Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека

Ще остана в историята, обяви той
13 юли 2024 09:15, Нели Христова
189
Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека
Снимка: БГНЕС

По отношение на спазването на правата на човека в България и Македония всичко е в наша полза. Ние водим с 14:0.

Това каза премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в интервю за "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

По въпроса за вписването на българите в Конституцията Мицкоски каза, че позицията на правителството е ясна и непроменена. Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава".

"Твърди се, че правата на някого са забранени или ограничени, защото те не са част от преамбюлата на Конституцията. Ако това е така, коя е европейската институция, която следи чий права са ограничени и дали има нарушения. Това е Съдът за правата на човека в Страсбург. Ако проследите присъдите в региона, стигате до заключението, че има 14 присъди от тази авторитетна институция за македонската общност в България - че тя няма права, нейните права са ограничени или са нарушени. В същото време няма нито една присъда за българската общност в Македония. Това прави 14:0. Това не е причината (за условието за вписване на българите). Да видим коя е причината и какво ние получаваме", каза още Мицкоски и добави: "Дали това е последното искане, което трябва да се изпълни?"

"От началото на 90-те години ние чуваме, че това е последното искане: Променихме знамето, банкнотите, териториалното разпределение в страната, имаше военен конфликт, няколко пъти променяхме Конституцията. Винаги посланието от Брюксел бе следното: Направете това и ще бъдете първенци в класа. За съжаление всички неща минаха, а ние продължаваме да седим в коридора и да чакаме някой да ни отвори вратата, да започнем да преговаряме", заяви македонският премиер.

Мицкоски каза, че "тази политика трябва да бъде прекратена и че той е влязал в политиката не за да забогатее, а да остави исторически следи чрез защитата на интересите на македонския народ".

"Македонският народ направи всичко, така както нито един друг народ и сега идва редът на Брюксел да направи нещо в замяна", допълни той.

Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията".

"Ако наистина има желание в Брюксел страната и гражданите ни да бъдат част от европейското семейство, тогава има начи. Ние предложихме решение - отложено изпълнение на това условие. Може да започнем този процес, но да го приключим когато започне ратификацията на протокола за членство в парламентите на 27-те държави от ЕС. Прощавайте, но ние направихме достатъчно. Сега е ред и вие да направите нещо за един от най-малобройните народи в Европа, а това е македонският народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
но сте с две обиколки на зад мице
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как да ви приемем в Шенген, като сте станали за посмешище?
35
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Абсолютен ШЕ-БЕК! Грозен и *** макак, ама с мания за величие, македонско величие! Измислената Македоня все още живее, в разпадналата се Югослания!
34
17
 
8
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
България по-зле от Македония. Там поне могат да съставят правителство и няма избори 2 пъти в годината. Тук политиците ни са изродени и затова не става нищо от тях.
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз не знам има ли държава която още да не се е езбъзикала с Бегето
32
5
 
12
 
! Отговори
агент Клинт Гън-ЦРУ преди 2 месеца
Искам да оскубя брадата на бюРОМският сепаратист Атанас Киряков от Благоевград! Косъм по косъм! Не мога повече да търпя тази белградска прocтитyкa, продала родината си на Српски свет за два червени юго-динара!
31
4
 
24
 
! Отговори
Малко история преди 2 месеца
След Втората световна война политиката на Коминтерна налага на България да даде на Югославия Пиринско, за да закръглят една по-големичка република Македония в СФРЮ. И Георги Димитров я дава:българчета учат в Югославия на "македонски", а в Пиринско плъзват "македонски" учители. За малко да си дадем земята заради пусти интернационализъм. Та се питам защо до днес не са поискали да им дадем останките на Георги Димитров, за да си го погребат в Скпие? Гоце им дадохме, а той казва, че си е българин!
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тия скотове лошо ще им стане когато ги отделят от албанцитеза членство в ЕС.
29
4
 
21
 
! Отговори
аман от тия преди 2 месеца
Хайде вече нашите политици дупедавци да им стъпят твърдо на тия, както правят гърците и вече никакви отстъпки.
28
5
 
18
 
! Отговори
Уточнение преди 2 месеца
До Evladi FatihanФакт е, че ти пишеш в български сайт и никой не ти трие мнението, макар явно да не си българин "от тази страна на границата". А за исляма и езика-ами без албанците няма държава. Веднъж вече воюваха и се видя кой колко струва. Втори път и всичкото юнак ще е отсам Вардар.
27
3
 
15
 
! Отговори
Галина преди 2 месеца
Тия еничари от РСМ са по-сърби от сърбите.Нищо ново под слънцето.А нашите политици ,историци изкарахте документите половете се на фактите от тях ,изяснете пред света истината ,макар тя да се знае от т.н. велики сили.БОРЕТЕ СЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма забрани двойното гражданство, че ше остане без министри и народ патриотот
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на северофиромците, след 20:0 резултатът ще го броят източноалбанците.
24
5
 
37
 
! Отговори
Попътен вятър преди 2 месеца
В Скопие съм ходил един път, и то след превръщането му в Дисниленд. Едно от нещата, които ме забавляваха най-много, бяха бетоновите кораби в реката. Вардар е колкото Струма, ама корабите са като от времето на Колумб. Галеони! Та се чудех аз за какво са им тези кораби, ама вече разбрах. С тях ще пътуват до Брюксел евродепутатите на Скопска Македония.
23
3
 
18
 
! Отговори
Не те прощаваме преди 2 месеца
Има още какво да правиш и да вписването е само началото. Дупе да ти е яко
22
4
 
42
 
! Отговори
Петър Младенов преди 2 месеца
Кремълският пудел Мицкоски да даде обяснения защо 120 000 човека в Северна са извадили български паспорт, като са го доказали с документи, а на преброяването само 3500 посмяха да се пишат българи! Два пъти по-малко отколкото е българската общност в демократична Албания!
21
4
 
28
 
! Отговори
Въпреки преди 2 месеца
Тези 14 дела за който говори са водени от сепаратистката организация Илинден и Атанас Киряков. Няколко пенсионери който получават допълнителни финансови стимули от Скопие, за да водят дела срещу Българската държава. Те не са дела водени от нормалните хора с македонско самосъзнание или Северомакедонско по точно..
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разделение на Албания от Македония ! След влизането на Албания ще вземат албански паспорти 50% от населението с 20 % български и малко гръцки и хърватски ще изчезне изкуствената държава и нация ! Като е толкова ербаб мицко да забрани двойното гражданство !
19
4
 
27
 
! Отговори
Как точно преди 2 месеца
Като се палят клубове и се пребиват хора с българско самосъзнание ли. Няма ли кой да му припомни на тоя че има 160х граждани на РСМ с български паспорти които са декларирали български произход. Повечето от тях поради страх от репресии не се декларират като такива. Не му вървят опорките.
18
33
 
7
 
! Отговори
Evladi Fatihan преди 2 месеца
Тук е прав. Да видим какви права дават в Македония на малцинствата? Втори официален език - албански, включително в държавните институции може да говориш албански, изучава се в училищата, цели национални канали на албански, на турски, дори на ромски. Ислямът се изповядва напълно свободно, всички османски джамии са запазени, дори дергяси, теккета, всичко се пази. Да видим у нас? За едни пет минутни новини оревахте орталъка. Какво да говорим повече? Македонците са по-толерантни. И това е факт.