ЖП връзката Скопие-София е стара и амортизирана

Политиката на РСМ е враждебна
1 авг 2024 23:30, Инна Ангелова
12
ЖП връзката Скопие-София е стара и амортизирана
Снимка: Bulgaria ON AIR

Управляващите в Скопие демонстрират всички задължения както по двустранни, така и по международни договори. Стремят се приоритетно да развиват железопътната линия по оста Север-Юг, свързвайки т.нар. Коридор №10, започващ от Солун, преминаващ през Скопие, Ниш, Белград и Будапеща. Коментарът е на историка доц. Милен Михов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му железопътната връзка Скопие-София, макар остаряла и амортизирана, е "изградена в българска страна". Според него трябва ясно да се подчертае пред нашите съюзници в НАТО и ЕС, че политиката на Скопие е враждебна. Той отбеляза, че по силата на Вашингтонския договор държавите са задължени да водят приятелски отношения и да развиват икономическото си сътрудничество.

"ЕС осигурява чрез кредити и безвъзмездно финансиране 500 млн. евро за изграждането на тази железопътна линия. Министър-председателят Мицковски директно заяви, че няма да трошат пари", добави доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Михов коментира и Олимпиадата, която се провежда в Париж и по-специално свете състезателки, трансджендъри и припомни, че ВМРО е била първата парламентарно представена сила, която се е противопоставила на Истанбулската конвенция и на налагащата се джендър идеология.

"Мъже разплакват жени. Не може да не направим заключението, че идеологията и политиката се наместват много грубо в Олимпийското движение", заяви историкът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
сърбоман да се нарич преди 1 месец
Разстоянието между Крива паланка и Гюешево е 30 км. Ако бяха решили да строят жп линия, да са забравили, че са я строили - по 0.91 м на година.
11
16
 
3
 
! Отговори
Благоевград преди 1 месец
Благоевградска област ( Пиринска Македония ) да се отдели от мащехата българия и да се присъедини към майка Македония.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ни трябва такава ЖП линия, никакви контакти и отношения с тая измислена държава СМ в Кюстендилска област. Разграничавайте се от това измислено племе. Визи за тези гадове!
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаех си, че макетата са виновни и враждебни. Също и руснаците, а ето с помощта на укра ще строим аец белене. Укрите са нашите най-верни приятели и поддържници и с малко още помощ от САЩ и Урсула вървим към дългоочаквания прогрес. Ти да видиш! Тц, тц, тц...Тюх, тюх.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЖП връзка Скопие-София никога не е имало. Има линия София-Кюстендил-Гюешево и до там.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У Каспичан също е стара жп линията :)))
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А трябва ли да е нова :)))
5
8
 
8
 
! Отговори
ЖП връзката преди 1 месец
София -Солун също някога я е имало, но сега - не.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се чуди човек как се е справило досега човечеството без ЖП връзка София-Скопие.
3
18
 
22
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Боли ги Сакса македонците ,има Сърбия има Русия има и Брикс.Европа стана за посмешище отвсякъде с тая Евровизия ,с тия олимпийски игри,с неадекватната си зелена сделка и със всички загробващи обикновения човек закони и закончета.
2
2
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Стига с тези твърдоглави макета.Ако искат да правят линия,ако искат да не правят.Все тая.България трябва да изгражда линии и магистрали към Европа.
1
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега пък била стара... Не е стара! Просто македонците ви сложиха там където ви е мястото в кошчето за б0клук.