IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Менте сирене на пазара, как да разпознаем истинското?


Обратно в новината

Коментари Коментари

45
И той запознат
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
"Властта" нали няколко пъти предприема акции против фалшивите сирена. То етикети "имитиращ продукт" ли щяха да им слагат, вноса на палмова мазнина щяха да спират, и т.н. Нищо такова не се случва. Всяко чудо за 3 дни. Нищо ново под слънцето.
отговор Сигнализирай
44
БДС 2020
преди 4 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
Истинското сирене може да съдържа вода и всичко друго, стига да е добре смляно преди да направят хамура. Примерно, ако се добавя перушина, да не се вижда ако се разчупи, с две думи да е добре смляна. Същото важи за тебешира, каменна сол, др.
отговор Сигнализирай
43
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 11 Не харесвам 5
Абсолютно всички малки/квартални / магазини , продават на килограм сирене без никаква информация за съдържанието и даже без срок на годност на етикета който лепват Другият път като купите такова , вижте че пише само марката , цена за килограм и цената Даже не пише срок на годност Като им кажа защо няма никаква информация се паникьосват и се срият в склада
отговор Сигнализирай
42
обикновен
преди 4 години
Харесвам 4 Не харесвам 4
Потребителите са много малко, които биха разпознали фалшивите продукти, нито им е работа! На търговците да се наложи със закон да проверяват какво продават и ще се оправи работата! Да видим кой ще продава дрога в ЛИДЛ или Кауфланд, или лекарства с такава в тези магазини? Но са пълни с други отрови, които не проверяват и не изискват сертификати от производителите! Е да почнат да искат и ще ядем само хубави продукти!
отговор Сигнализирай
41
Пенсионер
преди 4 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
До ОчитеКак простосмъртните да се включат да си купуват истинско?Голямото село София няма начин,ядеш или гориш!
отговор Сигнализирай
40
Пенсионер
преди 4 години
Харесвам 7 Не харесвам 1
До Стойне от ЧукуровоПрав сте,но предлагането като качество за получаване на лиценз производство е едно,а после си караме през просото.А проверките са "тука има,тука нема" и толерирани от агенциите,стоят ананимни ,а защо"Показваш името и нещата ще имат обратен ефект,а не измислени глоби!
отговор Сигнализирай
39
Пенсионер
преди 4 години
Харесвам 11 Не харесвам 1
Цената не е определяща,а напротив по-висока цена по голяма печалба за производителя на менте храни.Скоро си закупих,в същност от няколко години ползвам марка отлежал кашкавал за около 7,50 лв.опаковка/0,400 гр./ от Лидел! Оказа се че той не се топи върху филийка сандвич,стои и външно ,а вкус пласмаса.......Съдържанието изписано е СУПЕР!Сирене Елена се разпадна във водата......за какъв критерии говорим,ако няма голями глоби и отнемане лиценза на некоректните фирми и вносители!
отговор Сигнализирай
38
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 20 Не харесвам 1
Основната функция на БАБХ би трябвало да бъде 1) да контролира за вредни и опасни храни, и ако намери такива веднага да ги изземе от мрежата и да заведе дело срещу производителите. И 2) да следи дали обявеното на етикетите отговаря на истината! Защото при пазарната икономика е право на купувача да избере с парите си производителя. Но как да го избереш ако те лъже? Аз съм готова да платя скъпо за продукти без палма, сол и глюкозо-фруктозен сироп, обаче как да разбера кои са такива???
отговор Сигнализирай
37
Стойне от Чукурово
преди 4 години
Харесвам 14 Не харесвам 2
Предлагам,за всяка хранителна продукция,салами,луканки,суджуци,сирена,кашкавали,домашни ракии и вина,олио,масла и т.н. първо да се изследват и да получават сертификат-разрешение за продажби само при високо качество! Същото се отнася и за меда,конфитюри,сладка,хляб и др. Отговорни лаборанти,издали лъжливи сертификати - на съд.
отговор Сигнализирай
36
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 15 Не харесвам 4
Не я разбирам тая мания - сирена, кашкавали...Кашкавалите са 90% много зле от към качество. Спрях да купувам. От време на верме, като ми се прияде, което е един-два пъти годишно, си купувам от 40-45лв/кг. 200-300 грама. Щото повече и да се напъна - не мога да изям.Сирена в последните години почнах да купувам като кашкавалите - я се случи тоя месец, я не. И ако се купува - по малко, но скъпо и чуждо.Бълвочите дето тия ги забъркват - сами да си ги ядат. Просто не им ги купувайте.
отговор Сигнализирай