Синдромът ФОМО - страх да не изпуснем нещо по-добро

Кои са признаците на FOMO в една любовна връзка
20 окт 2024 22:40, Михаела Лазарова
5
Синдромът ФОМО - страх да не изпуснем нещо по-добро
Снимка: Istock

Чували ли сте за синдрома FOMO (ФОМО)? The Fear of Missing Out (FOMO) е страхът да не изпуснем нещо. Някои го наричат „болестта“ на новото време, която води до усещане за неудовлетвореност. Синдромът ФОМО ни кара да мислим, че можем да намерим нещо по-добро. Страхуваме се да не изпуснем по-добрата възможност например, да не изпуснем какво се случва в социалните мрежи.

Този синдром може да се отнася за много неща в живота ни, любовта е една от тях. Страхът от пропускане, не е просто феномен, преживяван индивидуално, а може значително да повлияе и на взаимоотношенията ни, на създаването на такива.

В една връзка FOMO или „страхът от изпускане“ се отнася до безпокойството, което един партньор изпитва, че пропуска социални събития, преживявания или възможности за връзка извън връзката, възможност да намериш по-добър партньор, без да си дал шанс на тези взаимоотношения, в които си или на потенциален партньор.

Западни изследвания показват, че ФОМО може да се прояви като преходно усещане, възникващо по време на разговор, постоянна личностна черта или психическо състояние, предизвикващо дълбоки чувства на социална неадекватност, изолация или повишен гняв.

FOMO може да обтегне връзките, като накара един партньор да даде приоритет на потенциалните външни преживявания пред качествено време и смислени взаимодействия с настоящия си любим човек, подкопавайки основата на връзката.

Кои са признаците на FOMO в една любовна връзка?

1. Недоволни сте от връзката си, но не знаете защо.

Ако изпитвате FOMO в сегашната си връзка или докато флиртувате с някого, винаги можете да помислите за по-добър партньор за вас.

Подобно чувство на неудовлетвореност може да произтича от основно убеждение, че някъде има някой по-съвместим, което ви пречи да оцените напълно уникалните аспекти, които вашият партньор внася във връзката ви.

Източник: Синдромът ФОМО в любовта – страх да не изпуснем нещо по-добро 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: любовна връзкаФОМОFOMO
Още от ЕС
Мицкоски: В договора с България не пише нищо за конституционни промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Леля Асена Василева преди 32 минути
Заразих със СПИН целия Министерски Съвет!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Какъв е синдромът, ако някой е изпуснал нещо добро!
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Непонятно за нашио бачкатор русофил. Там дай софра и пърцуца, няма какво да изпусне, че е аутсайдер, максимум някой варел с нафта краден от локомотива.
2
2
 
6
 
! Отговори
Срaльо преди 3 часа
Страх ме е да не се изпусна
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Абе важното е да не сте със синдром HOMO