приемат се условия за промяна до о,25% прочети цялата статия. и щом не могат да измерват толкова малки количества то не се притеснявай бъди сигурен че ще са над 1%
отговорСигнализирай
19
неЗнайко преди 14 години
91
Друг е въпроса кой още се занимава да купува колбаси. Само чисто сурово месо. То чисто е силно казано, щото е натъпкано с хормони и антибиотици, но поне с тях не получавате и дозите Е-та и оцветители, които идват с колбасите.
отговорСигнализирай
18
неЗнайко преди 14 години
112
Е и?Какво значение дали е 1% или 0.1%? Има ли следи от соя? Има. Забранява ли го стандарта? Забранява го. Спазен ли е? Не. Какво по ясно има от това - отнема се и се глобяват нарушителите. Ясно е, че мазните производители ще се опитат да го променят, ивъртят или какво ли още не, много лесно е да се слага соя на прах внесена с контейнерите от Китай или Канада, вместо месо. При стотици тонове продукция и 0.1% си е далавера, а потребителите...бедните да го духат, както беше в един филм, а?
отговорСигнализирай
17
123 преди 14 години
203
Производителите били изпратили собствени проби, ами че как ще им пратят със соя хахах
отговорСигнализирай
16
Озадачен преди 14 години
104
Много прибързаха с въвеждането на този стандарт! Това си е проблем. Ясно е, че нещата ще се канализират, просто трябва още малко време и най-важното - желание да се върши работа! А че 20 г. гълтахме соя и *** (с извинение), си го знаем, ама защо се плюе сега, когато за първи път се работи по тази тема - ей това не го разбирам! Може би единственото, до някъде, обяснение се крие в отгвора на поговоркатазащо няма дяволи до казана с българите в ада! Дано греша!!
отговорСигнализирай
15
Спонги преди 14 години
94
Стандартът е безумен и излишен. Пореден прах в очите на хората. Според всички европейски норми, на етикета следва да е посочен точен състав на продукта в това число вода, соя , консерванти. Който произвежда само с месо и без консерванти и оцветители е в правото си да сложи сам висока цена. Потребителите бързо научават кое е хубаво и кое менте. За киселото мляко трябва закон-Прави се само от мляко и закваска, както в Германия бира се прави от хечемик,вода и хмел.
отговорСигнализирай
14
Анонимен преди 14 години
154
Целта с този стандарт беше да се вдигнат цените на колбасите...просто и ясно.Що народ се излъга...
отговорСигнализирай
13
некъв читател преди 14 години
83
Че той стандарта си беше мъртвороден така или иначе... Вие не разбрахте ли, че цялата шумотевица беше, за да могат определени фирми да оправдяат високите цени на *** си. Които пак са си същите *** - соята поне е натурален продукт, а химията? В един такъв продукт само на етикета му има половината Менделеева таблица, а кой знае още какво, което не го пише... Ако още не сте го проумели, няма надежда за вас...
отговорСигнализирай
12
123 преди 14 години
162
Съгласна съм с номер 7 - като взех за пръв път кайма по този стандарт, ме смрази етикета с няколко реда изписани консерванти и оцветители... и това ли е здравословно и безопасно... ми то соята е за предпочитане в този случай... да не говорим за контрола на качеството и годността на самото месо - никакъв го няма... А пък вече с издънката около недомислиците със стандарта и неразбориите с контрола и лабораториите... е, идва ми малко вповече!
отговорСигнализирай
11
КУЧКАРА ,НАЙДЕНОВ... преди 14 години
143
НЕ МОЖА ДА ПРОУМЕЕ, ЧЕ СТАНДАРТ СЕ ПРАВИ С МЕСО, ИЛИ ПО-ТОЧНО ...С ИЗЛИШЪК ОТ МЕСО!НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ ИЗЛИШЪК ОТ МЕСО ,ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НЯМАШ ЖИВОТНОВЪДСТВО.С ВНОС НА МЕСО НА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ, НИКОГА НЯМА ДА ИМА ЕВТИНИ И КАЧЕСТВЕНИ КОЛБАСИ В БЪЛГАРИЯ!ИСКА СЕ --ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ ,ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ТАЯ ЕЛЕМЕНТАРНА ИСТИНА!ЯВНО ,СА ГО НАЗНАЧИЛИ ЗА МИНИСТЪР-----ЗАЩОТО НЯМА МНОГО УМ, ЗА ДА НЕ СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ!КОМУНИСТИТЕ -НЕ ОБИЧАТ УМНИТЕ!НЕ МОЖЕ ДА СИ ПО-УМЕН ОТ ПАРТИЯТА!
отговорСигнализирай
преди 14 години
преди 14 години
преди 14 години
преди 14 години
преди 14 години
преди 14 години
преди 14 години
преди 14 години
преди 14 години
преди 14 години