Пък Пакистан бил част от България...

И още "остроумия" във втората част на сборника Dumb Britain
24 ное 2009 16:15,
52
Пък Пакистан бил част от България...
Снимка на корицата на Dumb Britain: private-eye.co.uk

Британският The Daily Telegraph публикува десетте най-глупави отговора на участници в английски теле- и радиовикторини.

Списъкът е изваден от излязлата през ноември втора част на сборника Dumb Britain.

В десетката попада участник от историческата радиовикторина на BBC Radio Merseyside, който на въпроса как се е наричал Хитлер, отвърнал: "Хайл".

Радиослушател, позвънил във викторина на тема изкуство в радио 2CR FM, заявил, че сводът на Сикстинската капела е рисуван от Леонардо ди Каприо.

Участник в политическа викторина на Viking FM, когото попитали кой е бил премиер преди Тони Блеър, без колебание отвърнал: "Джордж Буш".

В телевизионната викторина The Weakest Link един от участниците заявил, че древните римляни говорели на гръцки език.

В географска викторина на BBC Radio Bristol прозвучал въпросът в коя европейска страна се намира вулканът Етна. Участник отговорил „Япония“, а когато водещият му напомнил, че става дума за европейска страна, човекът се коригирал на „Мексико“.

Сред бисерите е и този, че Пакистан е бил част от България преди 1947 година, а според един състезател столицата на Куба е Белгия.

Първата част от сборника Dumb Britain излезе през пролетта на 2009 г. В нея също влизат цитати от британски теле- и радиовикторини, включително и отговор на участник, който казва, че Шестдневната война между Египет и Израел е продължила две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Това там е Камбоджа ( доколкото знам, така викат на част от Факултето :D )
11
0
 
0
 
! Отговори
Борррис 3ти преди 14 години
Няма какво да се смеете на човека - Пакистан наистина се намира в България. Малко след Красна поляна, преди околовръстното - пълно е с пакистанци.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
простаци дал господ и унас запомнил съм един бисър от кандидат стиденски изпит: " и йоще миг ще падне заветният хълм, но изведнъж кораба радецки пристигна с гръм"
9
0
 
0
 
! Отговори
ма-как преди 14 години
@мкд Байряк, ние сме толко омешани, че ние не знаеме кой къв е! Ти голям капацитет ше се окажеш, мини да ни научиш барем от къде сме, *** се съмнявам да можеш, че вие сте дважде по-заблудени кой сте и от къде сте :)Жив и здрав още 1000 години - докато ги има такива като тебе да помят "чуждите" народи кой са и от къде са, и българи да не останат, България ще се помни!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
катигарошко преди 14 години
А македонците са българи.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
по същата логика ти си ***-идиотВ статистиката няма нищо очудващо, всички теле-викторини са за телета в човешка форма. Действително малко наистина начетени хора биха се вързали на такава простотия да ти дават пари защото знаеш нещо(отдавна е известно че с кадърност и ум пари не се правят по никой начин). Затова няма значение България Англия или САЩ всичките теле-игри са един дол дренки
6
0
 
0
 
! Отговори
trak преди 14 години
a makedoncite sa piskolapci
5
0
 
0
 
! Отговори
Sturmfuhrer преди 14 години
И в моя квартал имаше един, където не знаеше коя река тече под моста на Марица!
4
0
 
0
 
! Отговори
мкд преди 14 години
да така е - бугарите са татаромонголци
3
0
 
0
 
! Отговори
Кра-кра преди 14 години
Ем... относно последното - и стогодишната война е продължила всъщност 116 години, тъйче не е "умопомрачителна тъпота".Иначе вярно, има и абсурдни изказвания, но както беше казал един приятел "Това е все едно нас да ни питат за Бруней Даруссалам, едва ли много ще отговорят".
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе аз като казвам,че България е от Ванкувър до Владивосток....
1
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 14 години
Кой ми с.а в гащите?Награда - няма :)