Вучич: Сърбия е най-добрият приятел на РСМ

Сръбският държавен глава коментира ново проучване
18 апр 2022 12:13, Росен Стойчев
71
Вучич:  Сърбия е най-добрият приятел на РСМ
Снимка: БГНЕС/EPA

Ние сме най-добрите приятели на македонците и искаме от тях само да сме братя. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от ДАНАС.

Коментарът на Вучич дойде по повод ново проучване, направено в Северна Македония. В него македонците обявяват, че гледат на Сърбия като на най-добър приятел.

"Разбира се, че ние сме техният най-добър приятел. Виждал съм такова мнение за политици и за държави. Ние сме единствените, които не искат от македонците да сменят името на своята страна или своя език. Тяхното мнение въобще не ме изненадва", заяви Вучич.

Държавният глава допълни, че идеята за "Отворени Балкани" продължава да съществува, благодарение на Северна Македония, Албания и Сърбия.

Още по темата
Според него американската администрация има определено отношение към инициативата, което не може да се каже за европейците. Сърбия ще продължи да следва своите идеи в сферата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Каква е логиката българи да тероризират българско население?
37
4
 
15
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Абсолютна лъжа! Великосръбския шовинизъм си е чисто сръбска идея, грижливо подхранвана от Русия. Това се вижда от руските царски архиви, както и от кореспонденцията между руските и сръбски дипломати. Целта е да не се допуска създаването на голяма България. През 1902 сърбинът Фирмилиан е назначен за Скопски митрополит по руско настояване. Не е случаен фактът, че именно Русия настоява за подялба на Македония. По-късно Коминтерна продължава политиката на руската имперска канцелария.
36
1
 
8
 
! Отговори
Весел преди 2 години
Може РСМ да добавят още есно С....РСръбскаСМ
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, голема работа.
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великосръпския шовинизъм не е Руска геополитическа линия, а австроунгарска. Югославия е продължение на тези геополитически игри и също няма одобрение от Русия, а е по скоро по линия на Коминтерн, който Русия спря да храни.Та всички, дето за всичко им е виновна Русия, да четат повечко.
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската армия е 30 хиляди. С кой ще нападаш Сърбия и защо.Сърбия е приятелски съсед не само на Македония , а и на България.
32
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако трябваше Сърбия да решава вместо България да решава за Македония за ЕС ,досега щяха да влезнат три пъти.Политиката на Сърбия към Македония е безупречна. Винаги се държат приятелски с Македония.Нормално Македонците да ги приемат за приятел.В момента даже и Гърция и Албания имат по-приятелска политика към Македония в сравнение с нас.Косово също така се държи приятелски с Македония.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не може собствените проблеми да реши,та ще реши със Сърбия и Македония.Когаъо излезне резултата от преброяването ще ти стане ясно.Ние имаме 2,7 милиона пенсионери.Имаме население от 6,5 милиона.Говори се че Ромите са 10 % и Турците са 10%,въпреки че по конституция са Българи и нямат право да са Турци и Роми.Та какво можеш да решиш незнам.А армията ни е 30 хиляди.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вучич, доста си нагъл. Вие езика и съзнанието на макетата вече го променихте. Повече няма нужда да се месите, защото вече им изтрихте мозъците. А що не кажеш колко българи избихте в Македония и за кървавата Коледа, когато сърбите избиха 50 000 българи за една нощ? Югославия беше една напомпана със стероиди държава от запада. Затова сърбите се имаха за нещо повече от нас. Сърбите са нагли хора с фалшиво самочувствие.
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Сърбите са тероризирали Македонци в миналото.Но в последните 70 години не е така.В Сърбия има малцинство Македонци и не само има и Българи.Те могат да учат на майчин език.Имат Македонска Партия в парламента в Сърбия.Преди седмица в Македония имаше недоимък с олио и Сърбия им даде от тяхния държавен резерв.А ние открихме Български културен център с име Иван Михайлов,който е с нацистка ориентация и участвал в избиването на Македонци,заедно с Усташи и Балисти от Косово.
28
4
 
5
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Сръбските нещастници освен да правят чалга, друго не могат.Тръгнали македония да обсъждат, където почти 50% от населението е албанско, тоест фенове на Косово.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За периода на комунизма западът е дал повече помощи на Югославия отколкото е получила цяла Африка с всичките и държави заедно. Затова сърбите са объркани и се мислят за нещо повече. Тогава бяха "запад" и се подиграваха на нас и руснаците, а сега с руснаците... въжеиграчи. Не са отворили и досиетата да се видят репресиите към инакомислещи и основно хора с българско самосъзнание. Много работа ги чака...
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като толкова се обичат, защо се разделиха?
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали вие им мътите главите отдавна.
24
5
 
10
 
! Отговори
мм преди 2 години
Югославския манталитет ги обединява. Всъщност нашите братовчеди от Скопие най-правилно е да ги нарича света югославяни. Трябваше да им оставят името на тях, да ги пишат, че говорят югославянски и драмата вече щеше да е приключила. Те в Югославия са пръкнали като народ и са си такива.
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами отвори архивите, да покажете как сте убивали и тероризирали масово предците на днешните македонци, сигурно ще им се "зарадват" ,като разберат истината!
22
3
 
3
 
! Отговори
С такива преди 2 години
приятели, врагове не им трябват на ФИРОМ
21
4
 
8
 
! Отговори
Саше великиот преди 2 години
На чист великомакедонски : ашколсун ве кучич!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Коментарът на Вучич дойде по повод ново проучване, направено в Северна Македония." Това да не е същото преброяване, където бяха изкарали, че в РСМ има 472 джедаи, викинги и марсианци.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама взимайте си ги и се съюзявайте със Съветския съюз ;))))