Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека

Ще остана в историята, обяви той
13 юли 2024 09:15, Нели Христова
189
Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека
Снимка: БГНЕС

По отношение на спазването на правата на човека в България и Македония всичко е в наша полза. Ние водим с 14:0.

Това каза премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в интервю за "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

По въпроса за вписването на българите в Конституцията Мицкоски каза, че позицията на правителството е ясна и непроменена. Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава".

"Твърди се, че правата на някого са забранени или ограничени, защото те не са част от преамбюлата на Конституцията. Ако това е така, коя е европейската институция, която следи чий права са ограничени и дали има нарушения. Това е Съдът за правата на човека в Страсбург. Ако проследите присъдите в региона, стигате до заключението, че има 14 присъди от тази авторитетна институция за македонската общност в България - че тя няма права, нейните права са ограничени или са нарушени. В същото време няма нито една присъда за българската общност в Македония. Това прави 14:0. Това не е причината (за условието за вписване на българите). Да видим коя е причината и какво ние получаваме", каза още Мицкоски и добави: "Дали това е последното искане, което трябва да се изпълни?"

"От началото на 90-те години ние чуваме, че това е последното искане: Променихме знамето, банкнотите, териториалното разпределение в страната, имаше военен конфликт, няколко пъти променяхме Конституцията. Винаги посланието от Брюксел бе следното: Направете това и ще бъдете първенци в класа. За съжаление всички неща минаха, а ние продължаваме да седим в коридора и да чакаме някой да ни отвори вратата, да започнем да преговаряме", заяви македонският премиер.

Мицкоски каза, че "тази политика трябва да бъде прекратена и че той е влязал в политиката не за да забогатее, а да остави исторически следи чрез защитата на интересите на македонския народ".

"Македонският народ направи всичко, така както нито един друг народ и сега идва редът на Брюксел да направи нещо в замяна", допълни той.

Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията".

"Ако наистина има желание в Брюксел страната и гражданите ни да бъдат част от европейското семейство, тогава има начи. Ние предложихме решение - отложено изпълнение на това условие. Може да започнем този процес, но да го приключим когато започне ратификацията на протокола за членство в парламентите на 27-те държави от ЕС. Прощавайте, но ние направихме достатъчно. Сега е ред и вие да направите нещо за един от най-малобройните народи в Европа, а това е македонският народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
22
 
12
 
! Отговори
да преди 1 месец
в бългрия не може да има човешки права,по простата причина,че няма човеци,има едни ненаситно алчни калкулатори на два крака,изтъкани от омраза,злоба и злъч
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЮРИСТТИ СИ ПРЕДАТЕЛ.
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЮристТИ КАКЪВ ТАКЪВ ЮРИСТ СИ БЕ? СИГУРНО СИ ТОЛКОВА ЮРИСТ КОЛКОТО АЗ ТРАМВАЙ. Я ВЗЕМИ МИ ИЗЯСНИ КАКВИ ЧОВЕШКИ ПРАВА СЕ СПАЗВАТ В Т НАР. СЕВ. МАКЕДОНИЯ ЧЕ НЕЩО МНОГО НЕ МИ СВЕТИ ПО ТОЯ ВЪПРОС. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И ТАЯ УРОДЛИВА МУЦУНА- МИЦКОСКИ ОМРЪЗНА МИ ДА СЛУШАМ ГЛУПОСТИТЕ НА ПОДОБНИ КРЕАТУРИ ПЪЛЕН ФИЛМ НА УЖАСИТЕ. А ТОЙ МОЛЯ ВИ СЕ СЕДНАЛ ДА МИ ГОВОРИ ЗА ПРАВА. ГРОЗНО.
14
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този може да приказва всичко, той е политик. Избора се прави от хората. Щом го избират, значи са съгласни с него и не сакат у Европата. Какво ти занимавате всеки ден с тая српска провинция БЮРМ?!
13
3
 
31
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
мицкоски - посърбен българин като 80 процента от "македонците"
12
5
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ СЪС ПОПУЛИЗЪМ И ЛЪЖИ КАТО, ЧЕ ЩЕ ИМ ВЪРНЕ СТАРОТО ИМЕ САМО МАКЕДОНИЯ И ЩЕ ГИ ВКАРА В ЕС БЕЗ ДА СИ ПРОМЕНЯТ ИСТОРИЯТА ИЛИ КОНСТИТУЦИЯТА :D НО ЩОМ СА ГО ИЗБРАЛИ ДА СИ СЪРБАТ ПОПАРАТА И НИКАКЪВ ЕС ЗА ТЯХ!
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македонците са измислили човешките права и са ги наложили по цял свят!
10
13
 
3
 
! Отговори
ЮРИСТ преди 1 месец
До Анонимен 8/ САМО ТЪПУТИН И БКП ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ МАЙКА УРААААААА
9
5
 
31
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Абе Мицкоски сръбски агент , как да няма българи в РСМ след като има издадени над 120 000 български паспорта , а те не се издават току така! Всно е че стр далеч от правото и не знаете че международните договори трябва да се спазват и са задължителни! Никога не е имало и няма македонски език и история , вие сте измислени след 1945!
8
4
 
23
 
! Отговори
ха преди 1 месец
Учи албански език ще ти трябваа!!! След 5-10 години ще се бориш за статут на македонско малцинство в Северна Македония
7
5
 
16
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Мицето е по-ха.хо и от Бидоня. За какво спазване в РСМ на правата на човека, говори тоя? Всички знаем какво става там. Горданка и тоя скоро дружно ще излитат от политическия небосклон на РСМ.
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САМО ГО ВИЖТЕ. НАИСТИНА ЛИ ВИ ПРИЛИЧА НА НОРМАЛЕН? НЯКАЪВ *** КОЙТО ПО НЯКАКВА СЛУЧАЙНОСТ СТАНА ШЕФ НА ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА. ЯВНО НА НЯКОГО МУ Е НЕОБХОДИМО НА БАЛКАНИТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ***..ТИ СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ЗЕЛЕНСКИ В УКРАЙНА. НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА С ПОДОБНИ ГРОЗНИ ПЕРСОНАЖИ.
5
33
 
10
 
! Отговори
Юрист преди 1 месец
В България човешки права не се спазват, македонците са едни от многото потърпевши, но за разлика от повечето реагират. Човешки права няма нито на работното място, нито когато си сам срещу полиаи, нито ако си инакомислещ, нито ако си с нещо различен от останалите (било то етнос, раса, ориентация, религия, мнение по даден въпрос...).
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И мЪкедонците повеждат на турците в борбата за най пpoстyплeме по сите земни кълбета
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
но изоставате с две обиколки мици )))
2
5
 
36
 
! Отговори
Конфуций преди 1 месец
България да обяви публично колко български паспорта е издала на т.н. македонци и да се сравни с твърденията на това недорасло президентче че българите в РСМ са само няколко стотин. Пак има някакъв напредък щом признава че има някакви българи живеещи на териториторията на измислената държавица.
1
6
 
47
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахаа, айде Мицкооооо. Ся като ви разделят с Албания за ЕС ще ти остане сръбския свят. Кръгъл ид/иoт.