IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Менте сирене на пазара, как да разпознаем истинското?


Обратно в новината

Коментари Коментари

25
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 15 Не харесвам 0
Ако нещо е вредно за хората, от БАБХ са длъжни да съобщят марката и да сезират прокуратурата. Нищо от това не става. Само чуваме колко много сухо мляко са сложили и колко малко е зряло, но никой не прави нищо. Всички блъскат със сухо мляко и калциев двухлорид вместо да правят нормално сирене и после като го изядеш и в корема ти става на тебешир. Не е ок това. И тук не става въпрос само за цена - купувам скъпо сирене и пак е неестествено твърдо. Трудно се намира истинско краве сирене.
отговор Сигнализирай
24
шматка
преди 4 години
Харесвам 9 Не харесвам 0
До до шматкаНе казвам че има вреди от качественото сухо мляко но казвам че продуктите си имат утвърдена през времето технология на производство.Сирене и кашкавал се правят от прясно мляко.Тези от сухо трябва да се наричат млечни продукти а тези от палма имитиращи.
отговор Сигнализирай
23
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Купувам премиум марките на големите вериги или препоръчаното от магазинерките при кварталните.Качествената храна е по вина на търговеца, лошата също.
отговор Сигнализирай
22
ЧИТАТЕЛ
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Писна ми от спекулации от двете страни. Едните лъжат за продукта, другите какво всъщност са купили.Просто да кажат че сиренето е 4-5лв. кг., и какво очакват да е ,отлежало 3г. гауди?Или искате сирена за 20лв и сирене за 4лв да е едно също по съдържание и качество?Съвсем друг е въпросът за мотивацията на цената.
отговор Сигнализирай
21
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
До шматкаДа кажеш каква е разликата между сухото и прясното мляко?Всички детски и бебешки храни по света са от сухо мляко.Да знаеш някакви вреди от това?
отговор Сигнализирай
20
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 18 Не харесвам 0
Напишете ако обичате името на произвителя и търговската марка!"...Взети са проби, които са показали наличието на "немлечна киселина"...В органическата химия не съществува понятието "немлечна киселина"!Каква киселина е доказаната по данните на експертния анализ?Ако ще се "борим" с фалшификатите на хранителните продукти журналистите трябва да са по-обективни - Имена, ТМ, фирми и т.н.ИЛИ ВИ Е СТРАХ???
отговор Сигнализирай
19
шматка
преди 4 години
Харесвам 25 Не харесвам 0
До 15Хаха.Че те всички млечни продукти в Бг се правят с участието на сухо мляко.В Бг няма толкова прясно мляко за всички продукти на пазара.Не си ли обръщал внимание че масово се пише Краве мляко като умишлено се изпуска "прясно"
отговор Сигнализирай
18
Колкото по скъпо
преди 4 години
Харесвам 23 Не харесвам 2
е сиренето и кашкавала, толкова по-голяма е вероятността да е менте, защото всички суровини са от внос и се оскъпяват. Луксозната хартиена и найлонова опаковка също оскъпяват, защото замърсяват.Най-истинското сирене БАБХ го унищожават, защото не се произвежда в мандрите на упълномощените от агенцията химици, а в елементарни селски условия при нормален производствен процес от обикновено мляко, което е много вредно и заразено, както наскоро ни информираха от агенцията.
отговор Сигнализирай
17
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 12 Не харесвам 3
До АНТИЗащо скачахме ли?Защото не щем партийни секретарчета като тебе да ни казват какво да правим в концлагера.
отговор Сигнализирай
16
хахахаха
преди 4 години
Харесвам 34 Не харесвам 0
защо има проверки, като не се огласяват нарушителите? а трябва да ни учат как да разпознаваме истинският продукт? всичко е фалшиво с бг етикет!
отговор Сигнализирай