IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Менте сирене на пазара, как да разпознаем истинското?


Обратно в новината

Коментари Коментари

35
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
Смирението на бат Сали е най вкусно. Хоросан бате, парафин и маргарин.Луксозното го правим с палма,сол и вар.Цена около 2 лева килото
отговор Сигнализирай
34
Запознат
преди 4 години
Харесвам 18 Не харесвам 1
Освен Търговище се изземват и партиди на Маджаров. Защо БАБХ не казват истината???
отговор Сигнализирай
33
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 24 Не харесвам 1
БаБаХъ - безсмислена, беззъба и нокмпетентна институцийка, която не прави абсолютно нищо. При доказано вреден за здравето продукт или такъв, което не отговаря на стандартите, трябва да се разтръби масово по всички медии коя е марката, партидата и производителя. Трябва да се сезира прокуратурата. И какво прави БаБа ти Хъ? Буквално казва: имало едно време едно сирене, то не било баш сирене и ако гоядеш дълго време не е на добре. Жалки, некадърни, безполезни калинки.
отговор Сигнализирай
32
Очите
преди 4 години
Харесвам 22 Не харесвам 1
Купувам мляко от фермер с 30тина крави, работещ изключително в сивия сектор. Пуска агрегата да дои, влизаш в обора и буквално виждаш как млякото от кравата идва директно в гюма и от там си пълниш, няма лъжа и измама. Качеството е несравнимо с каквото и да е било от магазина. Човека каза, че от 8:00 до 11:00ч сутринта продава абсолютно всичкото мляко. Спрял е да се занимава в разни прекупвачи и т.н, защото на няколко пъти почти са го фалирали.
отговор Сигнализирай
31
Бизнесмен
преди 4 години
Харесвам 17 Не харесвам 1
Сиренето е "Търговище". Те от БАБХ няма да го кажат. Работя в склад за хранителни продукти и буквално преди половин час дойдоха и търсеха определена партида и цялото количество го спряха от продажба, взеха и проби.
отговор Сигнализирай
30
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
И още нещо, наскоро си купихме домашен суджук от голяма верига започваща с Л. Е толкова много сол бяха наблъскали в него, че го дадохме на кучетата. Беше тотално неядлив и в сготвена и в изсушена форма. На опаковката обаче не е обозначен процента сол, нито колко е готварската и колко е консерванта (който е също вид сол). За хората със сърдечно-съдови заболявания е критично да следят колко сол поемат на ден. Как можеш да го следиш, ако се продават подобни продукит, в които солта е в пъти повече?
отговор Сигнализирай
29
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 13 Не харесвам 1
Отърване няма и това е.Технолозите са алхимици,както ми казваше един такъв.От бяло вино правят червено с няколко капки,отделно си играят с химикалите,които действат на вкусовете в мозъка. Всеки тарикат може да отвори мандра в която да не влезе един литър мляко,или винарна без чепка грозде.всичко е до контрол. Няма спаведливост и яснота.копоите на НАП следят за всеки немаркиран банан,а дискотеките на Слънчака след парти с 2000 човека да отчитат оборот от 700 лв. Големите "браншовици"колят и бесят
отговор Сигнализирай
28
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 10 Не харесвам 0
Из уикипедия за калциевия хлорид (CaCl2):"Калциевият хлорид може да е раздразнителен за кожата, тъй като я изсушава. В твърдо състояние съединението се разтваря екзотермично и може да доведе до изгаряния в устата и хранопровода при поглъщане. Поглъщането на концентриран разтвор или твърд продукт може да доведе до стомашно-чревно раздразнение или язви." Кой контролира колко има в храната ни и при каква дневна доза става небезопасен? Никой. На опаковките не пише колко е или откровено лъжат.
отговор Сигнализирай
27
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 15 Не харесвам 0
И нали имаше БДС? Къде е този стандард при сиренета и кашкавалите, когато си купуваш сирене, което е само химия. Гледала съм как баба ми и дядо ми правят сирене. Нямаха нужда нито от сухо мляко, нито от химия, освен подсирващия ензим. И сме слагали сирене и за зимата. Не е въпросът, че не може да бъде направено, въпросът е че производителите не искат да плащат за прясно мляко и да го чакат да зрее. Обаче като не плащат на млекопроизводителите, те как да произвеждат мляко? Иконом. кръг е нарушен!
отговор Сигнализирай
26
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 10 Не харесвам 0
После холестерол и рак.
отговор Сигнализирай