Мицкоски: В договора с България не пише нищо за конституционни промени

Световната дипломация е на наша страна, каза премиерът на РСМ
18 окт 2024 12:42, Инна Ангелова
83
Мицкоски: В договора с България не пише нищо за конституционни промени
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"В Договора за добросъседство с България не се посочва, че трябва да има конституционни промени. Ще осъществим промените, когато България ратифицира споразумението за присъединяване на Северна Македония към ЕС. Голям брой европейски и световни дипломати гледат със симпатия на нашите аргументи и позиции".

Премиерът на РСМ Християн Мицкоски изказа позицията си по време на интервю за телевизия "Сител". Той засегна и въпроса за  присъединяването на РСМ към ЕС и условията, които трябва да изпълни Скопие.

"Многостранен или двустранен е проблемът? Какво е посланието? Чуваме объркващи звуци и изявления от София. Надявам се, че след като обществото се консолидира след изборите, ще имаме по-ясна картина и ще получим окончателни послания. Казваме, че когато българският парламент ратифицира споразумението за присъединяване на страната към ЕС, тогава конституционните промени ще бъдат валидни", подчерта премиерът.

Мицкоски не пропусна възможността да се изтъкне като политик, отстояващ националните "интереси на страната", каквото и да му струва.

"Голям брой европейски и световни дипломати гледат със симпатия на нашите аргументи и позиции, свързани с възможното решение, което предлагаме и за което говорим през изминалия период. И накрая, на нас като държава се гледа като на партньор, а не като на нещо, което трябва да бъде подкупено. Мисля, че възстановихме доверието и достойнството си на международната сцена. Може би е по-трудно като по-малка държава да защитаваме националните интереси, но докато аз ръководя правителството, националните интереси ще бъдат защитавани и ще бъдат отстоявани", заяви Мицкоски./ БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Русия
Тежки загуби на украински танкове Abrams, Австралия обещава още 49 като помощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 50 секунди
...или има българско малцинство ,или няма ,бе? Да ти поставят условия , и тогава ще го признаят, говори че тоя сам не си вярва! Продължава да се държи , сякаш не Македония ще влиза в ЕС, а ЕС настоява да влезе в ..."македонската" уния?
74
0
 
0
 
! Отговори
ВъншПол преди 3 минути
До ВъншПол - задължително трябва да е в трето лице множествено число. Това би било по-унизително за тях. Ако е във второ лице е все едно че им се вързваш и отговаряш. А не трябва. Само че политиците ни са много безпринципни. Иначе по маке въпроса съвсем спокойно по официални визити може да се изказваш в духа на "Те са твърде шовинистично настроени и не вярвам съвременна европа да иска да приема нации с разбирания от отминали епохи".
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
Македонската копейка....
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
"Ветото на България НЕ е свалено".Опашата лъжа,преговарят ли за членство-преговарят.Някакви наши изисквания изпълнили ли са?Не.Не само че вдигнахме ветото,а го вдигнахме срещу едно нищо.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
до 68.И сега вместо от България зависи от ЕС където силно не им пука за нас.Вето и гръцки подход е единствения начин.Другото са оправдания.
70
0
 
1
 
! Отговори
ВъншПол преди 39 минути
АМа какво ссе занимават с този. Поставяш им условия - да не пипат българската история и не си присвояват български царе и личности, да признаят българите в мк и точка. Всякакви обиди и провокации се игнорират и остават без отговор, все едно не съществуват им обръщаш гръб. Единствено може да коментираш по повод тяхна провокация : "Македонците пак хвърлиха срамно петно върху себе си. Ще има да чистят още повече за да влязат в ЕС. Шовинизмът няма място в ЕС"
69
1
 
3
 
! Отговори
Не коментирайте РСМ! преди 39 минути
Забравете ги поне до Нова година и не пишете нищо за тях! Това е единственият начин да разкрием пред света, че про сръбските настроени ръководители на РСМ са фалшиви кандидати за членове на ЕС и използват България, за да го прикрият!
68
1
 
1
 
! Отговори
ДО 65 преди 44 минути
Ветото на България НЕ е свалено , просто беше Прието от ЕС като Вето на Съюза . Чети , преди да пишеш .
67
0
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 44 минути
Разбрахме, че поръчката от Белград (основан от княз Борис I) е да не влизаш в ЕС и ще изчакаме да те сменят ако имат мозък в главата след 3 години най-късно. Добре са те изтипосали до знамето на сърбежите. Кои са ти я световни лидери? Русия, Китай, Северна кУрея, Сърбежите.....все отпадъци без Китай, които просто имат интерес да се управлявате по-лесно по отделно. Ама *** народ - слаба държава.
66
1
 
2
 
! Отговори
Стига го коментирахт преди 46 минути
Не го коментирайте повече! Коментират само хора, които искат да влошат съседските ни взаимоотношения, защото по този начин ги захранват просръбските македонци! Не коментирайте, не пишете статии, свързани с Македония поне месец и да видим резултата!
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
И изниква въпроса ЗАЩО свалихме ветото и КОЙ ще поеме отговорността?Макитата както се и очакваше нямат и никога не са имали намерение да изпълняват каквито и да било условия.С тия хора само гръцкия подход работи.
64
3
 
1
 
! Отговори
MNENIE преди 54 минути
България изведнъж се оказа в Ситуация като Русия . Не сме се закачали със съседите , а те ни нападат - въпреки че признахме Оградата която сложи Сърбия на нашата Граница и създаде СМР .Успокоението е че СМР нямат военен потенциал и няма да ни обстрелват с ракети . Но - Сърбия се въоръжава и може да изпрати част от бойните оръжия на СМР .
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
В договора с Франция го пише!
62
6
 
2
 
! Отговори
Да гласуваме преди 59 минути
Браво на макетата така трябва, трябва бързо да се гласува за Правилната Партия и да се подкрепи Македония по пътя и към Европа, а крайните националисти да им се бие шута!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Има ли някой от коментиращите с коефициент на интелигентност с над 80?
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Факт е, че аргументите ни трябва да се преведат на брюкселски и то като права на човека. Инак само исторически аргументи не са съвсем приемливи в ЕС. Бивша Югославия имаше доста фенове на запад и така там не стана декомунизация и си празнуват комунисти и до днес!
59
0
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 час
Мици коси;))) не знам ква световна дипломация е на ваша страна, но кажи на Орган, оп, Орбан, чи искаме, не просто във вашата Конституция да пише, че македонците са българи, но и че унгарците са българи;)))
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От 2022 г. няма двустранни преговори с България, и не го пише в договора с България а в този на ЕС и РСМ. Този трябва да спре да лъже, никой повече няма да му се върже. Да обясни на гражданите как така Албания се отдели и напредва, а заради него РСМ изостава. Къде са икономическите чудесии, които ДПМНЕ обеща? Всеки ден виждаме само реплики към България и абсолютно нищо друго.
57
0
 
2
 
! Отговори
АМА преди 1 час
има да си коригирате учебниците, нали ?
56
0
 
11
 
! Отговори
999 преди 1 час
РСМ вече не преговаря с България,а с ЕС.Рамката на преговорите за присъединяване към ЕС е т.н. френско предложение.Коридор 8 е важен във военно отношение,но Мицкоски не ще да го строи и пак се ,,бърше" с България.