Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?

Песков заяви, че Москва не иска повторение на промяната на Киев
Обновена: 25 юли 2024 07:48 | 25 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
291
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?
Снимка БГНЕС

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, подобен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 г., предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че макар Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повторение на геополитическата промяна, наблюдавана в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 г. Русия анексира Крим и подкрепи окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия започна пълномащабната си война срещу Украйна.

Русия отдавна е възприемана като защитник на Армения. Напоследък обаче отношенията се охлаждат, тъй като арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада.

В резултат на това Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах, отбеляза ДПА.

Въпреки това Песков подчерта, че Русия все още смята Армения за свой съюзник и иска да продължи сътрудничеството си със страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
6
 
! Отговори
... преди 1 месец
рашистан е една колака! това което показва рашистан е умряло преди 100 - 110г на всякъде другаде освен в северна корея и рашистан! реално рашистан са терористи които казват на съседите си вие не можете да правите това което искате вие сте наши роби! ние можем да ви избиваме и да правим каквото си искаме с вас и вие само трябва да си мълчите и да траете! и продажната путинофилия тука подкрепя тероризма в лицето на рашистан! Но пък продажниците искат да им се плаща в долари или евро! та така!
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Минаха десетилетия на свобода. Бай Гaньoвци се нарекохме .. и с парфюм роза момите облекохме... Но светът изтрезня и през септември пак затропаха с приклади на пушките на една селска врата и с бутилка водка рекоха: "Ну девочка открой дверъ" Дедо ми излезе с брадвата и рече: "Жа ви дам ази едни девоки товапишчи" и ги погна ... гони ги през БОСТАНЯ, през лозето и царевицата, по гори тилелейски, от сутрин до здрач, на Слънце на копраля... но му измислиха на дяда ЦАКАТА...>>>
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Освен пазара на евтини черноработници" това за българите в Коми ли говориш?
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После само Запада разпалвал войни според русофилите. хахаха Ако Русия нападне Армения, пак ли Запада ще е виновен русофилчета? Главите ви на раменете не са там, само за да ги използвате за пазене на равновесие, а по принцип и за да мислите с тях. Използвайте ги по предназначение ако обичате, а ако не обичате, продължавайте като щр_аусите да ги заравяте в пясъка.
156
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофили, я кажете арменците убиват ли руснаци в Армения? Молдовците убиват ли руснаци в Молдова? Нали Русия атакува Украйна заради това, че Украйна тероризирала руснаци. Е? Заплахите срещу Молдова и Армения на каква основа са? На основа "ще правите каквото каже Русия, без значение вие какво искате", така ли? Добре че България отдавна е в ЕС и НАТО. Русия си показва истинското лице - обикновена империя, която хем не предлага добър стандарт на живот на хората, хем с големи претенции...
155
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Все още СЪРЦЕ ЮНАШКО ИМАХМЕ и себе си не ПРОКЛИНАХМЕ... На трапезата на чаша вино, от агнешко не можехме да се отървеме.>>>>
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Свободата дойде от друг ятаган, от пушка гръмнала на водка махмурлия... Пушката пукна и ти си Динкеле кат нея, рече и от бъчвата руйно вино протече. Та дойдоха с армия. С коне изцвилиха . Паметник и църква си построиха и си заминаха, а ние българите ошоломени, потайно... "Тоз който падне в бой за свобода" викахме >>>
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква армия може да мобилизира една мизерна бедна държавичка с 3 милиона население, която при това си даде част от територията на Азербайджан, за да не се бие.
152
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> ОбезВЕРЯВАНЕТО на БЪЛГАРИНА стана с идването на ЯТАГАНА... море войводо ГЛАВА СИ ДАВАМ но ГЕРГАНА НЕ ДАВАМ НА ЧУЖДА ЗАВЕРА... така написа един мой стар пра пра дядо ... върху етикета на шише от ракия...>>>>
151
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> истинска случка от дома на дедо в планината.... Обгазяването на БЪЛГАРИНА тече вече от ВЕКОВЕ. Стихии водни, земетръси и пожари, Гас иПърдел по земята се разтила сутрин раноз, рано. За забулените времена малко знаеме... но можеме да пишеме за преживелия ТеКеЗеСарски период ... като факт на един комсомолски саракт. >>>
150
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На света няма по мързеливи, некадърни и лъжливи люде от руснаците, за това целият свят ги мрази
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> дедо ми фърлил мократа кожа с МЕЧАТА глава върху главата на единия КОМУНБАШИБУЗУК и насочил ГРЪМОТЕВИЦАТА - ловната швайцарска пушка с ДУМ ДУМ КУРШУМИ у главата на другио СОЛДАТ - ЖА ви дама аз АТКРОЙ дверъ и така СОЛДАТИТЕ избегали от страх като видели ДЕДО МИ - БЪЛГАРСКАТА МЕЧКА - БОРИМЕЧКА МАЙКА ЮНАШКА вратата се отворила и от там се показали леля ми и майка ми - дъщерите на дедо ... От страх примрели - все още КОМУНА НЕ ВИДЕЛИ >>>
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предвид какво стана с азерите , се видя що за съюзник са Русия
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички руски войници, рано или късно ще бъдат избити
146
1
 
2
 
! Отговори
До 158 преди 1 месец
Ами аз така казвам и на украинските ,ама те си мислят,че тук им е Урколандия, както и на Хамериканските
145
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Армения е само 3 милиона, нищо държава. И стават все по-малко, част от територията и мина към Азербайджан. Само в Русия живеят 6 милиона арменци, и всички са за присъединяване на Армения към Русия.
144
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руските кокошкари да си гледат ***, стига се мешеха в работата на чужди държави
143
2
 
3
 
! Отговори
До 153 преди 1 месец
И както се събуди краката ти отвити Слава Урине
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те и грузинците си мислеха, че сега ще се интегрираме със запада, и ще продаваме прочутите грузински вина, но се оказа че всичко е заето от италианските, френските и испанските вина, и никой няма да им позволи да продават в Европа, затова бързо се върнаха в Русия.
141
2
 
3
 
! Отговори
До 149 преди 1 месец
Е дядото в Уколандията,ама защо ни занимаваш с украинските си простотии