Единственото прасе в Афганистан е под карантина

Зоопаркът в Кабул постави в изолация животното
6 май 2009 15:18,
35
Единственото прасе в Афганистан е под карантина
Снимка: БГНЕС

Страхът от свински грип накара ръководството на зоологическата градина в Кабул да постави в изолация единственото прасе в Афганистан, предаде АФП.

Щопарът вече не може да се разхожда по поляната с най-добрата си приятелка - коза.

Прасето било подарено на Афганистан заедно с други животни през 2002 г. от Китай.

Основната зоологическа градина в страната била почти разрушена по време на гражданската война (1992-1996 г.), но сега вече е възстановена.

"Временно поставихме прасето под карантина в зимната му кочина заради свинския грип", заяви директорът на зоопарка Азис Гул Сакиб.

"Повечето хора нямат много информация за свинския грип и при вида на прасе може да изпаднат в паника, тъй като ще се изплашат, че може да бъдат заразени.

За да успокоим посетителите ни, решихме те да не го виждат", каза още той.

Продуктите от прасе са незаконни в Афганистан, тъй като консумирането на свинско месо е забранено от исляма.

ито една ферма не отглежда свине и дори сред природата е невъзможно да забележиш диви свине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
до #12 преди 15 години
Призивите да се унищожи дадена религия са точно толкова опасни,колкото и опитите да се налага определена религия!Фанатизмът не е довел нищо добро.А като се има предвид,че предложението ти е невъзможно за изпълнение,може би е добре да идеш на лекар,може пък да ти няма нищо!А за връзката между исляма и прасетата-представи си,че живееш в Саудитска арабия преди само 2 века-ще можеш ли при 40 градуса,да ядеш свинско?!
13
0
 
0
 
! Отговори
Zliq преди 15 години
Алах забранява да се ядат прасенцата, защото те са като братя на хората... и сестри де...
12
0
 
0
 
! Отговори
BMG преди 15 години
Продуктите от прасе са незаконни в Афганистан, тъй като консумирането на свинско месо е забранено от исляма - то е написано добре няма , нужда от коментар.Тва са *** побъркани дегенерирали , исляма трябва да се унищожи като религия - само тогава ще има мир и нормални хора.
11
0
 
0
 
! Отговори
бай Вълчо преди 15 години
Принципно и Библията осъжда консумацията на свинско месо:The Bible prohibits the consumption of pork, in the book of Leviticus and the swine, as he divideth the hoof, and be cloven footed, yet he cheweth not the cud; he is unclean to you. Of their flesh shall ye not eat, and their carcass shall ye not touch, they are unclean to you. Leviticus chapter 11 verse 7 and 8:
10
0
 
0
 
! Отговори
vde преди 15 години
За разлика от Афганистан в Египет има доста хора които не са мюсулмани и си консумират свинско. Хайде да попрочетеш малко преди да пишеш
9
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
Абе какви са тия идиотщини бе???Доскоро писаха, че в Египет - най-правоверната ислямска държава фермерите протестирали срещу кампанията за избиване на прасетата им по фермите, а сега ново двайсе - в Афганистан имало едно единствено прасе??? Аз лично много се съмнявам в това!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
raz dva преди 15 години
ko go gledate we noja i aire na parjoli,aide na skarata ,rakiaaaa,SALATAAA burzo kazAH :D:D:D pratete go nasam si go napraime na mezence,BG diuner KEBAT :D gladni sme daite ni GOOO HA HA,HE HE,HA HA,HO :P
7
0
 
0
 
! Отговори
Доктор Дулитъл преди 15 години
Както се разработиха в секретни лаборатории вируса на СПИН,Свинския грип, и други непознати на човечеството модерни болести, така ще пуснем на пазара скоро и *** грип!Иначе къде ще си продаваме лекарствата, хранителните добавки, ваксините?Къде ще пращаме на специализация току-що завършили доктори, представяйки ги за експерти?И ка ще приберем пари от арабските страни, които само това имат-нефт и овце...С война вече не става, президента е черен, а и от ЕС нещо не ни подкрепят.Най-сигурно е с *** грип, очаквайте продължение!
6
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
Цивилизацията и напредъка са християнски.Това е положеието.Мюсюлманите се отнасят с жените си както с прасетата.Най-младата религия -исляма е готова да Ви върне в дивашкото общество.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те щото хората се скъсват да ходят в Афганистан.Егати параноидните овце.
4
0
 
0
 
! Отговори
marin преди 15 години
Огладнях!
3
0
 
0
 
! Отговори
itso преди 15 години
а бе и аз не сам цвете за мирисане като стане въпрос за правопис, но затова не сам станал журналист. айде моля ви да си прегледате статията и да си поправите грешките.- Щопар...-ито една ..Инче отностно темата - якооо , прасе звезда :)
2
0
 
0
 
! Отговори
mitternacht.blog.bg преди 15 години
Ето на това се казва сигурна защита :)
1
0
 
0
 
! Отговори
iiiii преди 15 години
Abe vie nenormalni li ste be :)))