Вучевич: Курти е нервен за предстоящите избори в Косово

Създавал лоши условия за живот на сърбите
Обновена: 18 окт 2024 19:28 | 18 окт 2024 19:26, Гергана Попова
6
Вучевич: Курти е нервен за предстоящите избори в Косово
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Сърбия Милош Вучевич каза днес, че Албин Курти е нервен за предстоящите избори в Косово, които са насрочени за 9 февруари 2025 г., но също и за предстоящите избори в САЩ, чиито изборни резултати със сигурност ще повлияят на глобална геополитика, съобщава Pink.

Още по темата

"Това, което е тревожно за нас, е, че Курти продължава да създава условия, така че сърбите в Косово и Метохия да не могат да живеят нормално, че тези условия са нетърпими", каза Вучевич пред TV Pink.

Той посочи, че след дълго време вносът на територията на Косово отново е разрешен, но не е добре, че е много трудно приложим на практика.

„Отворен е само административният ГКПП Мердаре, проверките се бавят нарочно, а влизането на сръбски стоки по същество се затруднява. На практика това обезсилва договореното и подписано в Берлин“, казва Вучевич.

Той добави още, че е смешно, когато Курти се хвали с повторното активиране на Cefta, защото, казва той, това е като учител да хвали ученик, който е избягал от час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от ЕС
Германия постави условия на Турция за самолетите Typhoon
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
До Сърбия преди 1 час
това е плана на целуващото корана джудже в кремъл
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
абе те и вашите протежета северномакетата подтискат българите и не създават изобщо никакви условия за живот
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Щoм kaтo я cъpбu, ga ce чeшe...
3
0
 
6
 
! Отговори
23452453234 преди 1 час
Това за "Велика" Албания/България и тн. го ражда само сръбската пропаганда...да плаши гаргите. Ама свърши тая...един път стомна за вода след ПСВ, втори път след ВСВ и сега вече стомната се счупи. Сърбите са мизерници...не могат да си позволят на ресторант да отидат. Оня ден сме седнали в една кръчма до гранциата, на нас масата се е сгънала, пълно с българи, а сърбите пия водичка и гледат гладно към нас.
2
0
 
3
 
! Отговори
23452453234 преди 1 час
***, Косово ще влезе преди вас в ЕС и след това съседните му общини от РС ще искат да се присъединят към него. А вие може да си плямпате колкото си искате.
1
1
 
2
 
! Отговори
Сърбия преди 1 час
да забрави Косово и България да забрави Македония...............има вече Велика Албания в три държави...........Албания, Косово и Македония!!!!