е едно много тъжно явление, естественият стремеж на добрите хора към добро и към мир (и леко его, че видиш ли са по-добри от "кръвожадните" около тях) биват успешно яхани и с добра пропаганда и с доволно невежество, биват използвани. Точно по тази схема мина "омиротворяването" и "демократизирането" на редица страни в Близкия Изток, след "добрата война" там вече няма страни, има само разруха и смърт, а на едно "добро" място на света се обогатиха доволно.
58
0
 
18
 
! Отговори
Lan преди 9 години
Познаването на историята не е равнозначно на омраза или стах! Познаването на историята е, за да имаш реален поглед и да не допускаш същите грешки.Много малка част от местните мюсюлмани са турци. Голяма част са българи, приели исляма и новата мода ислямизирани по един съвсем друг модел *** (което е направо страшно). За да може да има нормално бъдеще за всички ни, не трябва да се "пренаписва" историята, това е криво разбрана толерастия, трябва да се знае, за да не се повтори никога!
57
5
 
8
 
! Отговори
yan преди 9 години
Съжалявам, но "българка" от 33 е доказателство, защо повечето жени нямат данни за политика и наука, и трябва само с чинии и метли да се занимават. Просто им липсва трезв разсъдък, и се ръководят само от емоции.
56
3
 
9
 
! Отговори
Lan преди 9 години
Ястребе, много удобно представяш фактите, нещо като дявола евангелието! В Османската империя само друговерците са плащали данъци, овен това са се смятали за по-ниска категория хора, никой не е искал да промени вярата им (освен недирижирани от Високата порта) местни изстъпления, защото не е било изгодно! Кой ще ги храни "правоверните" ако всички не плащат данъци? И някак си забравяш да упоменеш, че по това време всички народи се разрастват като бройка. Българският е на едно от последните места!
55
2
 
12
 
! Отговори
Lan преди 9 години
69,а защо нищичко не казваш за еничарството или за отвличането на жени и девойки, ей така за кеф? Те "доброволни" ли са или само те са ставали роби, че се обърках? А избиването на семействата им ако се опълчат или това някак си се премълчава, защото не е удобно?Имало е богаташи и българи, да, но това не променя отношението като цяло към раята! Това не е мирно съжителство, както красиво се описва в учебника!
54
1
 
10
 
! Отговори
Lan преди 9 години
69,защо реши, че определението за "роб" е еднозначно винаги. Робът не плаща данъци защото полага незаплатен труд. По българските земи също е имало ангария - незаплатен труд. Т.е. идва "правоверния" измъква теб и цялото ти домочадие (и децата) и те замъква да работиш нещо си, дали имаш да ядеш, дали твоите ниви са обработени, не е важно! Т.е. дори не са изхранвали раята (а робите са хранени!). После следва десятък, който го плащаш, независимо колко си изкарал, щото само името му е данък, е обир!
53
7
 
2
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
До българка 33Забележително интелигентен и точен коментар! Сърдечни поздрави!
52
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така, помислете си какво значи роб. Безправен човек, който няма никаква собственост и не може да се разпорежда дори със собствения си живот, освен това след като няма собственост съответно не плаща данъци. Е, кажете ми как щеше да оцелее Османската империя, чисто финансово, ако повече от половината от населението и бяха роби? Защото по вашата логика и сърбите и гърците и румънците... изобщо цялото християнско население са били роби. Много интересно.
51
12
 
7
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Когато Османската империя завладява територията на днешна България, по тези земи населението е около 5-600 000. 500 години по късно - българското население е 3 милиона, със запазен език, религия и култура.Когато християните завладяват Северна Америка, местното население е между 75 и 100 милиона. След 500 г. - местното население е няколко милиона, живеещи предимно в резервати, 90% от тях англоезични, 90% от тях християни!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49Това *** го кажи на майка си! А и щом българките са ку...ви какви сте вие техните синове, а?
49
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, не е истина какви роби са били Евлоги и Христо Георгиеви! Такива роби, че са ходили да търгуват чак във Виена! Дай Боже, всекиму такова робство! Колкото до това, че има много загинали по време на Априлското въстание, това е вярно, но това съвсем не означава, че са били роби. Мигар свободен човек не може да бъде убит и то особено по време на въстание?
48
2
 
18
 
! Отговори
Lan преди 9 години
Познавайки историята, на децата не им се насажда робско мислене. Мир и любов са само химери - в цялата история на човечеството никога не имало период без войни. Да растат в саксия е пагубно. За да можеш да продължиш напред, трябва да знаеш какво е ставало назад, а не да ти вървят някакви смешни пропаганди. АЗ НЕ ИСКАМ МОИТЕ ДЕЦА ДА СА ОВЦЕ НЕ МИСЛЕЩИ, които си мислят, че светът е захарен бонбон. Това е предпоставка да бъдат доени и стригани!
47
2
 
14
 
! Отговори
Lan преди 9 години
До 5,Ти в родната къща на Левски ходил си си да видиш "заможния" му произход? Ангарията какво е според теб - доброволен труд ли?! А еничарството - доброволно даване на деца ли? !А това, че за поробител е може да влезе и да си вземе каквото му харесва от дома ти или и това е доброволно само ставало? Пра-пра-дядо ми не си е дал жената, избил е една камара турци - местността пред дома му се казва "турско гробище" или може би трябваше доброволно да си я даде да бъде насилвана пак доброволно!?
46
3
 
24
 
! Отговори
Lan преди 9 години
До 52,напротив обменът за над 500г. робство е нищожен. Турцизмите в българския език са по-малко дори от заемките от френския! Това доказва, че българският дух е много трудно да бъде сломен, както и ужасната образователна политика в Османската империя. Това, че новото време е извратено, не означава, че ние ще го приемем. Точно както и през турско робство - НИЕ ЩЕ СЕ БОРИМ, защото сме българи - войни на бога! Никога няма да приемем "третия пол" и подобни извращения за нормални.