Полицията закопча девет педофили, повечето им жертви са момчета

Разменяли клипчета с "колеги по интереси"
19 окт 2024 11:03, Александър Попов
60
Полицията закопча девет педофили, повечето им жертви са момчета
Снимка: БГНЕС

Деветима души, на възраст между 35 - 48 години, са били задържани по време на специализирани полицейски операции срещу противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца на територията на цялата страна. Акциите са осъществени през последните два месеца, под надзора на прокуратурата, съобщават от МВР.

В хода на разследването било установено, че използвайки фалшиви самоличности, двама са осъществявали целенасочени контакти в мрежата с тийнейджъри, представяйки се на години, близки до тяхната възраст. Печелейки по този начин симпатиите и доверието на децата, умело провокирайки тяхната нарцистичност и любопитство, мъжете манипулирали своите жертви да участват в порнографски представления.

Впоследствие децата били изнудвани и заплашвани, да създават порнографски материали с тяхно участие. Други трима, използвали  ресурсите на онлайн приложение за членство в затворени групи с ограничен достъп и добавянето в групите ставало единствено след „препоръка“ и само за „колеги по интереси“.

В тях са се споделяли материали, съдържащи сексуални извращения с малолетни, предимно момчета. Четирима от задържаните използвали ресурсите на пиър ту пиър мрежите - за свалянето на файлове, съдържащи сексуално насилие на деца с цел последваща обмяната на същите със сексуални насилници от цял свят.

От жилищата на задържаните са иззети множество компютърни системи, преносими лаптопи, външни носители, флаш-памети, видеокамери др. носители на информация, съдържащи огромно количество материали, съдържащи сексуално насилие на деца от двата пола.

Работата по случаите продължава, под надзора на прокуратурата.

Повече от 300 млн. деца годишно стават жертва на сексуален тормоз онлайн, съобщи Пи Ей Мидия/ДПА, цитирайки проучване.

Има изключителен интензитет на извършване на престъпленията онлайн срещу деца, не само в България, но в цяла Европа. Това коментира в интервю пред БТА координаторът на Националния център за безопасен интернет Антоанета Василева, на база завишените със сто процента сигнали за онлайн престъпления през изтеклата година. Центърът работи в партньорство с дирекция „Киберсигурност“ към МВР.

На гореща линия на Центъра за миналата 2023 г. има над 46 300 сигнала, от които 95 процента са за сексуална онлайн експлоатация на деца.  

„Това означава, че деца са били подвеждани да изпращат голи снимки или видео или снимки със сексуално съдържание. Да разменят, да правят такива на себе си, на други деца и са били подвеждани да произвеждат и да предоставят такъв материал многократно“, коментира Василева. Тя уточни, че увеличението на броя на сигналите е двойно спрямо предходната 2022 г., като допълни, че 100 процента увеличение на сигналите е регистрирано и през "ковид годината" -  2020, но броят им е достигнал 18 хиляди от 8 хиляди./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: гдбоппедофили
Още от Миш-маш
7 модела поли за есента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 34 минути
Краварофил и педофил е едно и също.и двата вида си падат по малки държави и искат да ги ....
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
Важно е че в коментарите присъстват евроатлантически ***.И тяхния ред иде.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
Съгласен съм ама не съм видял педофил закопчан в маалата а там почти всички са педофили за тях значи няма закони
48
1
 
1
 
! Отговори
Каскетя преди 1 час
А аз вече се притеснявах че липсата на рашистофилски *** значи че са изплезили езика а то полицията ги изловила за педофилия! Браво
47
1
 
1
 
! Отговори
Ошашавих се! преди 2 часа
До Ястреб Османлията (37) За първи път сега от тебе чувам, че е имало такова зловещо откритие в Ню Йорк и то миналата година, а не в далечното минало. За какво всъщност става въпрос? Навремето четох, че евреите са били обвинявани, че правят нещо като комка от кръвта на християнски дечица, но си помислих, че това е някаква антисемитска измислица. За нещо такова ли става въпрос или за извратени садисти, които са задоволявали страстите си с деца?
46
2
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 2 часа
Да оставяте братята на Костя Копейкин на свобода, че ще започне да циври, че е жертва на фашистка репресия и, че тормозите братята му русороми на база националност. То при тях това си е национална черта, дърти комунисти с млади момчета. Е бат Бойко как се издигна в политиката като започна от млад пергиш да слугува в леглото на бай Тошо? Ленин също е имал афинитет към млади момчета.
45
1
 
2
 
! Отговори
До ДО 39 преди 2 часа
"Женят" ли се? Колко от тези са сключили граждански брак? Дали има поне 1% ? Останалите купуват 12-15-годишни девойчета от семействата им и след това ги забременяват, за да осигурят парични постъпления и други помощи за семействата си под формата на детски надбавки, платени майчинства и т.н. Това е най-тежката форма на педофилия. Вместо да ходи на училище, пубертетното момиченце е длъжно да задоволява креватните страсти на някого и да ражда, за да храни него и близките му.
44
0
 
4
 
! Отговори
Семо преди 2 часа
Пишете и за онези девет по девет и за онези на околовръстното,има за всички и по много!Незнам кой жена кой мъж,но всичко си върви и гей има в повече!Да ни пази родната полиция!Опазил ни Бог!
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Става дума за русофили, вече е ясно с какво се занимават русофилите в България по цял ден.
42
5
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 3 часа
Мъжете над 60 вече нямаме тестостерон и ставаме пасивни в секса
41
4
 
5
 
! Отговори
ДО 39 преди 3 часа
Имаш ли проблем , личен ? Ромите за разлика от Педофилите се женят и раждат деца . В Новината става дума за Педофили *** - тези пръцат момченца - това е ЛГБТ .Това е Извращение .
40
0
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 часа
Интересно е тези Педофили как са си изкарвали Прехраната ?Тоест с какви Професии са . Дали са били БГ Учители Мъже , дали са били членове на ЛГБТ , дали са били на заплата от НПО САЩ ? Питам защото преди 2 дни изтече новина че Треньор на Заплата от НПО беше хванат да пише с деца за секс .
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ромите в България са най-големите педофили. Но никой не ги наказва.
38
2
 
2
 
! Отговори
да преди 3 часа
До Защото саи гръцки полицаи на снимката , от коя държава са тия от кой град са поне да кажат.
37
2
 
13
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 часа
Мнозина не са наясно, че Брюксел е столицата на педофилите. Интересното е, че този град е също и центърът на много международни организации. Други важни центрове са Лондон, Вашингтон ДиСи, Ню Йорк, Лос Анджелес. Всяка година във всяка една от западните държави безследно изчезват десетки, дори стотици хиляди деца. И медиите мълчат по тази тема. Някой да си спомня случая от преди година със синагога в Ню Йорк, с тунелите под нея, с окървавените матраци и разхвърлени детски играчки навсякъде?! Не!!
36
2
 
17
 
! Отговори
Защото са преди 3 часа
Имената на извършителите се крият защото за евроатлантически жендъри-либерасти.
35
2
 
13
 
! Отговори
каро преди 3 часа
моля ви не ги атестувайте трепете ги на място,ООООО Тодоре как ми шипсваш,колко прасета щяха да нахрянят с тия из.рoд.и
34
6
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 часа
Слави - проект на ГЕРБ. ГЕРБ - статукво, БСП - старата мафия, Възраждане - руски проект, наследник на ВМРО , Величие - проект на Пеевски, за обиране на протестния вот. МЕЧ - все още незнайно на кой, но скоро ще се разбере. С една дума НЯМА за кого да се гласува. Който и да изберем получаваме едно и също.
33
11
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
ОЩЕ ПО-ЗВЕРСКО Е ВЪВ ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ ОТ ТЪ ПО ТЕРО РУСКАТА ЧИСТО ЗЛО! ГАВРАТА Е НЕ САМО С МАЛОЛЕТНИ ДЕЦА НО СЪС ВСИЧКИ ДО КОИТО ЗЛОТО СЕ ДОКОПА!
32
2
 
21
 
! Отговори
До 28 преди 4 часа
Извършителите сигурно са били много важни, защото от пресцентъра на МВР не казват нито къде са действали, нито имена, нито къде и кога точно са задържани, за колко време, с каква мярка.. Само са съобщили че са на 35-48 години, а останалата информация незнайно защо я крият