Скопие се оплака: ЕС прилага двойни стандарти към евроинтеграцията на Северна Македония

Нацията все още е проевропейски настроена, заяви той
30 юни 2024 16:00, Нели Христова
61
Скопие се оплака: ЕС прилага двойни стандарти към евроинтеграцията на Северна Македония
Снимка: БГНЕС

Македонският министър на външните работи Тимчо Муцунски заяви, че институциите на Европейския съюз прилагат двойни стандарти към евроинтеграцията на Северна Македония, предаде репортер на БГНЕС.

"Макар страната да е свидетел на билатеризация на процеса на европейска интеграция, а преди това и на членството в НАТО, както и на многократното прилагане на двойни стандарти от страна на институциите на ЕС, нацията все още е проевропейски настроена и мнозинството от нашите хора подкрепят европейския дневен ред, защото няма по-добър начин от пълноправното членство на страната в ЕС", каза Муцунски на форум в Дубровник, Хърватия, цитиран от ХИНА.

Министърът заяви, че правителството с премиер Християн Мицкоски е "твърдо фокусирано върху процеса на европейска интеграция, като гарантира европейските стандарти у дома срещу престъпността и корупцията, върховенството на закона и икономическото развитие."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от Балкани
Бойко Ноев: РСМ лишава македонските българи от европейско бъдеще, България да им го даде
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 1 ден
Ами, свиквайте. Всичко в ЕС се базира на двойни стандарти. Както бе показало едно изследване, немските деца предпочитат да ядат храни с мляко, а българските - с растителна мазнина. Фуражът за немските прасета трябва да отговаря на немските стандарти за качество, но не и храните с надписи на български и румънски.
52
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Douser преди 1 ден
ИМЕто Северна МАкедония е въведено ДИВеРСИОННО С ЦЕЛ ОСТРА КОНФРОНтАЦИЯ С БЪлгария./ Реагират Долината на река СТРУМА ОСТРО. ЗАРАДИ ОКУПАЦИЯТА НА ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ СЛЕД УНИЗИТЕЛНИЯ НьОйСКИ ДОГОВОР.. КОЙТО НЕ Е ВАЛИДЕН ОТДАВНА>Подставени на власт в СКОПИЕ И СОФИЯ се озверяват веднага след споменаване на"Северна МАкедония". лично проверих МАкедония северно от СКОПИЕ По време на диверсии с пси генератори ИМА нужда от демонтаж на опасни облъчващи региона станции вкл ТЕТОВО>>
51
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Douser преди 1 ден
ЗАБРАНЯВА СЕ ПОЛзВАНЕТО НА ИМЕТО "СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ".ДА се ползва името МАКЕДОНИЯ !!!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ЕС щом прилага двойни стандарти значи не е демокрация. Защо тогава макета искат в ЕС а не си направят един силен съюз със сърбите. Също така в ЕС има татари а те нали са славяни и не искат нищо общо с татарите?
49
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
Мицкоски на червеното килимче в Атина пред Мицотакис да побие чело в килимчето и тържествено да обещае,че ще спазва договора от Преспа и винаги ще употребява името Северна Македония.Така я виждам евроинтеграцията на макетата.Твърдите северномакедонски кратуни ще уврат на гръцки огън.Мицотакис,за разлика от Про100 Киро,наистина е завършил в Харвард и знае как се прави политика.
48
1
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 1 ден
Както казваше Божидар Димитров. Всички сме македонци. Хората са произлезли от маймуните. А маймуните от макединците. Ерго. Всите сме маки.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тези все изкарват че всички други са им виновни само те никога не крадат и са все прави. Крадена история от България, крадено име и история от Македония, крадено знаме два пъти, веднъж слънцето на Вергина което е гръцки символ и втори път изгряващото слънце на Японската имперска армия. Това подобие на държава е пълна измама.
46
1
 
5
 
! Отговори
Муцун Тимчовски преди 1 ден
А какво е билатеризация ?
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Двойни стандарти? Братле имаш договор и отказваш да го изпълняваш. Не можеш да се оплакваш от нищо! Радвай се че изобщо някой говори с теб и ти обръща внимание!
44
0
 
3
 
! Отговори
Руми преди 1 ден
Мицкоски донесе инвестиция от 500 милиона евро, с която RSM ще има 90% независимост за електроенергия и ще я доставя, а пенсиите на пенсионерите ще бъдат увеличени със 100 евро.
43
2
 
10
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 ден
Идва време за плащане на сметките. Сърби, сръбски слуги, руски агенти, всякакви други родоотстъпници усещат, че им пари под краката.Те дълги години си мислеха, че окончателно са сломили българския дух в Македония.Е,излъгали са се!И сега се въртят на шиш под огъня, който сами си подпалиха.ЕС не вярва на сърбославски лицемерни сълзи.Особено след като беше признат геноцидът в Сребреница. Мицко,Муцко и прочие родоотстъпници, изяснете се!Или истината -- и в ЕС, или продължавате с лъжите към БеОград..
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Първо гърция им бе виновна,после българия,сега ес ,само те са най-чистите невинни овчици
41
2
 
4
 
! Отговори
Айляк преди 1 ден
Някой да преведе фамилията на Сев.македонския външен министър, че се загубих в превода. Благодаря предварително.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
За макетата и тройни стандарти ще са малко!
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тези са по-жалки и от нас. През 90-те се бориха се със зъби и нокти да имат собствена държавност, сега искат да я харижат на някаква наднационална мафия в чужбина. Луда работа. Балканиада
38
3
 
16
 
! Отговори
Всъщност... преди 1 ден
Нацията все още е прСРЪБСКА и целия партиен елит са сръбски марионетки. Не виждате ли че те не искат да изпълняват изискванията на ЕС а само създават конфликти и се оплакват все едно че не те ще влизат в Евросъюза, ами Евросъюза е кандидатствал за приемане като провинция на СеверноМакедонската Велика Държава. Нямаха никакъв проблем да заличат всички българи като малцинство в РСМ ... ама сега надуха главите на всички как в Албания не преброили както трябва македонското си малцинство...
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Както са казали древните- Хик Родос, хик салта! Да покажат сега, че са за ЕС и да работят и с двойните стандарти- те са за всички и ние също минахме през тях. Навеждаш се и влизаш в ЕС и после навеждаш някой друг и се компенсираш. Като влезнат в ЕС после могат да ограбят на сърбите историята и да не ги пускат в ЕС докато не кандисат на кражбата!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Четох чи ВМРО-менте ще ходят за консултация при чиче Сам. Норд Мацедония има площ и население колкото резерват за индиянци в Юта така че всичките им искания и претенций ще бъдан изпълнени моментално.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да се оплачат на арменскиот поп..
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Разкриха поредния световен заговор срещу РСМ.